Tacos med laks er en skøn mexicansk opskrift med fisk. I en travl hverdag, og særligt når der også er børn i husstanden, så kan det godt være svært at finde plads til fiskeretter i løbet af ugen. Og derfor skal du altså skrive dig disse tacos med laks bag øret. Fyld dem med marinerede laksestykker, fintsnittet spidskål, mango-avocadosalsa og en cremet dressing.
Inspiration til opskrifter: Cremefraiche dressing og Mexicanske pandekager
Opskrift på tacos med laks
Tacos med laks
Ingredienser
Marineret laks
- 400 g laksefileter
- 1 tsk. paprika
- 1/2 tsk sennep
- 1 tsk flydende honning
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk salt
- 1 tsk. peber
- 1/2 spsk. olivenolie
Mangosalsa
- 1 mango
- 2 avocadoer
- 2 spsk. limesaft
- 1 spsk. koriander
- 1 knivspids chiliflager
- 1 knivspids salt
Tilbehør
- 1/4 spidskål
- cremefraiche dressing
- 12 tacos
Sådan gør du
Marineret laks
- Skær skindet af laksen, og skær fisken i tern
- Bland ingredienserne til marinaden godt sammen, og vend laksen heri.
- Steg laksen i en airfryer i ca. 8min ved 200 graders varme, eller placer fisken i et ildfast fad, og steg fisken i ovnen ved samme temperatur i ca. 10min. Vend laksestykkerne undervejs.
Mangosalsa
- Skær avocado og mango i tern
- Vend avocado og mango med chiliflager, og grofthakkede koriander. Smag salsaen til med salt og peber
Tilbehør
- Snit spidskål meget fint. Brug gerne et mandolinjern.
- Lun tacos på en pande, og fold dem imens de er varme, således at de kan fyldes med fyld
- Fyld tacos med laks, fintsnittet spidskål, mangosalsa og dressing
Mexicanske fisketacos
I de fleste danske familier, bliver der ikke spist nok fisk sammenlignet med, hvad fødevarestyrelsen anbefaler. Dette er der flere grunde til. Først og fremmest mangler mange mennesker inspiration til nye retter, hvor fisk indgår, og dernæst er fisk dyrt sammenlignet med andet kød. Se derfor efter tilbud. Laksefileter er ofte på tilbud, så tænk på disse tacos med laks næste gang, du står i supermarkedet, og falder over noget billigt fisk. I stedet for laks kan man også bruge forskellige slags hvidfisk og skaldyr. Store rejer, marineret i samme marinade som i denne opskrift, er også én af mine egne personlige favoritter.
Inspiration til opskrifter: Guacamole og Chili con carne
Bløde tacos
Tacos er en meget traditionel spise i mexico, og de tilberedes på flere forskellige måder. Ofte serveres de bløde og små majstortillas som de er. Men man kan også stege sine tacos i olie til de bliver sprøde, og derefter fylde dem med laks, grøntsager og dressinger. Slutteligt kan man pensle sine tacos med olivenolie og bage dem i ovnen. Sidst nævnte giver nogle sprøde tacos uden et alt for højt fedtindhold. Hvis du fylder dem med friske grøntsager, så er det dog vigtigt, at du først gør det efter, at brødene er stegt sprøde i ovnen eller i olien i gryden. Men fold dem inden at de bages eller steges, så de holder formen.
Inspiration til opskrifter: Tacos med oksekød og