Butterdejssnegle er en virkelig smagfuld snack eller appetizer. Alt man skal bruge er blot noget butterdej, som kan købes i alle supermarkeder, og så pesto og ost. Dertil kan butterdejssneglene varieres med virkelig meget forskelligt fyld, som jeg kommer ind på nedenfor. Men denne opskrift på snegle med pesto, mozzarella og ost er helt simpel og fungerer hver eneste gang jeg laver dem, så jeg vil på det kraftigste anbefale dig at prøve dem også. Dertil skal det siges, at jeg har lavet dobbelt portion, som det kan ses på både billederne og videoen. I den ene portion har jeg brugt en rød tomatpesto og i den anden portion, har jeg brugt grøn basilikumspesto.
Inspiration til opskrifter: Bruschetta og Pestosnegle
Opskrift på butterdejssnegle
Ingredienser
- 1 portion butterdej
- 3 spsk. pesto
- 50 g fetaost eller mozzarella ost
- 2 spsk. frisk basilikum
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Fold din butterdej ud, og behold dejen på bagepapiret, der følger med
- Smør hele butterdejen med pesto
- Hvis du bruger fetaost, så knus fetaosten med dine hænder, og fordel osten udover pestoen. Hvis du blot bruger revet mozzarella ost, så fordeler du også blot osten ud på butterdejen
- Hak frisk basilikum groft, og fordel det ud over butterdejen
- Rul butterdejen til en pølse, og skær ca. 15 små snegle
- Fordel sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag sneglene i ovnen i ca. 15min eller til de er gennembagte og let gyldne på overfladen
Video
Fyld til snegle med butterdej
Butterdejssnegle er en skøn snack, der kan varieres på mange måder. Fyldet kan tilpasses smag og anledning. Man kan vælge både salte og søde varianter. Til salte snegle er ost et klassisk valg. Fyld dejen med revet cheddar eller mozzarella for en smeltende, cremet konsistens. Tilsæt skinke eller bacon for ekstra smag. Et drys af krydderier som oregano eller timian giver en italiensk twist.
Grøntsager er også en god idé til fyld. Prøv spinat og feta for en græsk version. Tilsæt lidt hvidløg eller løg for mere smag. Champignon og parmesan fungerer også rigtig godt sammen. De giver sneglene en jordagtig og dyb smag, som mange elsker.
Butterdejssnegle kan også være søde. Et populært fyld er kanel og sukker. Dette skaber en klassisk kanelsnegl, men med en let og sprød butterdej. Man kan også prøve med hakket chokolade eller Nutella for en chokoladesmag. En anden lækker mulighed er marcipan og revet æble, som giver en sød og frisk smag. For en ekstra luksuriøs version kan man bruge bær som hindbær eller blåbær. De kan enten bruges alene eller sammen med flødeost for et cremet fyld. Et drys sukker over fyldet gør dem ekstra søde og karamelliserede under bagning.
Butterdejssneglene er nemme at tilpasse efter egne præferencer. Man kan eksperimentere med forskellige ingredienser og skabe nye smagskombinationer. Server dem varme og nybagte, så fyldet smager bedst. Om det er til hverdag eller fest, kan man altid finde en version af butterdejssnegle, der passer perfekt.
Inspiration til opskrifter: Samosa med oksekød og Bruschetta med svampe
Hjemmelavet eller købt butterdej
Butterdej er en alsidig og lækker dej. Den består af mel, smør, vand og salt. Den er kendt for sin sprødhed og luftige tekstur. Det er en klassisk ingrediens i mange retter og bagværk, både søde og salte. Og altså også i disse butterdejssnegle med pesto og ost. At lave butterdej fra bunden kræver tålmodighed. Processen indebærer mange lag smør og dej. Først rulles dejen ud, og så foldes smørret ind i den. Herefter rulles og foldes dejen flere gange. Det skaber de mange tynde lag, som giver butterdejen dens lette og sprøde konsistens. Når butterdejen bages, fordamper vandet i dejen og smørret. Det skaber små lommer af luft mellem lagene. Resultatet er en dej, der hæver sig og bliver luftig og sprød. Den kan bruges til både snacks og desserter. Butterdej er populær i croissanter, wienerbrød og tærter. Den kan også bruges til små indbagte retter med kød eller grøntsager.
Selvom det er en tilfredsstillende proces at lave butterdej selv, kan man købe færdiglavet butterdej i de fleste supermarkeder. Denne færdiglavede dej sparer tid og kræfter. Den er klar til brug og kan hurtigt forvandles til en lækker ret. For dem, der vil eksperimentere, er hjemmelavet butterdej en sjov udfordring. Jeg tyer dog altid selv til den nemme version, for jeg synes ikke, at jeg har tiden til at lave det fra bunden. Men det må jeg prøve en dag, jeg skal lavet hjemmelavet butterdejssnegle med ost.
Inspiration til opskrifter: Laks med flødeost og Ostebord
Hvor længe kan butterdejssnegle holde sig?
Butterdejssnegle smager bedst, når de er nybagte og stadig lune, men de kan sagtens holde sig friske i et par dage, hvis de opbevares korrekt. Den optimale måde at opbevare dem på er i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Det hjælper med at bevare deres sprødhed og forhindrer dem i at blive bløde. Dog vil butterdejssnegle typisk miste lidt af deres oprindelige knas, jo længere tid de opbevares.
Hvis man ønsker at gemme dem i længere tid, er fryseren det bedste valg. Placer de afkølede snegle i en frysepose eller en frysesikker beholder og sørg for, at de er godt forseglede, så der ikke kommer luft ind, der kan tørre dem ud. Butterdejssnegle kan fryses i op til en måned uden at miste for meget af deres kvalitet. Når de skal spises igen, kan de tøs op ved stuetemperatur i ca. 30-60 minutter og opvarmes let i ovnen ved lav varme i nogle få minutter, så de bliver sprøde igen.
Det er bedst at undgå opbevaring i køleskabet, da den kolde temperatur kan gøre dejen sej og gummiagtig. Ved køleskabstemperatur mister butterdej nemlig hurtigt sin sprøde tekstur, og sneglene bliver mindre appetitlige. Med korrekt opbevaring kan man altså nyde butterdejssnegle i flere dage efter bagning eller efter behov tage dem op fra fryseren, når lysten melder sig.