Tapas anretning – Chorizo med oliventapanade

Tapas anretning  Tapas ret
En tapas anretning der bare fungerer hver eneste gang er denne opskrift med små stykker chorizopølse på ristet rugbrød med oliventapenade og persille.

Spansk tapas anretning

Bitte små delikate retter med chorizopølse og oliventapenade på et lille stykke ristet rugbrød, er en perfekt appatizer at servere til en særlig lejlighed. De fleste som kender mig privat, har helt sikkert også fået serveret sådan en mundhapser til en af de større fester, som jeg gennem tiden har holdt. For det er nu engang sådan, at når noget smager utrolig lækkert, og samtidig ser umådelig fint ud, så kan det ikke blive andet end en lille succesmundfuld på en tandstik. Jeg kan ihvertfald aldrig få nok, og selvom den er beregnet som en tapas anretning, så skal jeg virkelig beherske mig, for ikke at tømme den fule tallerken. Chorizopølsen kan helst sikkert varieres med noget andet, og ligeså kan man eventuelt skifte oliventapenade ud med en pesto, men denne kombination er virkelig fantastisk, og derfor har jeg aldrig turde pille ved ingredienserne og eksperimenteret med denne tapas anretning.

Læs også gerne: Lækre butterdejssnegleLuksus nachosGedeost med honning og Opskrift på karrydressing

Opskriften har jeg oprindelig delt på Bahnes blog, men jeg synes også, at i skulle have opskriften her. Billederne er fra da min kæreste blev færdiguddannet i sommers, og i den anledning havde jeg anrettet et stort buffet bord, med en masse små tapas anretninger. De varme og solfyldte billeder gør mig glad at se på, og sender mig just tilbage til en dejlig dag, hvor mange års hårdt arbejde kunne fejres.

Opskrift på tapas anretning

Jeg har desværre ikke nøjagtige mængder af ingredienserne, da jeg altså står med hundrede og sytten ting imellem hænderne, når jeg laver sådanne tapas anretninger. Prøv dig derfor frem, og lad dig inspirere af billederne!

Taspat anretning - Chorizo med oliventapanade
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • mørkt (gerne tørt) rugbrød uden kerner
 • et glas oliventapenade
 • ca. 100g chorizopølse i skiver
 • persille til pynt
 • tandstikker
 • olivenolie
 • salt
Fremgangsmåde
 1. Skær skorpen af rugbrødet, og skær små trekanter ud af brødet (ca. 4 trekanter pr. rugbrød).
 2. Pensles dem med olie og drys med salt.
 3. Bag dem i ovnen ved ca. 250 graders varme til de er sprøde og gyldenbrune.
 4. Placer en tsk. Oliventapenade på rugbrøds-trekanten.
 5. Skær en skive chorizopølse over i to, og fold et tyndt stykke pølse et par gange rundt om sig selv.
 6. Stik en pind igennem pølsen og brødet.
 7. Placer en smule persille til pynt.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *