Brødstænger Hjemmelavet brødstænger
Opskriften på brødstænger indeholder reklame for Valsemøllen

Tapas bord med brødstænger

Der har efterhånden været flere anledninger, hvor jeg har bagt disse brødstænger. Nemlig en veninde-hygge-aften, rejsegilde og kæreste-alene-tid. Sidst nævnte viste jeg frem på instagram for ikke så længe siden, hvor i livligt spurgte til den nye røde og økologiske pesto fra Valsemøllen. Som jeg skrev i min story, så er den særdeles anbefalelsesværdig. Pestoen er en anelse spicy i smagen, men ikke noget som gør, at børn ikke kan spise den. Min spilopmager var i hvert fald vild med den i de hjemmebagte brødstænger.

Inspiration til tapas bordet: Saltede og krydrede mandler og De bedste pestosnegle med fetaost

Brødstænger med pesto Brødstænger til tapas

Brødstænger i samarbejde med Valsemøllen

Der var også flere af jer som spurgte til Valsemøllen, og om det var et nyt samarbejde, jeg havde fået stablet på benene. Det komiske er, at det faktisk er mit længste ambassadør skab, siden jeg begyndte min blog i 2016. Finax som det dengang hed, har nemlig skiftet navn til Valsemøllen, men produkterne er selvfølgelig stadigvæk af den samme gode og velkendte kvalitet. Egentlig skifter de også bare navn tilbage til deres oprindelige. ”Valsemøllen” var nemlig hvad de hed dengang for over 120 år siden.

Ingredienser brødstænger Brødstænger opskrift

Opskrift på brødstænger med pesto

I denne opskrift på brødstænger har jeg brugt stenformalet hvedemel, der er en anelse mere groft og fiberrigt end almindelig hvedemel. Man kan dog sagtens bruge hvedemel, hvis man ønsker. Ligeledes kan man lave sin egen hjemmelavet tomatpesto eller basilikumpesto, og bruge i brødstængerne også. Dette kommer selvfølgelig også an på årstiden, man bager sine brødstænger. Der er f.eks. ikke meget ved tomaterne i vinter halvåret, så her vil jeg på det kraftigste anbefale at købe en pesto version. F.eks. Valsemøllen greenlife rød og økologisk pesto.

Brødstænger

Antal 24

Ingredienser

  • 25 5 gær
  • 1 tsk. honning eller rørsukker
  • 3 dl vand
  • 450g stenformalet hvedemel (eller alm. hvedemel)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 bøtte pesto eller Valsemøllen greenlife økologisk pesto
  • en håndfuld semsamfrø
  • Frisk timian
  • Æg til pensling

Sådan gør du

  • Oplæs gær i vand og tilsæt honning
  • Tilsæt 1/3 af melet og rør det til en ensartet grød
  • Tilsæt olie, salt og det resterende mel, og ælt det til en smidig dej
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60-90min
  • Del dejen i to og rul den ene del ud til en rektangel vha. kagerulle
  • Bland Valsemøllen greenlife økologisk rød pesto med vand og olie som
    anført på pakken



  • Smør halvdelen af pestoen på dejen og drys med sesamfrø og frisk timian



  • Skær rektanglet i 1-2cm strimler og sno dejen til brødstænger



  • Placer brødstængerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med
    sammenpisket æg





  • Lad brødstængerne hæve yderligere 30min
    inden de bages i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 15-20min eller til de er
    blevet sprøde og gyldne