Vintersalater

Salat er en dejlig spise året rundt både som tilbehør eller som måltidssalater. Salaterne er geniale til at give de grå og mørke dage noget farve og sjov, samtidig med at de giver en masse næring og energi. Herunder finder du en masse opskrifter på skønne vintersalater.

Vinterens råvarer

Det er altid en god idé at følge sæsonen råvarer, når man skal inspireres til sine salater. Persillerødder, rødbeder, pastinakker og kartofler er ikke kun i sæson i efteråret, men følger med ind i vintermånederne. Æbler og pærer er også stadig i sæson, og er super gode at komme i diverse vintersalater sammen eksempelvis kål. Derudover er porrer, selleri, citrusfrugter og gulerødder også i sæson, og perfekte i vinterens salater. Især citrusfrugter som mandariner, klementiner og appelsiner forbinder mange med vinter da de netop er i sæson nu. De smager fantastisk i sig selv som en snack, men de bidrager også med en masse sødme og friskhed til salaten.

Kålens sæson

Vinter er kålens højsæson, og den kommer i alle mulige forskellige afskygninger. Grønkål er både godt frisk i salater, men er også gode at komme i ovnen sammen med lidt olie og salt også er der grønkålschips. Derudover har vi rosenkål, rødkål, savojkål og hvidkål som smager skønt på hver deres måde. Et julemåltid er ikke rigtig et måltid uden en rødkålssalat. Det kan enten være den helt traditionelle rødkål der varmes op i en gryde, eller du kan prøve en rødkålssalat med æbler og granatæblekerner. Hvorfor ikke prøve at bruge og blande forskellige kål i én salat, som eksempelvis en julesalat med både rødkål, grønkål og dadler.