Bagt græskar

Bagt græskar

Bagt græskar er en skøn tilbehørs ret eller selvstændig anretning i vinterhalvåret. De ovnbagte græskar stykker med olivenolie, salt og krydderier kan spises som de er, eller de kan fordeles ud på en simpel salat. Begge dele smager virkelig herligt, og kan i den grad anbefales at spise.

Inspiration til efterårsret: Hokkaidosuppe med kokosmælk

Opskrift på bagt græskar

Bagt græskar

Bagt græskar

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Bagt græskar:

  • 1 mellemstort hokkaido græskar
  • 1 spsk. olivenolie
  • flagesalt
  • friskkværnet peber
  • evt. chiliflager

Salat:

  • 75 g rucola
  • 30 g græskar kerner
  • 100 g bøf mozzarella ost

Dressing:

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamico eddike
  • 1/2 tsk. salt

Sådan gør du

Bagt græskar:

  • Vask græskaret og halver det
  • Udhul græskaret for kerner og skær det i skiver. Behold skrællen på
  • Placer græskarstykkerne på en bageplade belædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie, salt, peber og chiliflager
  • Bag græskarstykkerne i ovnen ved 220 graders varmluft i ca. 20min til de bliver møre og let gyldne

Salat:

  • Fordel rucola ud på et fad, drys med græskarkerner og mozzarella ost revet i mindre stykker

Dressing:

  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og fordel det udover salaten
  • Placer de bagte græskar stykker på salaten og drys evt. med ekstra salt, peber og chiliflager

Ovnbagt græskar

Hokkaido græskar bagt i ovn

Græskar er en herlig spise. Planten indeholder utrolig mange næringsstoffer og så mætter den også rigtig godt. Hokkaido græskar kan tilberedes på virkelig mange forskellige måder, men den nemmeste er uden tvivl at bage græskaret i ovnen ved høj varme. Det er nemlig vigtigt at varmen er en del højere, end hvad man normalt ville bage rodfrugter ved. Grunden til dette er, at planten indeholder utrolig meget væske, som man ønsker, at fordampe væk så hurtigt som muligt. Derudover er det også vigtigt at græskar stykkerne ikke bliver kogt i væsken fra planten, men i stedet bliver let gylden og sprødt på overfladen. Lige netop derfor bager vi ved så høj en varme, og man kan endda give græskaret et par minutter ved grill funktion, hvis man ikke synes, at planten har taget nok farve.

Inspiration til vinter salater: Rødkålssalat med appelsin

Græskar bagt i ovn

Ingredienser til ovnbagt græskar

Græskaret skæres ud i enten tern eller skiver og placeres på en bageplade beklædt med bagepapir eller direkte i et ildfast fad. Derefter kan det pensles med olie og drysses med alverdens krydderier. Chili, spidskommen, koriander mm., smager virkelig godt sammen med bagt græskar. Derudover kan kød, bælgfrugter, urter og rodfrugter, også godt bages med sammen med. Det vil alt sammen giver smag til hinanden og i sidste ende blive et herligt efterårs fad.

Inspiration til tilbehørs retter: Rodfrugter bagt i ovnen

Græskar i ovn

Serveringsforslag

I og med at bagt græskar smager skønt i en salat, og samtidig mætter så rigtig godt, så kan retten også sagtens stå alene og spises som f.eks en måltidssalat. Derudover kan salaten spises som en tilbehørs ret til kød, fisk eller fjerkræ.

Inspiration til klassiske opskrifter: Flæskesteg med sprød svær og brun sovs

Del på print

3 kommentarer til “Bagt græskar”

  1. Pingback: Blommesalat med honningmarinerede hasselnødder - Maria Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering