Bagt græskar er en skøn tilbehørs ret eller selvstændig anretning i vinterhalvåret. De ovnbagte græskar stykker med olivenolie, salt og krydderier kan spises som de er, eller de kan fordeles ud på en simpel salat. Begge dele smager virkelig herligt, og kan i den grad anbefales at spise.
Inspiration til opskrifter med græskar: Hokkaidosuppe og Salat med græskar
Opskrift på bagt græskar
Bagt græskar
Ingredienser
Bagt græskar:
- 1 mellemstort hokkaido græskar
- 1 spsk. olivenolie
- flagesalt
- friskkværnet peber
- evt. chiliflager
Salat:
- 75 g rucola
- 30 g græskar kerner
- 100 g bøf mozzarella ost
Dressing:
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. balsamico eddike
- 1/2 tsk. salt
Sådan gør du
Bagt græskar:
- Vask græskaret og halver det
- Udhul græskaret for kerner og skær det i skiver. Behold skrællen på
- Placer græskarstykkerne på en bageplade belædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie, salt, peber og chiliflager
- Bag græskarstykkerne i ovnen ved 220 graders varmluft i ca. 20min til de bliver møre og let gyldne
Salat:
- Fordel rucola ud på et fad, drys med græskarkerner og mozzarella ost revet i mindre stykker
Dressing:
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og fordel det udover salaten
- Placer de bagte græskar stykker på salaten og drys evt. med ekstra salt, peber og chiliflager
Hokkaido græskar bagt i ovn
Græskar er en herlig spise. Planten indeholder utrolig mange næringsstoffer og så mætter den også rigtig godt. Hokkaido græskar kan tilberedes på virkelig mange forskellige måder, men den nemmeste er uden tvivl at bage græskaret i ovnen ved høj varme. Det er nemlig vigtigt at varmen er en del højere, end hvad man normalt ville bage rodfrugter ved. Grunden til dette er, at planten indeholder utrolig meget væske, som man ønsker, at fordampe væk så hurtigt som muligt. Derudover er det også vigtigt at græskar stykkerne ikke bliver kogt i væsken fra planten, men i stedet bliver let gylden og sprødt på overfladen. Lige netop derfor bager vi ved så høj en varme, og man kan endda give græskaret et par minutter ved grill funktion, hvis man ikke synes, at planten har taget nok farve.
Inspiration til vinter salater: Rødkålssalat med appelsin
Ingredienser til ovnbagt græskar
Græskaret skæres ud i enten tern eller skiver og placeres på en bageplade beklædt med bagepapir eller direkte i et ildfast fad. Derefter kan det pensles med olie og drysses med alverdens krydderier. Chili, spidskommen, koriander mm., smager virkelig godt sammen med bagt græskar. Derudover kan kød, bælgfrugter, urter og rodfrugter, også godt bages med sammen med. Det vil alt sammen giver smag til hinanden og i sidste ende blive et herligt efterårs fad.
Inspiration til tilbehørs retter: Rodfrugter bagt i ovnen
Serveringsforslag
I og med at bagt græskar smager skønt i en salat, og samtidig mætter så rigtig godt, så kan retten også sagtens stå alene og spises som f.eks en måltidssalat. Derudover kan salaten spises som en tilbehørs ret til kød, fisk eller fjerkræ.
Inspiration til klassiske opskrifter: Flæskesteg med sprød svær og brun sovs
3 kommentarer til “Bagt græskar”
Elsker det også – jeg smuldre gerne lidt feta og nødder over også – og ellers er der sgu også eminent med en rødvinssauce og en bøf <3
– A
Det lyder godt nok også lækkert 🙂
Pingback: Blommesalat med honningmarinerede hasselnødder - Maria Vestergaard