Pastasalat med tun

Pasta med tun

Pastasalat med tun er en nem salat, der både smager godt og er utrolig nærende. Pastasalaten med tun kan spises til både frokost og nem aftensmad, og så arter salaten sig virkelig godt i en madpakke også. Dertil kan opskriften ses som inspiration til et virkelig smagfuldt måltid, som man selvfølgelig kan variere i forhold til de grøntsager og krydderurter, som man bedst kan lide og i øvrigt har i sit køleskab.

Inspiration til pastasalater: Pastasalat med kylling og Pastasalat med pesto

Opskrift på pastasalat med tun

Pasta med tun

Pastasalat med tun

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

Tunsalat:

 • 120 g tun på dåse
 • 1 spsk. cremefraiche
 • 1 tsk. mayonnainse
 • 1/2 tsk. sennep
 • 1 spsk. citronsaft
 • smages til med salt og peber

Pastasalat:

 • 250 g kogt pasta
 • 100 g spidskål
 • 50 g grøn salat
 • 5 radiser
 • 1 avokado
 • frisk dild
 • smages til med salt og peber

Sådan gør du

Salat:

 • Kog pasta som anført på pakken sammen med salt og olivenolie
 • Snit spidskål fint og skær radiser og avokado i fine skiver og vend pasta med alle grøntsagerne

Tunmousse

 • Bland alle ingredienserne godt sammen og mos tunen let med en gaffel
 • Smag tunmoussen til med salt og peber
 • Fordel tunmoussen over pastasalaten og drys med dild

Video af fremgangsmåden

Pastasalat med tunmousse

Tun på dåse er en råvare, som er virkelig fordelagtig at spise i en travl hverdag. Det smager nemlig rigtig godt, samtidig med at det ingen tid tager at blande det i en ret. I denne opskrift på pastasalat med tun er fisken blandet med cremefraiche og mayonnaise. Dertil er tilført en anelse sennep, som giver en fantastisk undertone af smag til tunen. Når man blander tunen med mejeriprodukter, så gør man den langt mere cremet. Derudover får det også de allerbedste smage frem fra fisken. Såfremt det skal gå stærkt, når man skal lave pastasalat med tun, så kan man også sagtens tilsætte alle ingredienser på en gang til salaten. Og først derefter blande det sammen. På den måde undgår man, at skulle lave en tunmousse først, inden at man laver salaten. Derudover kan man også blande tunen i pastasalaten uden cremefraiche, mayonnaise og sennep. Avokado er nemlig en cremet råvare i sig selv, og kan godt agere dressing nok. Hvis man bruger denne fremgangsmåde, kan man evt. overveje at tilføre en ekstra avokado til sin pastasalat med tun. Så undgår man at pastasalaten bliver tør.

Inspiration til pastasalater: Pastasalat med karrydressing og Pastasalat med broccoli

Pastasalat med tun

Fuldkornspasta med tun

Ofte er det sådan med pastaretter, at varianten med fuldkorn ikke er ligeså smagfuld i pastaretten. Dette er selvfølgelig en personlig smags præference, men set i forhold til mængden af pasta solgt i de fleste supermarkeder, så er det tydeligt at se, at det er pasta typen uden fuldkorn, der bliver solgt mest af. Når det kommer til pastaretter, så er det dog en anden sag. Her kan det nemlig virkelig anbefales, at tænke fuldkornspasta ind i måltidet. Fuldkornspasta går simpelthen rigtig godt i salater, som jo er kolde måltider. Dette er modsat de fleste pastaretter, der ofte serveres varme. Fuldkornspasta har som navnet antyder det en højere mængde af kostfibre. Kostfibre mætter godt i maven, giver fordøjelsessystemet noget at arbejde med, og så forebygger de en lang række sygdomme. Der er altså al mulig god grund til at tænke kostfibre ind i sin hverdag. Pastasalat med tun er derfor også et glimrende sted at begynde.

Inspiration til måltidssalater: Cæsarsalat og Pastasalat med cremefraiche

Grøntsager og krydderurter

Både tun og pasta går godt sammen med flere forskellige grøntsager. Først og fremmest skal man i en god salat tænke på at tilføje en form for løg. Rødløg, syltede rødløg, radiser, forårsløg, porer mm., kan tilsættes til pastasalater. Dertil kommer den grønne salat. Romaine salat, iceberg salat, hjertesalat mm., kan alt sammen bruges, ligesom man også kan snitte spidskål fint, og tilsætte til pastasalat med tun. Spidskål indeholder kostfibre modsat de finere, grønne salater, der derfor heller ikke mætter så meget. Sidst men ikke mindst er der grøntsagerne, som skal give smag. Avokado, majs, peberfrugt, tomat og meget mere kan man bruge i denne opskrift. Derfor handler det også i høj grad om, at se hvad man har i sit køleskab. Dette er også et virkelig godt madspilds tip.

8 kommentarer til “Pastasalat med tun”

 1. Tak for opskriften, det smagte dejlig. 🙂
  Vil dog lige påpege der er et par små fejl i opskriften.

  1. “og drys med fint hakket purløg” men du skriver dild i listen over ingredienser.
  2. Der mangler info om spidskålen. “fine skiver og vend pasta med radiser, feltsalat, salt og avokado”

  Ikke at man ikke selv kan regne det ud, men mere for at den bliver helt korrekt. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering