Buddhabowl med oksekød og avokado

Opskriften på buddhabowl er reklame for valsemøllen

Buddhabowl  Buddha bowl
Hvem der har fundet på dette navn “buddhabowl”, og gjort det til et helt fænomen på de sociale medier, ved jeg ikke, men jeg hopper med på bølgen, for det er en pragtfuld ret. Og en god måde både at få tømt køleskabet på for rester, samt få spist et tonsvis af lækre grøntsager.

Inspiration til måltidssalater: Salat med havreris og Buddha bowl

Buddhabowl med avokado  Buddhabowl med oksekød

Buddhabowl med oksekødsbøffer

Jeg havde i fryseren en stor entrecotbøf fra nytårs aften, som vi endnu ikke havde fået spist. Den tog jeg op og stegte på panden, og så tømte jeg ellers køleskabet for grøntsager og salater. Jeg er for tiden inde i en god periode, hvor jeg virkelig får lavet mange gode og lækre salater. Hvor især rødbede salater er min favorit.

Da min kæreste først så, at entrecote bøffen fra nytårsaften var blevet stegt og omringet af grøntsager, blev han mildest talt en smule knotten. Han havde forestillet sig den ved siden af pommes frites og en god og fed, hjemmelavet bearnaise. Kontrasten var stor, men da han først gik igang med at spise sin buddhabowl, hørte jeg ikke en eneste klage. Og til aller sidst i måltidet, fik jeg også en stor ros for kombinationerne af mørt entrecote bøf, sødekartoffelfritter, sprøde salater og hummus. En pragtfuld buddhabowl og et pragtfuldt måltid.

Buddha bowl opskrift  Buddhabowl med hummus

Buddhabowl med linsehummus fra Valsemøllen

Til en buddhabowl skal der selvfølgelig også være noget, der binder alle disse grøntsager sammen. Her er en lækker dressing, guacamole eller hummus perfekt. Valsemøllen har netop lanceret økologiske “green life”, som er en genvej til nemme og sunde løsninger. Valsemøllen har nemlig allerede malet kikærterne til hummus, så arbejdet består blot i, at blande vand og olie sammen med melet. Det giver en hel fantastisk hummus, som smagte helt igennem perfekt på min buddhabowl.

Det var den nye linsehummus fra Valsemøllen, som jeg brugte i denne opskrift på buddhabowl. I stedet for kikærter består linsehummus af røde splitlinser, som giver en skøn smag, og den hel rigtige konsistens, som jeg synes, en hummus skal have.

Opskrift på buddhabowl

Buddhabowl med oksekød og avokado
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • Faste ingredienser:
  • Finax Linsehummus eller hjemmelavet hummus
  • • Kylling eller oksekød stegt på panden og skåret i skiver
  • • Avokado med finax sesamfrø
  • • Sæsonens grøntsager. I vinterhalvåret kål, løg og rødbeder. I sommerhalvåret: tomat, asparges og forårsløg
  • • Grøntsager til dyppelse: sødekartoffelfritter, kartoffelfritter, selleri, agurk osv.
  • • Brød eller boller: Finax grødboller
Fremgangsmåde
  1. Lav Finax linsehummus som anført på pakken og placer en portion i en rund skål eller tallerken
  2. Steg kødet på panden med en smule fedtstof, salt og peber. Placer det i skålen
  3. Skær avokado i skiver og placer det i skålen
  4. Lav en blandet salat af sæsonens grøntsager og placer det i skålen
  5. Skær grøntsagerne til dyppelse i stave og placer det i skålen
  6. Bag Finax grødboller som anført på pakken. Bræk den gerne over og placer den i skålen ved siden af linsehummus.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *