Pandekager og vafler

Pandekager og vafler er en favoritspise hos mange. Pandekager og vafler kan nemlig fyldes eller pyntes med alverdens lækkerier og findes både i det salte og det søde køkken.

Pandekager

Pandekager er et sikkert hit hos både store og små. De kan fyldes med lige præcis det fyld man allerbedst kan lide og så kan de spises til forskellige måltider. Der findes overordnet set to typer pandekager; søde pandekager og madpandekager.

Madpandekager: Madpandekagen er kendetegnet ved, at den, i modsætning til dessertpandekagen, ikke indeholder sukker. Den kan fyldes med kød, grøntsager, fisk eller hvad end man har lyst til. Udover den klassiske madpandekage, er tortillaen en anden type madpandekage, der er en favorit hos både store og små. Tortillaen kan fyldes med smagfuld mexicansk fyld og krydderier.

Dessertpandekager: Den søde pandekage er en klassisk og herlig dessert. Ligesom madpandekagen kan den også fyldes med alt hvad hjertet begærer. Dessertpandekagen findes i enten en tyk eller en tynd udgave. De tykke små pandekager stammer fra USA, hvor de spises med store mængder sirup. Den tynde pandekage er den vi nok oftest ser herhjemme. Den er velegnet til at rulle omkring fyld, som f.eks. is, marmelade, nutella og andre lækkerier.

Vafler

Vafler er en herlig spise og kan med de mange små fordybninger samle en masse lækkert topping til sig. Ligesom pandekagen, kommer vaflen i mange forskellige variationer; de findes i en tynd, hjerteformet version eller i en tykkere version, kendt som belgiske vafler. Og så findes det også både i det søde og det salte køkken.

Søde vafler