Bananpandekager er nok den slags pandekage, jeg oftest bager herhjemme. Ikke nok med at de små, tykke pandekager smager godt, så er det også en god måde at få brugt de overmodne bananer i frugtskålen på. Derudover har bananer en naturlig høj mængde frugtsukker, som gør dem utrolig søde uden, at man behøver at tilsætte andet sødestof. Derfor er bananpandekager ikke bare gode til morgenmad eller brunch. De amerikanske pandekager er også virkelig gode til børn. Jeg bager for eksempel ofte disse kager til mine egne børns madpakker.
Inspiration til opskrifter: Pandekager og Amerikanske pandekager
Opskrift på bananpandekager

Bananpandekager
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
- 1/2 tsk. vanilje
- 3,5 dl mælk
- 2 modne bananer
- 2 æg
- smør til stegning
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
- Tilsæt mælk til mel blandingen og pisk pandekagedejen glat og ensartet
- Del æggeblommer fra æggehvider og pist æggeblommerne i dejen
- Mos bananerne i en skål for sig til der ikke længere ses nogle klumper, og tilsæt banan til dejen
- Pisk æggehviderne luftige og stive og vend dem forsigtigt i pandekagedejen så luften bevares
- Smelt ca. 1/2 tsk. smør på en varm pande og steg pandekagerne på hver side
Hjemmelavet pandekager med banan
De amerikanske pandekager, der er tykkere og mindre i omkredsen, har for alvor vundet sit indhug i den danske madkultur. Som barn havde jeg aldrig smagt bananpandekager, men som jeg voksede op, og da jeg endelig flyttede hjemmefra, blev jeg i særdeleshed præsenteret for det. Nu kan jeg ikke forestille mig, ikke at lave pandekager med banan, for jeg laver dem som sagt virkelig ofte. Som en dessert til brunchbordet med sirup, skiver af banan eller andet frisk frugt, er det virkelig lækkert. Men i og med at pandekagerne i sig selv også er søde, så behøver man ikke engang at overdynge dem med sirup. Min opskrift på bananpandekager kan sagtens spises bart, og på den måde er de gode til madpakken også. Derfor laver jeg ofte en stor portion, når jeg alligevel er igang, og så opbevarer jeg dem i køleskabet i 2-3 dage. På den måde har jeg både til morgenmad og madpakkerne til mine børn.
Inspiration til opskrifter: Havregrødspandekager og Chiapandekager
Tips og tricks til opskriften på pandekagedej
- Til klassiske amerikanske pandekager med banan kan man også sagtens tilsætte flere ingredienser. Banan og chokolade smager f.eks herligt sammen. Fuldstændig ligesom banan og blåbær også gør det.
- I opskriften på bananpandekager ovenfor, piskes æggehviderne stive og luftige inden de vendes i pandekagedejen. Dette er for at gøre bananpandekagerne ekstra luftige. Hvis tiden er knap, så kan man dog sagtens springe dette trin over. I så fald skal man blot tilsætte æggehvider og æggeblommer på én gang til pandekagedejen.
- Hvis man f.eks er gluten allergier, så kan man bruge mandel mel eller glutenfri havregryn. I så fald skal man gerne blende sine havregryn helt fint i en minihakker eller foodprocessor inden. På den måde kan man lave det fineste havre mel, som f.eks. kan bruges bananpandekager.
- Man kan sagtens lave bananpandekagedejen aftenen før, hvis man f.eks skal lave et større brunch bord. På den måde består arbejdet blot i, at stege sine bananpandekager om morgenen.
Inspiration til pandekage opskrifter: Amerikanske blåbær pandekager og Græskarpandekager
Banan i bagværk
Når man bager bananpandekager eller andet bagværk med banan, så er det utrolig vigtigt, at bananerne er modne. Når bananerne er modne, udvikler de nemlig smag, bliver langt sødere og kan også moses til en ensartet masse. Det hænder også ofte, at bananer går til spilde, fordi de endnu ikke når at blive spist. Det er ærgerligt at gode råvarer ender i skraldespanden i stedet for i maven. Og lige præcis bananer kan man bruge til virkelig meget forskelligt bagværk. Helt generelt er det bare virkelig lækkert at bruge denne frugt i virkelig meget brød og kager. Ligesom det også er tilfældet med bananpandekager. Her kan brune bananer eller gule bananer med brune pletter bliver most og tilsat til pandekagedejen. Husk blot at mos bananer godt, og vendt med at tilsæt frugten til æggene er pisket luftige. På den måde får du de bedste og mest luftige bananpandekager, synes jeg.
Inspiration til opskrifter: Sunde pandekager og Vafler
Kan bananpandekager fryses?
Pandekager og bananpandekager kan både opbevares i køleskabet og fryses ned. Derudover kan man også lave pandekagedejen i god tid i forvejen og ligeledes opbevare den i køleskabet i et døgns tid. Farven på dejen kan dog godt ændre sig en anelse og blive mere brun, hvis man lader den stå i køleskabet. Men jeg synes ikke, at det går udover smagen. Ligeledes kan du også fryse dine bananpandekager. Det er især en god ide at gøre, hvis du laver en stor portion, når du alligevel er igang. Dine bananpandekager kan holde sig i fryseren i tre måneder, såfremt de fryses med det samme de er tilberedt og kølet ned. Når bananpandekagerne så skal serveres, er det blot at lune dem i mikrobølgeovnen, hvor de forbliver bløde og luftige.
26 kommentarer til “Bananpandekager”
Hvor er det en dejlig blok, du har startet op Maria! Hvad er det til gengæld for en lækker lyserød creme, som sætter prikken over i’et på de amerikanske pandekager på det første billede? Håber at din lille pige har det godt, hun ser dejlig ud :*
Hvor er det bare sødt af dig at skrive Lise! <3
Det er simpelthen bare græsk yoghurt med frosne blåbær jeg har kogt op, og så blandet sammen med en smule sirup. Det smager, og ser monster godt ud 😀
Det ser helt vildt godt ud! Haha, jeg kan godt lide, at jeg skrev blog med k 😀 Nå, jamen det er jo ganske nemt. Det må jeg prøve 😉
Hej, tak for opskriften 🙂 vil lige tilføje nogle få ting. Det en god ide at blande mel bagepulver og sukker først og piske æggene for sig før de blandes i 🙂
Tusind tak for tip. Det må jeg prøve næste gang! Rigtig god søndag 🙂
Hej Maria.
Inden jeg begiver mig ud i at bage disse lækre pandekager, vil jeg høre om du har prøvet opskriften med forskellige slags mel. Nu skriver du blot ‘mel’ i opskriften, men da jeg ikke tåler hvede, tænkte jeg om du har et godt alternativ til den helt almindelige hvedemel? 🙂
Mvh Sidsel
Hej Sidsel
Åh ja, det kan jeg godt se, er lidt dumt skrevet. 🙂 Mel er jo rigtig nok et vidt begreb. Jeg har desværre ikke prøvet denne opskrift med andet mel, men plejer nogle gange at bage pandekager af boghvedemel, banan, æg og bagepulver. Særligt dengang min datter var lille, og ikke måtte få for store mængder gluten. Har du prøvet det?
Kh Maria
Hej Maria
Super god opskrift, men jeg kan simpelthen ikke gennemskue, hvad det røde som du har hældt? over dine pandekager. Og har du fået afprøvet opskriften med forskellige slags mel på de amerikanske pandekager?
For jeg vil meget gerne høre dine erfaringer, så jeg kan forkæle ungerne med en perfekt omgang amerikanske pandekager 🙂
Hej maria:) tak for en dejlig blog. Jeg vil blot lige pointere at der står bagepuler i din opskrift. Men ud over det er den dejlig. God søndag. Kh Randi 🙂
Hej
Jeg kan spise 1000 af de her!! De smager simpelthen så godt ☀️
Jeg vil dog lige høre om man kan fryse dem ned?
Hej Ditte
Hvor det glæder mig at høre at opskriften faldt i god jord 🙂
Jeg plejer normalt aldrig at fryse pandekager, generelt. Det kan sagtens være at det er muligt.
I køleskabet kan de ihvertfald godt opbevares et par dage.
Mvh Maria
Fantastisk opskrift. De fungere også rigtig godt som “almindelige” pandekager, hvis det hele blandes og stavblendes, samt mindre bagepulver og tilføjelse af saft fra 1 citron.
Elsker den opskrift!! Tusind tak
Hvor det altså glæder mig at høre at opskriften kan bruges. Tusind tak for de rosende ord!
Kh Maria
De er virkelig lækre , mums Tak for dem.
Jeg har frosset dem ned , da jeg ville bruge dem til brunch til fødselsdag , det kan man sagtens .. de fik ros <3
Åååhh de er lækre ❤ selv min mand, som ellers ALDRIG spiser “kage”, synes de er fantastiske!
Hej Line. Det er helt fantastisk at høre! Det er virkelig det bedste kompliment når nogen der normalt ikke spiser kage, godt kan lide disse 😀
Kh Maria
Lækker opskrift – bruger aldrig andre! Et lille godt tip til andre….. Min søn elsker dem og for at gøre dem lidt “sundere” lommer jeg også 50 gram fintbæendet havregryn i ☺️
Og en anden hjælp. Jeg tager alle ingredienser i en skål og stavblender det hele of de bliver nøjagtig ligeså gode som hvis man står og pisker æggene separat… Det er bare noget nemmere
Hej Belinda
Hvor er det dejligt at læse, at bananpandekagerne er et hit hjemme hos jer. Og tusind tak for tippet. Det sætter vi pris på, at du deler med os. 🙂
hej Maria
det er en god opskrift til dem der er 10 syntes jeg
det er også sjovt at bage efter nye opskrifter og den her funker bare
Hej Signe
Herligt at opskriften kan bruges! 🙂
Mvh Maria Vestergaard
Hej,
Super lækre pandekager!
Jeg ville lige høre, om du har nogle informationer om næringsindholdet, evt. pr. 100 gram? 🙂
Hej Emil
Dejligt at høre. Jeg har desværre ikke informationerne i forhold til næringsindhold 🙂
Mvh Maria Vestergaard
Opskriften er fin, men den står oven i en bannerreklame, så den er lidt svær at læse og jeg er i tvivl om jeg har fået alt med.
Hej Peter
Det er selvfølgelig irriterende at der skulle være et banner i vejen. Jeg undskylder for besværet med at læse opskriften, og håber at bananpandekagerne blev gode påtrods 🙂
Mvh Maria Vestergaard
De bedste jeg har prøvet at lave!
Hej Nanna
Dejligt at bananpandekagerne faldt i god jord. Tak for din kommentar 🙂
Mvh Maria Vestergaard