Bananpandekager

Bananpandekager Pandekager med banan
Bananpandekager er søde og med en fantastisk konsistens. Pandekagerne er især gode som amerikanske pandekager. Det vil sige tykke, små og luftige pga. den geniale fremgangsmåde, som jeg beskriver nedenfor i opskriften.

Inspiration til pandekager: Danske, tynde pandekager og Tykke amerikanske pandekager

Maria Vestergaard Banan pandekager

Opskrift på bananpandekager

Bananpandekager

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 12 pandekager

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 tsk. vanilje
  • 3,5 dl mælk
  • 2 modne bananer
  • 2 æg
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
  • Tilsæt mælk til mel blandingen og pisk pandekagedejen glat og ensartet
  • Del æggeblommer fra æggehvider og pist æggeblommerne i dejen
  • Mos bananerne i en skål for sig til der ikke længere ses nogle klumper, og tilsæt banan til dejen
  • Pisk æggehviderne luftige og stive og vend dem forsigtigt i pandekagedejen så luften bevares
  • Smelt ca. 1/2 tsk. smør på en varm pande og steg pandekagerne på hver side
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Amerikanske pandekager med banan

Jeg elsker hvordan man i Amerika laver luftige, amerikanske pandekager, og så tilsætter blåbær, banan chokolade og alverdens andre lækkerier. Særligt bananpandekager er vi glade for herhjemme. Banan har en dejlig sødme pga. det høje indhold af fructose, og så er konsistensen af banan helt fantastisk i bagværk generelt. Banan er nemlig cremet og blander sig godt med hvedemel og andre tørre ingredienser. Af den årsag spiser vi også ofte andre kager, som indeholder banan. F.eks. hjemmebagte bananmuffins og den lidt sunder udgave af banankagen – nemlig bananbrødet.

Amerikanske bananpandekager Amerikanske pandekager

Tips og tricks til opskriften på bananpandekager

  • Til klassiske amerikanske pandekager med banan kan man også sagtens tilsætte flere ingredienser. Banan og chokolade smager f.eks herligt sammen. Fuldstændig ligesom banan og blåbær også gør det.
  • I opskriften på bananpandekager ovenfor, pisker jeg æggehviderne stive og luftige inden jeg vender dem i dejen. Dette er for at gøre bananpandekagerne ekstra luftige. Hvis tiden er knap, så kan man dog sagtens springe dette trin over. I så fald skal man blot tilsætte æggehvider og æggeblommer på én gang til pandekagedejen.
  • Hvis man f.eks er gluten allergier, så kan man bruge mandel mel eller glutenfri havregryn. I så fald skal man gerne blende sine havregryn helt fint i en minihakker inden. På den måde kan man lave det fineste havre mel, som f.eks. kan bruges i sundere pandekager.
  • Man kan sagtens lave bananpandekagedejen aftenen før, hvis man f.eks skal lave et større brunch bord. På den måde består arbejdet blot i, at stege bananpandekagerne om morgenen.

Bananpandekagedej Pandekager

Sunde pandekager med banan

Når jeg bager bananpandekager, så bruger jeg sjældent raffineret sukker i min pandekagedej. Jeg synes simpelthen ikke, at det er nødvendigt, hvis mine bananer er modne nok. Det er dog vigtigt, at de netop er dette. Og de skal helst også være mere gule eller brunplettede, end hvad der ses på disse billeder. Det er nemlig her, at frugterne indeholder allermest sødme.

Jeg har altid bagt bananpandekager til mine børn, når de har været babyer. Det har været et skønt måltid, som vi alle har kunnet lide og ikke mindst har kunnet spise selv. Derudover kan pandekagerne sagtens fryses ned eller opbevares i køleskabet. Man kan derfor med fordel lave en stor portion, og gemme til en anden dag.

 

Del på print

11 kommentarer til “Bananpandekager”

  1. Hvor er det en dejlig blok, du har startet op Maria! Hvad er det til gengæld for en lækker lyserød creme, som sætter prikken over i’et på de amerikanske pandekager på det første billede? Håber at din lille pige har det godt, hun ser dejlig ud :*

    1. Maria Vestergaard

      Hvor er det bare sødt af dig at skrive Lise! <3
      Det er simpelthen bare græsk yoghurt med frosne blåbær jeg har kogt op, og så blandet sammen med en smule sirup. Det smager, og ser monster godt ud 😀

      1. Det ser helt vildt godt ud! Haha, jeg kan godt lide, at jeg skrev blog med k 😀 Nå, jamen det er jo ganske nemt. Det må jeg prøve 😉

  2. Jonathan zeuthen

    Hej, tak for opskriften 🙂 vil lige tilføje nogle få ting. Det en god ide at blande mel bagepulver og sukker først og piske æggene for sig før de blandes i 🙂

  3. Hej Maria.
    Inden jeg begiver mig ud i at bage disse lækre pandekager, vil jeg høre om du har prøvet opskriften med forskellige slags mel. Nu skriver du blot ‘mel’ i opskriften, men da jeg ikke tåler hvede, tænkte jeg om du har et godt alternativ til den helt almindelige hvedemel? 🙂
    Mvh Sidsel

    1. Hej Sidsel
      Åh ja, det kan jeg godt se, er lidt dumt skrevet. 🙂 Mel er jo rigtig nok et vidt begreb. Jeg har desværre ikke prøvet denne opskrift med andet mel, men plejer nogle gange at bage pandekager af boghvedemel, banan, æg og bagepulver. Særligt dengang min datter var lille, og ikke måtte få for store mængder gluten. Har du prøvet det?
      Kh Maria

  4. Hej Maria

    Super god opskrift, men jeg kan simpelthen ikke gennemskue, hvad det røde som du har hældt? over dine pandekager. Og har du fået afprøvet opskriften med forskellige slags mel på de amerikanske pandekager?

    For jeg vil meget gerne høre dine erfaringer, så jeg kan forkæle ungerne med en perfekt omgang amerikanske pandekager 🙂

  5. Randi Brøker

    Hej maria:) tak for en dejlig blog. Jeg vil blot lige pointere at der står bagepuler i din opskrift. Men ud over det er den dejlig. God søndag. Kh Randi 🙂

  6. Hej
    Jeg kan spise 1000 af de her!! De smager simpelthen så godt ☀️
    Jeg vil dog lige høre om man kan fryse dem ned?

    1. Hej Ditte

      Hvor det glæder mig at høre at opskriften faldt i god jord 🙂

      Jeg plejer normalt aldrig at fryse pandekager, generelt. Det kan sagtens være at det er muligt.
      I køleskabet kan de ihvertfald godt opbevares et par dage.

      Mvh Maria

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering