Bananpandekager

Bananpandekager er små, amerikanske pandekager med modne og moste bananer tilført til pandekagedejen. Bananerne giver sødme, og en utrolig cremet konsistens til pandekagerne. Spis bananpandekagerne med sirup og frisk frugt til morgenmad eller brunch.

Inspiration til pandekager: Pandekager og Amerikanske pandekager

Opskrift på bananpandekager

Bananpandekager

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 12 pandekager

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 tsk. vanilje
  • 3,5 dl mælk
  • 2 modne bananer
  • 2 æg
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
  • Tilsæt mælk til mel blandingen og pisk pandekagedejen glat og ensartet
  • Del æggeblommer fra æggehvider og pist æggeblommerne i dejen
  • Mos bananerne i en skål for sig til der ikke længere ses nogle klumper, og tilsæt banan til dejen
  • Pisk æggehviderne luftige og stive og vend dem forsigtigt i pandekagedejen så luften bevares
  • Smelt ca. 1/2 tsk. smør på en varm pande og steg pandekagerne på hver side

Bananpandekager

Amerikanske pandekager med banan

De amerikanske pandekager, der er tykkere og mindre i omkredsen, har for alvor vundet sit indhug i den danske madkultur. Og man ser derfor oftere og oftere de tykke pandekager på særligt morgenmads- og brunchbordet. Her serveres pandekagerne som det søde indslag fuldstændig ligesom wienerbrød eller andre kager og desserter. I takt med at mange af os er blevet glade for de amerikanske pandekager, så har de smagfulde bananpandekager også vundet frem. De smager mindst lige så godt, med deres karakteristiske smag af moden og sød banan i sig. Og i og med at banan i sig selv har et højt sukkerindhold, så kan man også undvære at tilsætte raffineret sukker til pandekagedejen.

Inspiration til pandekage opskrifter: Havregrødspandekager og Chiapandekager

Bananpandekage dej

Tips og tricks til opskriften på bananpandekager

  • Til klassiske amerikanske pandekager med banan kan man også sagtens tilsætte flere ingredienser. Banan og chokolade smager f.eks herligt sammen. Fuldstændig ligesom banan og blåbær også gør det.
  • I opskriften på bananpandekager ovenfor, piskes æggehviderne stive og luftige inden de vendes i pandekagedejen. Dette er for at gøre bananpandekagerne ekstra luftige. Hvis tiden er knap, så kan man dog sagtens springe dette trin over. I så fald skal man blot tilsætte æggehvider og æggeblommer på én gang til pandekagedejen.
  • Hvis man f.eks er gluten allergier, så kan man bruge mandel mel eller glutenfri havregryn. I så fald skal man gerne blende sine havregryn helt fint i en minihakker eller foodprocessor inden. På den måde kan man lave det fineste havre mel, som f.eks. kan bruges bananpandekager.
  • Man kan sagtens lave bananpandekagedejen aftenen før, hvis man f.eks skal lave et større brunch bord. På den måde består arbejdet blot i, at stege sine bananpandekager om morgenen.

Inspiration til pandekage opskrifter: Amerikanske blåbær pandekager og Græskarpandekager

Banan i bagværk

Når man bager bananpandekager eller andet bagværk med banan, så er det utrolig vigtigt, at bananerne er modne. Når bananerne er modne, udvikler de nemlig smag, bliver langt sødere og kan også moses til en ensartet masse. Det hænder også ofte, at bananer går til spilde, fordi de endnu ikke når at blive spist. Her kan man med fordel bruge de modne bananer til bananpandekager. Det er nemlig kun godt, hvis bananerne er overmodne med brune pletter på sig. Sidst men ikke mindst er bananpandekager også fremragende spise for mindre børn. De kan nemlig nemt holde bananpandekagerne i hånden, og spise selv, samtidig med at de fleste børn kan lide dem.

Kan bananpandekager fryses?

Pandekager og bananpandekager kan både opbevares i køleskabet og fryses ned. Derudover kan man også lave pandekagedejen i god tid i forvejen og ligeledes opbevare den i køleskabet i et døgns tid.

20 kommentarer til “Bananpandekager”

  1. Hvor er det en dejlig blok, du har startet op Maria! Hvad er det til gengæld for en lækker lyserød creme, som sætter prikken over i’et på de amerikanske pandekager på det første billede? Håber at din lille pige har det godt, hun ser dejlig ud :*

    1. Maria Vestergaard

      Hvor er det bare sødt af dig at skrive Lise! <3
      Det er simpelthen bare græsk yoghurt med frosne blåbær jeg har kogt op, og så blandet sammen med en smule sirup. Det smager, og ser monster godt ud 😀

      1. Det ser helt vildt godt ud! Haha, jeg kan godt lide, at jeg skrev blog med k 😀 Nå, jamen det er jo ganske nemt. Det må jeg prøve 😉

  2. Jonathan zeuthen

    Hej, tak for opskriften 🙂 vil lige tilføje nogle få ting. Det en god ide at blande mel bagepulver og sukker først og piske æggene for sig før de blandes i 🙂

  3. Hej Maria.
    Inden jeg begiver mig ud i at bage disse lækre pandekager, vil jeg høre om du har prøvet opskriften med forskellige slags mel. Nu skriver du blot ‘mel’ i opskriften, men da jeg ikke tåler hvede, tænkte jeg om du har et godt alternativ til den helt almindelige hvedemel? 🙂
    Mvh Sidsel

    1. Hej Sidsel
      Åh ja, det kan jeg godt se, er lidt dumt skrevet. 🙂 Mel er jo rigtig nok et vidt begreb. Jeg har desværre ikke prøvet denne opskrift med andet mel, men plejer nogle gange at bage pandekager af boghvedemel, banan, æg og bagepulver. Særligt dengang min datter var lille, og ikke måtte få for store mængder gluten. Har du prøvet det?
      Kh Maria

  4. Hej Maria

    Super god opskrift, men jeg kan simpelthen ikke gennemskue, hvad det røde som du har hældt? over dine pandekager. Og har du fået afprøvet opskriften med forskellige slags mel på de amerikanske pandekager?

    For jeg vil meget gerne høre dine erfaringer, så jeg kan forkæle ungerne med en perfekt omgang amerikanske pandekager 🙂

  5. Hej maria:) tak for en dejlig blog. Jeg vil blot lige pointere at der står bagepuler i din opskrift. Men ud over det er den dejlig. God søndag. Kh Randi 🙂

  6. Hej
    Jeg kan spise 1000 af de her!! De smager simpelthen så godt ☀️
    Jeg vil dog lige høre om man kan fryse dem ned?

    1. Hej Ditte

      Hvor det glæder mig at høre at opskriften faldt i god jord 🙂

      Jeg plejer normalt aldrig at fryse pandekager, generelt. Det kan sagtens være at det er muligt.
      I køleskabet kan de ihvertfald godt opbevares et par dage.

      Mvh Maria

  7. 5 stars
    Fantastisk opskrift. De fungere også rigtig godt som “almindelige” pandekager, hvis det hele blandes og stavblendes, samt mindre bagepulver og tilføjelse af saft fra 1 citron.

    Elsker den opskrift!! Tusind tak

  8. 5 stars
    De er virkelig lækre , mums Tak for dem.
    Jeg har frosset dem ned , da jeg ville bruge dem til brunch til fødselsdag , det kan man sagtens .. de fik ros <3

  9. Lækker opskrift – bruger aldrig andre! Et lille godt tip til andre….. Min søn elsker dem og for at gøre dem lidt “sundere” lommer jeg også 50 gram fintbæendet havregryn i ☺️
    Og en anden hjælp. Jeg tager alle ingredienser i en skål og stavblender det hele of de bliver nøjagtig ligeså gode som hvis man står og pisker æggene separat… Det er bare noget nemmere

  10. hej Maria
    det er en god opskrift til dem der er 10 syntes jeg
    det er også sjovt at bage efter nye opskrifter og den her funker bare

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering