Bananpandekager Pandekager med banan
Bananpandekager er søde og med en fantastisk konsistens. Pandekagerne er især gode som amerikanske pandekager. Det vil sige tykke, små og luftige pga. den geniale fremgangsmåde, som jeg beskriver nedenfor i opskriften.

Inspiration til pandekager: Danske, tynde pandekager og Tykke amerikanske pandekager

Maria Vestergaard Banan pandekager

Opskrift på bananpandekager

Bananpandekager

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 12 pandekager

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 tsk. vanilje
  • 3,5 dl mælk
  • 2 modne bananer
  • 2 æg
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
  • Tilsæt mælk til mel blandingen og pisk pandekagedejen glat og ensartet
  • Del æggeblommer fra æggehvider og pist æggeblommerne i dejen
  • Mos bananerne i en skål for sig til der ikke længere ses nogle klumper, og tilsæt banan til dejen
  • Pisk æggehviderne luftige og stive og vend dem forsigtigt i pandekagedejen så luften bevares
  • Smelt ca. 1/2 tsk. smør på en varm pande og steg pandekagerne på hver side
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Amerikanske pandekager med banan

Jeg elsker hvordan man i Amerika laver luftige, amerikanske pandekager, og så tilsætter blåbær, banan chokolade og alverdens andre lækkerier. Særligt bananpandekager er vi glade for herhjemme. Banan har en dejlig sødme pga. det høje indhold af fructose, og så er konsistensen af banan helt fantastisk i bagværk generelt. Banan er nemlig cremet og blander sig godt med hvedemel og andre tørre ingredienser. Af den årsag spiser vi også ofte andre kager, som indeholder banan. F.eks. hjemmebagte bananmuffins og den lidt sunder udgave af banankagen – nemlig bananbrødet.

Amerikanske bananpandekager Amerikanske pandekager

Tips og tricks til opskriften på bananpandekager

  • Til klassiske amerikanske pandekager med banan kan man også sagtens tilsætte flere ingredienser. Banan og chokolade smager f.eks herligt sammen. Fuldstændig ligesom banan og blåbær også gør det.
  • I opskriften på bananpandekager ovenfor, pisker jeg æggehviderne stive og luftige inden jeg vender dem i dejen. Dette er for at gøre bananpandekagerne ekstra luftige. Hvis tiden er knap, så kan man dog sagtens springe dette trin over. I så fald skal man blot tilsætte æggehvider og æggeblommer på én gang til pandekagedejen.
  • Hvis man f.eks er gluten allergier, så kan man bruge mandel mel eller glutenfri havregryn. I så fald skal man gerne blende sine havregryn helt fint i en minihakker inden. På den måde kan man lave det fineste havre mel, som f.eks. kan bruges i sundere pandekager.
  • Man kan sagtens lave bananpandekagedejen aftenen før, hvis man f.eks skal lave et større brunch bord. På den måde består arbejdet blot i, at stege bananpandekagerne om morgenen.

Bananpandekagedej Pandekager

Sunde pandekager med banan

Når jeg bager bananpandekager, så bruger jeg sjældent raffineret sukker i min pandekagedej. Jeg synes simpelthen ikke, at det er nødvendigt, hvis mine bananer er modne nok. Det er dog vigtigt, at de netop er dette. Og de skal helst også være mere gule eller brunplettede, end hvad der ses på disse billeder. Det er nemlig her, at frugterne indeholder allermest sødme.

Jeg har altid bagt bananpandekager til mine børn, når de har været babyer. Det har været et skønt måltid, som vi alle har kunnet lide og ikke mindst har kunnet spise selv. Derudover kan pandekagerne sagtens fryses ned eller opbevares i køleskabet. Man kan derfor med fordel lave en stor portion, og gemme til en anden dag.

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.