Madpandekager

Madpandekager

En klassisk opskrift på madpandekager med æg, mælk og hvedemel skal man absolut ikke undervurdere. Madpandekagerne er nemme at lave, smager skønt med alverdens lækkert fyld, og så kan de varieres i det uendelige. Under opskriften deler jeg en masse inspiration til fyld samt ingredienser, der kan tilsættes til pandekagedejen.

Inspiration til opskrifter: Mexicanske pandekager med fyld

Madpandekager

Opskrift på madpandekager

Madpandekager

Madpandekager

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 12 madpandekager

Ingredienser

  • 4 æg
  • 6 dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • 325 g hvedemel
  • neutral olie eller smør til stegning

Sådan gør du

  • Pisk æg og mælk sammen
  • Tilsæt salt og hvedemel og pisk til dejen er glat og ensartet uden nogen klumper
  • Steg pandekagerne på en meget varm pande med olie til de er let gyldne på begge sider

Forberedelse af pandekagedejen

Man kan betragte denne opskrift på madpandekager som en grundopskrift. Det vil sige, at man kan tilsætte forskellige ingredienser til opskriften ovenfor, og få nogle virkelig forskellige pandekager ud af det. Særligt spinatpandekager, græskarpandekager og grønkålspandekager kan anbefales, hvis man vil tilsætte grøntsager og mere fibre til pandekagedejen. Man kan også bruge også bruge frø og kerner f.eks quinoa og lave quinoapandekager der er rig på flerumættede fedtsyrer.

Fyldte madpandekager

Tilberedning af madpandekagerne

Det er vigtigt når man pisker ingredienserne sammen til pandekager, at man først tilsætter de våde ingredienser til skålen. På den måde er det nemmere at slå hvedemelet ud i væsken, så der ikke fremstår klumper af mel i pandekagerne.

I forhold til når madpandekagerne skal steges på en pande, så kan jeg både lide at bruge smør og solsikke olie. Hvis man bruger olivenolie eller rapsolie, så får madpandekagerne også oliens karakteristiske smag, og lige præcis i pandekager, smager det ikke nær så godt, som hvis man havde brugt neutral olie.

Forslag til pandekagefyld

Som man nok kan regne ud, er der uendelige muligheder for lækkert fyld til sine pandekager. Nedenfor vil jeg prøve at dele nogle forslag, som vi selv er glade for at spise herhjemme:

  • Lyn stegte kikærter, avokado, syltede rødløg og fint snittet spidskål. Hvilket også ses på billederne.
  • Kylling stegt på panden med mexicanske krydderier og evt. tomat, kidneybønner, peberfrugt, majs og andet mexicansk inspireret.
  • Krydret, hakket oksekød igen krydret med mexicanske krydderier eller italienske krydderier som f.eks. basilikum, oregano og timian.
  • Falafler
  • Tunsalat
  • Røget laks og flødeost
  • Dressinger: guacamole, hummus, haydari, yoghurtdressing mm.

Madpandekage

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering