Belgiske vafler er anderledes end klassiske, hjerteformede vafler, men mindst lige så gode. Vaflerne er tykkere og mere bestandige, og så laves de på et belgisk vaffeljern. De er ofte firkantede i formen, men kan også være runde.
Inspiration til opskrifter: Hjerteformede vafler og Chokolademousse
Opskrift på belgiske vafler
Belgiske vafler
Ingredienser
Vaffeljern:
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- 150 g smør
- 2,5 dl sødmælk
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. vanilje
- ca. 25 g smør til stegning
Topping:
- flødeskum
- nutella
- bær
- frugt
- sirup
- syltetøj
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker luftigt
- Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk
- Vend smør blandingen med det piskede æg
- Bland de tørre ingredienser sammen og vend det i dejen
- Smelt en smule smør i det belgiske vaffeljern ved maks varme og bag vaflerne i vaffeljernet
Traditionel, belgisk vaffel
Belgiske vafler kan nydes til dessert, til eftermiddagskaffen eller til brunch som et afsluttende element. De er en del mere mættende end både pandekager og hjerteformede vafler, så man skal være opmærksom på, at man kun spiser en til to belgiske vafler. Vaffeljernet man bruger, skal være et, der er lavet til netop denne vaffeldej. Derudover bruger man sødmælk som grundingrediens fremfor kærnemælk, som man bruger i de klassiske vafler. De øvrige ingredienser er meget sammenlignelige. Sødmælk, hvedemel, æg og smør er de bærende elementer i vaffeldejen.
Inspiration til brunch bordet: Hjemmelavet pandekagedej
Ingredienser til vaffeldejen
Man kan variere sin vaffeldej på mange forskellige måder. Både ved at tilsætte forskellige krydderier, frugt, bær, nødder og chokolade:
- Kanel, kardemomme, nelliker, vanilje mm., giver alle sammen en skøn varme til vaflerne, og hvis det er i den søde juletid, kan man på den måde, gøre vaflerne til julevafler.
- Mandler, hasselnødder, valnødder mm. kan fint hakkes og blive tilsat til vaffeldejen. Det giver struktur til vaflerne og en mild nøddesmag.
- Lys chokolade, mælke chokolade og mørk chokolade smager alt sammen godt i belgiske vafler. Både som topping men i særdeleshed også i vaffeldejen.
Inspiration til pandekager: De bedste amerikanske pandekager
Topping til belgiske vafler:
Når det kommer til både vafler og pandekager, så er det blot fantasien der sætter grænserne for, hvad man kan servere vaflerne med. Versionen med flødeskum er dog klassisk, og hvis man blander en anelse nutella eller chokolade i cremen, bliver den kun endnu bedre. Derudover smager flødeskum og syltetøj også dejligt sammen, ligesom friske bær også altid er et fremragende alternativ, når der skal spises belgiske vafler.
3 kommentarer til “Belgiske vafler”
Hejsa.
Kan man bruge minimælk i stedet for sødmælk, samt erstatte det smeltede smør i dejen med olie?
Mvh Gry
Hej Gry
Det har jeg ikke prøvet, men det tror jeg bestemt, at man kan 🙂
Mvh Maria
Jeg vil sige Absolut NEJ, fedtstoffet er netop det bærende i den belgiske vaffel, som giver både den rette smag, og sprødhed.
MEN man kan “slanke” Alt, som man lyster. Men så det ikke en begisk vaffel, husk det når du servere dem.