Gammeldags vafler lavet på kærnemælk, og som er hjerteformede og sprøde, vækker de dejligste barndomsminder. Kærnemælksvaflerne er helt traditionelle, lavet på æg, mel, smør, kærnemælk og en anelse citron. Dertil skal vaflerne selvfølgelig serveres med syltetøj, flødeskum og et generøst lag flormelis.
Inspiration til søndags morgenmaden:Pandekager og belgiske vafler
Opskrift på vafler med kærnemælk

Ingredients
- 5 dl hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 4 æg
- 5 dl kærnemælk
- 1 tsk. vanilje (vaniljestang eller dobbelt portion vaniljesukker)
- 100 g smør
- evt. friskrevet økologisk citronskal
Instructions
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
- Tilsæt æg og kærnemælk og pisk dejen sammen
- Smelt smør og vend det i vaffeldejen. Bag vaflerne i en forvarmet vaffeljern ved høj varme
- Server vaflerne med det samme med f.eks. frisk frugt, marmelade og flormelis
Gammeldags vafler
Når der tænkes på gammeldags vafler med kærnemælk, så er det de vafler, der bliver bagt i et klassisk vaffeljern. Det vil sige vafler, der bliver bagt hjerteformet, og som er tynde og sprøde. Dette er modsat de belgiske vafler, hvor vaffeljernet er firkantet og dejen er tykkere og mere luftig. Først nævnte opskrift er dog min klare favorit. De hjerteformede vafler vækker simpelthen de skønneste barndomsminder, og så smager de herligt med hjemmelavet syltetøj på.
Inspiration til pandekager: De bedste amerikanske pandekager
Opskrift på vafler med kærnemælk
Der er virkelig mange måder, hvorpå man kan lave hjemmelavet vafler på. Jeg selv er vokset op med, at vaffeldejen er lavet på kærnemælk. Der gør vaflerne langt mere friske og let syrlige i smagen. Uden for Danmarks grænser er det dog langt mere almindeligt at bruge mælk til vaffeldejen. Hvis man derfor ikke ligger inde med kærnemælk, så kan man sagtens bruge mælk som andet alternativ.
Inspiration til søde sager: Klassisk squashkage med frosting
Den bedste søndags morgenmad
Dengang, for snart længe siden, da min mand og jeg flyttede sammen, der spiste vi pandekager hver eneste søndag. Det var ligesom vores ting, og vi knuselskede den morgenstund vi havde sammen. Som årene er gået, og børnene også er kommet til, er søndag morgen en smule mere hektisk, og på det tidspunkt hvor vi førhen plejede at spise pandekager om søndagen, spiser vi jo nærmest frokost den dag idag. Vores pandekage tradition prøver vi dog stadig at holde fast i. Sommetider prøver vi sågar at fornye os, og det er her, at de sprøde vafler kommer på banen. Især med nutella og banan, eller på helt traditionel vis med flødeskum, flormelis og syltetøj. Sidstnævnte var hvordan jeg som barn spiste dem, når jeg besøgte min mormor og morfar i deres gamle bindingsværkhus. Hvilket absolut er nogle af de allerbedste barndoms minder, som jeg har.
Inspiration til vaffelopskrift: De bedste belgiske vafler
7 kommentarer til “Vafler”
Hvor lyder de her vafler lækre! Det er ikke så tit, jeg tager mig sammen til at lave vafler til morgenmad i weekenden mere, men de få gange jeg gør, er det altid et hit. Kan være, jeg skal prøve de her næste gang 🙂
De var et hit her hjemme den er nu gemt ❤️❤️❤️ mega lækre
Hej Sammy
Tusind tak. Dejligt at høre 🙂
Kh
De lyder super lækre, bare ærgerligt du ikke har skrevet i opskriften hvor meget smør der skal i?
Tak for den gode kritik. Jeg har skyndt mig at skrive det ind 🙂
Kh Maria
Fantastisk opskrift! Den er hermed gemt!
Hej Tinna 🙂
Hvor det glæder mig at høre.
Kh Maria