Spinatpandekager, eller monsterpandekager som de går under navner på herhjemme, er fabelagtig spise til både aftensmad, frokost og madpakke. Madpandekagerne med spinat kan foldes omkring lige præcis de grøntsager, kød, fisk og dressinger, som man bedst kan lide, og så kan spinatpandekagen spises på vejen. Nedenfor deler jeg tips og gode ideer til fyld og fremgangsmåde af de smagfulde spinatpandekager.
Inspiration til madpandekager: Klassiske madpandekager og mexicanske pandekager
Opskrift på spinatpandekager

Spinatpandekager
Udskriv PinIngredienser
- 200 g frisk spinat
- 3 æg
- 180 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 3,5 dl mælk
- olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Tilsæt alle ingredienser (undtagen olie) til en blender og blend pandekagedejen glat og ensartet. Brug evt. en stavblender, hvis du ingen blender har.
- Steg spinatpandekagerne på en varm pande med olivenolie på begge sider til pandekagerne er gennembagte og let lysebrune på hver side
- Fyld spinatpandekagerne med grøntsager, dressinger, kød og fisk
Hjemmelavet spinat pandekager
Af alle slags madpandekager så er spinatpandekager en af de største favoritter. Farven på pandekagerne er utrolig fin og indbydende, og så er smagen mild og let karakteristisk. Hvis man fylder sine spinatpandekager med laks, så kan spinatpandekagerne sågar næsten komme til, at smage hen af en spinattærte med laks. Hvilket i øvrigt også er en formidabel tærte pga. netop smagskombinationerne, laks og spinat.
Udover spinat, så kan man også lave grønkålspandekager, græskarpandekager, quinoapandekager og et hav af andre smagfulde madpandekager. Det er næsten blevet en sport for mig, at kreere madpandekager med forskellige smage og udseende, og jeg synes i skulle prøve dem alle. Madpandekager er nemlig genialt at spise i en travl hverdag, hvor de kan fyldes med rester fra gårdsdagens aftensmad.
Tips og gode ideer til fyld til madpandekager:
Pandekagedej:
- Grønkål, spidskål, spinat, og græskar er alle grøntsager, som kan tilsættes til pandekagedejen
- Hvis man ønsker en grovere dej, så kan man benytte grahamsmel, speltmel eller andre former for fuldkornsmel. I dette tilfælde skal halvdelen af mængden af hvedemel udskiftes med den grovere meltype.
- Ligeledes kan man bruge majsmel eller kikærte mel, hvis man ønsker et andet udtryk til sine madpandekager. En majspandekager smager f.eks herligt med mexicansk fyld.
- I stedet for olivenolie kan man bruge neutral olie eller smør til at stege spinatpandekagerne i.
Spinatpandekage fyld:
- Varm røget laks og kold røget laks er uden tvivl den variant, jeg spiser aller oftest, men også tunsalat, rejer, mm. smager skønt i spinatpandekager
- Feltsalat, rucola, blandet grøn salat mm smager altsammen herligt i pandekagerne. Jeg bruger ofte en salat, som vi spiste til gårdsdagens aftensmad.
- Sød og mild karrydressing, urtedressing, pesto mm. er oplagte at bruge i pandekager.
- I en spinatpandekage smager mexicansk kødfyld, steg skåret i tynde skiver, kyllingekød mm. herligt.
2 kommentarer til “Spinatpandekager”
Hvornår skal mel i?
Dette fremgår af opskriften 🙂
Kh Maria