Spinatpandekager

Spinatpandekager

Spinatpandekager, eller monsterpandekager som de går under navner på herhjemme, er fabelagtig spise til både aftensmad, frokost og madpakke. Madpandekagerne med spinat kan foldes omkring lige præcis de grøntsager, kød, fisk og dressinger, som man bedst kan lide, og så kan spinatpandekagen spises på vejen. Nedenfor deler jeg tips og gode ideer til fyld og fremgangsmåde af de smagfulde spinatpandekager.

Inspiration til madpandekager: Klassiske madpandekager og mexicanske pandekager

Opskrift på spinatpandekager

Spinatpandekager

Spinatpandekager

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 10 spinatpandekager

Ingredienser

  • 200 g frisk spinat
  • 3 æg
  • 180 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 3,5 dl mælk
  • olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Tilsæt alle ingredienser (undtagen olie) til en blender og blend pandekagedejen glat og ensartet. Brug evt. en stavblender, hvis du ingen blender har.
  • Steg spinatpandekagerne på en varm pande med olivenolie på begge sider til pandekagerne er gennembagte og let lysebrune på hver side
  • Fyld spinatpandekagerne med grøntsager, dressinger, kød og fisk

Spinatpandekage

Madpandekager med spinat

Af alle slags madpandekager så er spinatpandekager en af de største favoritter. Den grønne farve på pandekagerne er utrolig smuk og indbydende, og så er smagen mild og let karakteristisk. Spinatpandekager smager ikke af særlig meget. Og madpandekagerne vil derfor mest af alt smage af det, som man fylder i spinatpandekagerne. I denne opskrift er brugt frisk spinat. Dette er nemt at få fat i, og er at finde i alle supermarkeder. Udover spinat kan man også bruge grønkål og andre typer kål. Således kan denne opskrift på spinatpandekager også sagtens bruges som grundopskrift.

Inspiration til opskrifter på madpandekager: Grove madpandekager og Madpandekager med græskar

Spinat

Fyld til spinatpandekager

Som tidligere nævnt kan man fylde sine spinatpandekager med alverdens, lækkert fyld. I denne opskrift er madpandekagerne serveret med varmrøget laks, frisk spinat og en cremet dressing. Også røget laks, rejer og tun er glimrende eksempler på fisk og skaldyr, der kan bruges som fyld i spinatpandekager. Derudover kan man lave en vegetarisk version med falafler, stegte kikærter eller stegte grøntsager. Disse grøntsager serveres selvfølgelig sammen med cremede og velsmagende dressinger. Fuldstændig ligesom når fyldet indeholder kød. Sidst men ikke mindst er oksekød, f.eks. med mexicanske krydderier samt stegt kylling også noget, der smager skønt i en spinatpandekage.

Inspiration til opskrifter: Quinoa madpandekager og Belgiske spinatvafler

Spinatpandekage dej

Sunde madpandekager med spinat

Disse spinatpandekager er både sunde og velsmagende, men man kan sagtens tilføre endnu flere fuldkorn. Dette gøres ved skifte noget af hvedemelet ud med en grovere meltype. Grahams hvedemel, fuldkorns hvedemel, ølands hvedemel eller lignende meltyper kan bruges i spinatpandekager. I så fald skal man erstatte noget af hvedemelet med den grovere meltype samt være opmærksom på, at det også kræver en anelse mere væske.

Kan grønne wraps fryses?

Wraps, som de også går under navnet på, kan sagtens fryses. Det er dog vigtigt, at man først steger spinatpandekagerne på panden, og lader dem køle helt ned inden, at de fryses ned.

2 kommentarer til “Spinatpandekager”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering