Spidskålswrap

Opskriften på spidskålswrap indeholder reklame for Frijsenborg

Endnu en smagfuld kyllingopskrift, hvor grøntsagerne spiller så herligt sammen med de intense krydderier. Denne kålwrap med pulled kylling er øjeblikkeligt blevet en af vores foretrukne familieretter til weekenden, hvor der gerne må gøres lidt ekstra ud af måltidet.

Inspiration til opskrifter: Pulled kylling og Wraps med tun

Opskrift på spidskålswrap

Spidskålswrap

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Antal: 4 personer

Ingredienser

Pulled kylling

 • 4 kyllingebryst fileter fra Frijsenborg herregårdskyllinger
 • 2 tsk. salt
 • 2 tsk. rørsukker
 • 1 spsk. paprika
 • 2 tsk. barbecue krydderier eller grillkrydderi
 • 1/2 tsk. chiliflager eller cayenne peber

kålwrap:

Sådan gør du

Pulled kylling

 • Bland alle krydderierne sammen og vend kyllingestykkernegodt ind i krydderi blandingen
 • Bag kyllingestykkerne i ovnen ved 125 graders varme i 2,5-3time.
 • Riv kyllingen fra hinanden vha. to gafler og vend det godtrundt i kødsaften fra kyllingen

Kålwrap:

 • Pluk de største blade af spidskålet og skyl og tør dem grundigt
 • Snit og hak grøntsager og fyld kål bladene med kylling og grønt
 • Drys med dressing og server straks

 

Spidskålswrap Spidskåls wrap

Besøg til Frijsenborg slot

Jeg har glædet mig til at fortælle, at jeg endelig har besøgt det smukke Frijsenborg slot, der er omgivet af den mest fantastiske natur. Skov, marker og et rigt dyreliv var hvad jeg blev mødt af, og jeg blev simpelthen så stolt af det danske land og ikke mindst landbrug – sådan helt generelt.

Besøget til Frijsenborg betød ligeledes et besøg til kyllingerne. Noget jeg finder utrolig interessant og ikke mindst relevant. Dyrenes forhold, det danske erhverv og danske arbejdsforhold, er nemlig noget, der står mit hjerte ganske nært. Og jeg håber sådan på, at jeg i fremtiden får lov til at vise jer meget mere til historien om Frijsenborg. For godt nok er de kendt for deres gode kyllingekød, men de kan faktisk meget, meget mere end det.

Inspiration til opskrifter med kylling: One pot pasta med kylling og Kyllingefrikadeller

Kålwrap

Gode tips og råd til kålwrappen

Det afhænger lidt af vejret og hvordan stjernerne står, om hvorvidt mine børn synes, at kål bladene skal vikles om deres elskede kyllingekød. For der er absolut ingen tvivl om at det er kødet, der stadigvæk er favorit spisen herhjemme, når det kommer til krudtuglerne. Jeg synes dog retten fungerer virkelig fint som familie mad på trods. Man kan fylde små skåle med forskellige grøntsager skåret i tern, og så kan voksne som børn selv bestemme, hvad de vil tage på deres tallerken. Vores favorit grøntsag i spidskålswrap er uden tvivl avokado. Det vil jeg faktisk nødigt undvære i lige præcis denne ret.

Børnenes favorit: Kyllinge nuggets og Kylling tikka masala

Spidskålswrap med kylling

Alternativer til spidskåls wrap
 • Hvis man synes at denne kålwrap ser en anelse for grøn ud, så kan man også sagtens variere måltidet en anelse. Jeg kan sommetider godt finde på at servere både spidskåls blade og almindelige tortilla pandekager til retten. Så kan man spise lidt af hvert, som man lyster.
 • Hvis overskuddet er til det, så kan man også bage sine egne pandebrød selv og toppe sine grøntsager og pulled kylling på. Sidst nævnte har vi prøvet en enkelt gang, og det var i sandheden en favorit også.
 • Sidst men ikke mindst kan man bruge forskellige slags kål blade. Spidskål er klart mit foretrukne valg, fordi den ikke er lige så dumdristig at tygge igennem. Det rødespidskål er også en udemærket variant, som kan give lidt ekstra farve til måltidet.
Fyld til spidskålswrap
 • I forhold til kødet der er jeg klart gladest for kyllingekød til min spidskålswrap. Man kan bruge pulled kylling som i denne opskrift, eller man kan stege kyllingebryst i ovnen med en masse krydderier, og så skære det i fine skriver. Derudover kan man også stege kyllinge inderfilet på en pande igen med en god mængde krydderier, og så skære skødet i mundrette bider.
 • Grøntsagerne som skal bruges i spidskålswrappen må helst ikke være for bestandige. For det giver for mange fibre at tygge igennem. Brug derfor i stedet lette og væskefyldige grøntsager som f.eks majs, ærter, tomat, agurk, salatblandinger mm.
 • Dressing i en spidskålswrap er også utrolig vigtigt. Ellers bliver det lidt en kedelig fornøjelse. Yoghurtdressing, guacamole, hummus, tzatziki, haydari mm. er alle geniale, hvis man vil springe ud i noget hjemmelavet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering