Kylling tikka masala er en af mest kendte retter fra det indiske køkken. Denne indiske specialitet er en fabelagtig kyllingeret med en cremet og krydret sauce. Det der gør retten til det den er, er garam masala. Garam masala er en utrolig smagfuld, varm og krydret krydderiblanding, som bruges til chicken tikka masala.
Inspiration til indiske opskrifter: Vegetarisk curry og karrygryde
Opskrift på kylling tikka masala

Kylling tikka masala
Ingredienser
Marinade:
- 500 g kylling inderfilet
- 1 dl natural yoghurt
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. citronsaft
- 2 tsk. garam masala
- 1 tsk. gurkemeje
- 1/2 tsk. chiliflager
- 2 fed hvidløg
- 5 cm ingefær
Sauce:
- 2 spsk. smør
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. garam masala
- 1 tsk. koriander
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 dl vand
- 1 hønse boullionterning
- 70 g tomatpure
- 500 ml madlavningsfløde
- smages til med salt
- Serveres med ris, naanbrød eller pandebrød
Sådan gør du
Marinade
- Skær kylling i mundrette stykker
- Vend kylling i yoghurt, krydderier, citronsaft og fint presset hvidløg og ingefær
- Vend marinaden godt rundt i en skål og stil den i køleskabet i mindst 30min. Marinaden kan sagtens stå natten over og give smag til kødet
- Hæld marinaden med kødet i et ildfast fad og bag det i ovnen ved 200 graders varme i ca. 20-25min eller til kødet er gennemstegt, og overfladen er blevet let gylden
Sauce:
- Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde med smør til løgene er stegt bløde
- Tilsæt krydderier og steg yderligere i et par minutter
- Tilsæt kylling med marinaden, vand, tomatpure og boullion
- Lad saucen koge op og lad den simre under låg ved lav varme i ca. 15-30min
- Tilsæt fløde til saucen, lad det langsomt koge op, og smag til med salt og evt. ekstra krydderier
Kyllinge og marinade
I denne opskrift skal kyllingen vendes i en marinade. Marinaden består af neutral yoghurt og krydderier. Dét der især gør retten så god, er netop krydderierne. Til marinaden skal der bruges garam masala, chili, ingefær, gurkemeje, citronsaft, hvidløg og salt, som den indiske ret smages til med. Kyllingen skal have lov til at ligge og trække i marinaden i mindst 30 minutter. Du kan med fordel vende det sammen aftenen før, og stille det på køl, så kyllingen kan trække over natten. Dette gør også retten utrolig hurtig at tilberede dagen efter. De indiske krydderier er mere intense end andre indiske opskrifter, fordi kødet tilberedes i ovnen. Samtidig er bagningen i ovnen, samt syren fra yoghurten med til at gøre kødet utrolig mørt.
Inspiration til indiske retter: Indisk curry og Kylling korma
Tikka masala med kylling
Det andet meget vigtige element i chicken tikka masala er selvfølgelig den cremede sauce. Saucen laves af boullion, tomatpure og vand, og gøres cremet og ekstra lækker med (madlavnings)fløde. I saucen skal der også en god portion krydderier i. Til saucen skal du igen have fat i garam masala, gurkemeje og chiliflager, men her skal der koriander i. Fløden kan godt udskiftes med kokosmælk, hvis du ønsker. Dog giver kokosmælken en anden, og mere dominerende, smag end fløden, så husk endelige at smage til med krydderier, så du får den perfekte smag.
Inspiration til indiske opskrifter: Indisk gryderet og Butter chicken
Garam masala
Garam masala er en indisk krydderiblanding. Garam betyder ‘stærk’ og masala betyder ‘krydderiblanding’, så en stærk krydderiblanding. Dog skal stærk ikke forståes som brændende-chili-stærk, men mere som krydret og varm. Krydderierne i garam masala kan variere, men som udgangspunkt består den af spidskommen, koriander, nelliker, kardemomme, sorte peberkorn, kanel og muskatnød. Det er altså den krydderiblanding, som gør noget særligt ved kylling tikka masala.
Inspiration til indisk brød: Naanbrød og Chapati
Serveringforslag til kylling tikka masala
Server gerne retten med cashewnødder og friske krydderurter. Kylling tikka masala kan serveres med ris, naanbrød eller pandebrød. Naanbrød bruges især i det indiske køkken, hvor det bruges som en ske til at spise de lækre retter. Naanbrød og fladbrød kan købes i de fleste supermarkeder, men hvis du gerne vil have et mere autentisk brød, så køb det i en specialforretning eller hos en bazaar. Har du mod på det kan du også bage begge dele selv, og servere det til din kylling tikka masala.
6 kommentarer til “Kylling tikka masala”
Tilsætter du så kyllingen fra ovnen i saucen når den er færdig med at koge 15-30 min efter eller det er bare at hælde det sovs på man ønsker seperat når man skal spise ? 🙂
Hej Rima
Jeg blander kyllingen med saucen. Det synes jeg smager herligt 🙂
Super recipe det er tredie gang jeg laver den. Dennegang puttede jeg 2spk presset citron i marinaden. Det blev for surt. Ellers alt super
Mvh Pia Boysen
Hej Pia
Hvor er det bare dejligt at høre 🙂
Tusind tak for din hjertevarme kommentar.
God dag!
Kh Maria
Tusen takk for super oppskrift!
Hej Olav
Det var så lidt 🙂
Mvh Maria Vestergaard