Kyllingenuggets

Nuggets

Kyllingenuggets er et kæmpe hit, og vækker begejstring hos både børn og voksne. Nuggets bliver ofte forbundet med junkfood, men det behøver de bestemt ikke være. I denne opskrift bruges der kylling af god kvalitet, vendt i en smagfuld marinade og paneret i rasp inden de steges gyldne på panden. Resultatet er en saftig kylling med masser af  smag og et knasende sprødt ydre.

Inspiration til opskrifter med paneret kylling: Kyllingeburger og Paneret kylling

Opskrift på kyllingenuggets

Nuggets

Kyllingenuggets

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 500 g kylling, inderfilet
 • 1 tsk. spidskommen
 • 1 tsk. paprika
 • 2 tsk. salt
 • 1 fed hvidløg
 • 3 spsk. neutral yoghurt
 • 100 g rasp
 • neutral olie til stegning

Sådan gør du

 • Bland krydderier med hakket hvidløg og natural yoghurt
 • Skær kyllinge stykkerne midt over og vend dem i marinaden
 • Hvis tid er, så lad gerne kyllingen marinere en halv dags tid i køleskabet. Dette gør kødet ekstra mørt
 • Vend kyllinge stykkerne i rasp og steg dem i rigeligt olie på en pande
 • Kyllingestykkerne skal steges sprøde og gyldne på begge sider og efterfølgende placeres på en tallerken med køkkenrulle inden servering

Video af fremgangsmåde

Hjemmelavede kyllinge nuggets

Disse hjemmelavede kyllingenuggets smager virkelig skønt. I denne opskrift er der brugt inderfilet, da deres størrelse gør dem nemme og hurtige at skære ud. Du kan også sagtens bruge brystfilet i stedet for. Når kyllingen er skåret i passende størrelser, skal de vendes i en marinade. Marinaden består af neutral yoghurt, hvori de forskellige krydderier vendes i. Her er der kommet paprika, spidskommen, salt og hvidløg i. Der må gerne være lidt smæk på krydderierne, da kylling i sig selv ikke smager af særlig meget. Når marinanden er blandet skal den fordeles godt rundt, så alle kylling stykkerne er dækket af marinaden. Herefter skal stykkerne vendes i rasp. Til sidst er det blot at varme en pande godt op med en generøs mængde olie og stege kyllinge nuggetsene til de har en fin, gylden overflade. Du kan eventuelt skære en nugget over for at tjekke om den er færdigstegt.

Inspiration til nuggets opskrifter: Blomkålsnuggets 

Kyllingenuggets

Nuggets marinade

Marinaden er det der giver nuggetsene deres lækre smag. Smag gerne marinaden til og kom ekstra krydderier i hvis du synes at den godt kan trække lidt mere. Som altid så ligger valget af krydderier frit for, og du kan nemt variere og ændre i smagen ved at tilføje andre krydderier end dem der er brugt i denne opskrift.

Inspiration til opskrifter med kylling: Marineret kylling og Fyldt kylling

Tilbehør til kyllingenuggets

Kyllingenuggets kan serveres til mange ting. Du kan servere dem på klassisk vis sammen med pommes fritter, en god chilimayonnaise eller ketchup og en salat ved siden. De fungerer også super godt som pålæg til en skive rugbrød. En lille luksusanretning er en toast, hvor du på et stykke toastbrød smurt med smør eller mayonnaise og topper brødet af med avokado og kyllingenuggets.

6 kommentarer til “Kyllingenuggets”

 1. Hejsa, det lyder vildt lækkert! Har du en idé til, hvordan man kan tilberede nuggetsne i en frituregryde?

  1. Hej Anna. Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg tænker det faktisk bare er meget det samme 🙂 Jeg ville nok panere kyllingestykkerne i æg først og derefter i rasp og så ned i en god varm frituregryde indtil de er gyldne. God fornøjelse med det!
   Mvh. Maria Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering