Pandebrød opskriften er sponsoreret af Finax
{Pandebrød med yoghurtdressing og tyrkiske frikadeller}
Pandebrød – med mel fra Finax
Pandebrød er noget, som jeg først de seneste par år, er begyndt at eksperimentere med. Det er helt klart et overset stykke brød. Mest af alt fordi det er så utrolig nemt at lave. Det kræver blot noget godt mel, vand, salt og olie og så har man ingredienserne til nogle lækre hjemmelavede pandebrød. Jeg vil faktisk vædde min gamle hat på, at det også er ingredienser du har derhjemme i dit køkken størstedelen af tiden.
Når det kommer til melet som jeg har brugt i disse små brød, så er det selvfølgelig Finax’ danske kvalitets mel, som jeg har brugt i dejen. Som i ved, så er jeg jo stolt ambassadør for netop dette brand, og jeg bruger deres forskellige slags mel, kerner og frø i al bagværk jeg laver. Man kan selvfølgelig også prøve at eksperimentere med durummel eller en grovere meltype som grahamsmel og fuldkornsmel. Denne opskrift er dog helt perfekt som den er.
{Pandebrød med indisk og vegetarisk suppe}
Mellemøstlige inspirerede pandebrød
Jeg er begyndt mere og mere at eksperimentere med krydderier, smage og nuancer fra det mellemøstlige køkken. Jeg synes det er helt fantastisk, at spise hjemmelavet mad, der pga. de andre sammensætninger, smager så anderledes end det nordiske, italienske eller franske køkken.
Disse pandebrød har jeg derfor serveret med traditionel hummus samt stegte grøntsager med spidskommen, citron, mynte og chili. Det er dog hele verden over, at man spiser brød bagt på panden. Min kære mand sagde faktisk “ej har du lavet chapati”, hvorefter han blev en lille smule skuffet. Det afrikanske køkken, og deres fantastisk pandebrød, er stadig noget jeg mangler at kaste mig ud i. Jeg har nok en smule præstationsangst, da jeg smager min svigermors fantastisk afrikanske mad flere gange månedligt, og derfor med sikkerhed ved, at jeg aldrig vil kunne leve op til disse standarter.
Inspiration til mellemøstlige retter: Smagfuld karrygryde, vegansk gryde med linser og mellemøstlig couscoussalat
{Pandebrød med haydari – tyrkisk dip}
Opskrift på pandebrød
Til aller sidst må det være vigtigt at slå fast, at pandebrødene er perfekte til en traditionel durum med falafel eller kebab kød. Det er ihvertfald også sådan, som vi spiser vores pandebrød meget ofte.
- 2dl koldt vand
- ½ dl olie
- 1 tsk salt
- 350-400g Finax hvedemel
- Bland vand, olie og salt sammen i en skål
- Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem
- Del dejen i seks og form dem til boller
- Rul hver bolle ud til en pandekage med en kagerulle. Brug evt lidt mel på bordet. Pandebrødene skal rulles så tyndt ud som muligt
- Bag dem på en forvarmet pande ved mellemhøj varme på hver side til de er gennembagte
- Fyld dem med kebab, kylling, hummus eller stegte grøntsager
3 kommentarer til “Pandebrød – opskrift på nemme brød”
Hej Maria. Jeg skal lave disse brød i morgen til en indisk daal (vegetarisk linse-gryderet). Kan du anbefale at blande lidt krydderi i dejen?
Og skal der noget fedtstof på panden når man bager dem, eller er det blot en tør pande brødene skal bages på? I morgen er første gang jeg skal prøve at lave pandebrød…
Bare et lille fif. Nogle gange når jeg lave de her lækre brød blender jeg en dåse kikærter og putter i dejen. Smager super
Hej Peter
Det lyder da som et pragtfuldt tip. Tusind tak for det 🙂