Indisk gryderet med linser og kikærter

Opskriften på indisk gryderet er sponsoreret af nemlig.com

Indisk gryderet  Indisk gryde ret
Som disse ord bliver skrevet, indtager jeg den allersidste portion indisk gryderet lavet på udelukkende grøntsager, linser og kikærter. En hel fantastisk simreret, som jeg har glædet mig enormt meget til, at dele med jer.

Indisk gryderet i samarbejde med nemlig.com

Ikke bare råvarerne men også inspirationen til denne opskrift på indisk gryderet, kommer fra nemlig.com og hele deres formidable madunivers. Hvis du ikke allerede ved det, så rummer deres hjemmeside nemlig ufattelig mange forskellige opskrifter til enhver smag, anledning og selskab. Jeg er især faldet for deres madplaner, som de sidste 14 dage har inspireret mig til madlavningen, nu hvor hverdagen atter er begyndt. Denne opskrift på indisk gryderet er også stærkt inspireret af Indisk gryde med gris og grønt, men på dagen havde jeg pludselig lyst til at gøre den vegetarisk, så den endte således som på billederne. Smagfuld og utrolig lækker, med de allerbedste råvarer fra nemlig.com. Jeg har dog også afprøvet denne opskrift på indisk gryderet fuldstændig som den er, altså med svinekød, og det smagte virkelig også skønt!

Det har indtil videre været den samme mand, der har leveret vores nemlig-varer til døren. Om det er en tilfældighed ved jeg ikke, men spiloppen, min lille frække to-årige synes, at det er vældig hyggeligt, at sidde i vinduet og vente på, at nemlig-manden kommer forbi. Måske I så med på instagram-story, da vi vinkede varerne velkomne fra stuevinduet?

Gryderet indisk  Opskrift indisk gryderet

Opskrift på en vegetarisk og indisk gryderet

Som de fleste af jer ved, så bliver min datter udsat for lidt af hvert, når det kommer til smage, krydderier og grøntsager herhjemme. Ikke nok med at hendes far er afrikaner, så elsker jeg selv også mad fra alle verdens køkkener, og ikke kun det danske. I denne opskrift på indisk gryderet er der heller ikke sparet på smagene, selvom den er særdeles børnevenlig. Det er også gennemgribende på nemlig.com’s hjemmeside, hvor familiemaden står i centrum, men med inspiration fra alverdens hjørner og kanter. Faktisk er der en hel side dedikeret til opskrifter fra de forskellige verdenskøkkener.

Derudover er opskrifterne let udførlige, og man kan på ingen tid, handle ind til en hel uges madplan på deres hjemmeside. Til hver opskrift følger der nemlig en indkøbsliste, så man med et enkelt klik kan tilføje til sin indkøbskurv. Jeg synes faktisk, at det er ovenud genialt. Aldrig har forberedelserne til madlavningen været så nemt og bekvemt, som med nemlig.com. Så bliver det pludselige en del nemmere, at overskue hverdagen igen efter ferien.

Hvis du kan lide indisk gryderet, så læs også gerne min opskrift på græsk farsbrød og min første oplevelse med nemlig.com

Ingredienser indisk gryderet  Gryderet med indiske krydderier

Indisk gryderet med linser og kikærter
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • Opskrift på indisk gryderet til ca. 4 personer:
 • 2 rødløg
 • ½ bundt forårsløg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk. olie
 • 1 spsk. karry
 • ½ tsk. cayennepeber
 • 1 squash
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 dåse kikærter (ca. 500g)
 • 1 dåse kokosmælk (ca. 500ml)
 • 1 dåse hakkede tomater (ca. 500g)
 • 1dl røde linser
 • Salt og peber
 • serveres med ris og friskhakket persille eller korriander
Fremgangsmåde
 1. Skær rødløg og hvidløg i tynde skiver og steg det i en smule olie, karry og cayennepeber i en stor gryde til de bliver glasagtige
 2. Skær squash og peberfrugt i store stykker og svits dem i et par minutter i gryden
 3. Hæld væden fra kikærterne og skyld dem under rindende vand i en si
 4. Tilsæt kikærter, kokosmælk hakkede tomater og linser til gryderetten
 5. Lad gryderetten langsomt varme op så saucen ikke skiller og rør jævnligt
 6. Når gryderetten begynder at boble en smule, skrues ned på lav varme, hvorefter retten skal simre i ca. 30min eller til linserne er færdigkogte
 7. Smag til med salt og peber
 8. Server indisk gryderet med ris eller hjemmelavede naanbrød

 

Del på print

12 kommentarer til “Indisk gryderet med linser og kikærter”

 1. Det ser super lækkert ud.
  Bliver det stærkt? Har nemlig en datter, som stejler når maden er stærk (selv når det kun brænder lidt på tungen)

  1. Øv bøv! På stående fod kan jeg ikke finde et alternativ andet et kartofler, sødekartoffel, græskar og generelt grøntsager, der giver tekstur til retten.

   Kh Maria

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *