Indiske retter som kylling korma ses der alt for lidt af herhjemme i norden. Og det er på trods af, at de passer sig afsindig godt til de koldere efterårs- og vintergrader herhjemme.
Klassisk chicken korma
Vores absolut yndlings takeaway er indisk mad, og det er der flere grunde til. Først og fremmest er det noget af det, som vi synes smager allerbedst. Alle i familien kan lide det, og det er virkelig nemt at spise for helt små poder også. Vores børn har derfor altid spist en masse indisk mad – dvs. ris med sauce og kylling, fordi det var nemt for gummerne at tygge.
Faktisk er det vores børns absolut yndlings spise. Altså indisk mad. Og vi har sågar i aften besluttet, at vi laver indisk buffet med denne kylling korma til lillebrors 2-års fødselsdag i næste måned. For hans livret er der ingen tvivl om, at det er.
Servér f.eks din kylling korma med indiske pandebrød (roti)
Hjemmelavet kylling korma
Hver eneste gang at jeg så laver indisk mad herhjemme, så bliver jeg helt overrasket over, hvor nemt det er. Især denne kylling korma tager jo absolut ingen tid. Hele hemmeligheden ligger i at være en anelse forberedt. Dvs. lave marinaden og vende kyllingestykkerne heri allerede om morgenen samme dag, eller aftenen før. På den måde kan marinaden trænge ind i kødet og giver en masse saft og kraft til retten. Når selve den indiske ret så skal tilberedes, så tager det ikke meget mere end 10min at lave, for der er det blot at hakke lidt rødløg, samt tilsætte de sidste ingredienser til gryden.
Sidst men ikke mindst vil jeg dele et lille tip med jer. For hvis jeres sauce kommer til at skille, hvilket desværre kan ske for selv den bedste, så kan man koge en lille smule piskefløde (hvis man er så heldig at have det i sit køleskab) op i en gryde for sig selv, og dernæst hælde den skilte sauce i gryden med piskefløden.
Opskrift på kylling korma
Ingredienser
Marinade:
- 1 dl græsk yoghurt
- 2 tsk. garam masala
- 1/4 tsk. chiliflager
- 2 tsk. gurkemeje
- 2 fed hvidløg
- 5 cm frisk ingefær
- saften fra 2 spsk. citronsaft
- 500 g kylling inderfilet (eller bryst filet)
Kylling korma:
- neutral olie (eller kokosolie) til stegning
- 2 rødløg
- 1 dl vand
- 2 dåser kokosmælk
- 130 g tomatpure
- smages til med salt
- Serveres med ris, koriander og cashewnødder
Sådan gør du
Marinade:
- Bland yoghurt med krydderierne
- Pres hvidløg eller hak det fint og bland det i marinaden
- Tilsæt citron saft
- Skær kylling i mundrette stykker og vend det i marinaden
- Lad marinaden trække i 6-18 timer
Kylling korma:
- Hak rødløg fint og svits det i en gryde med olie
- Skru ned for plusset til lav varme og tilsæt marinaden. Rør grundigt herefter så saucen ikke kommer til at skille
- Tilsæt vand og tomatpure og lad det simre i ca. 30min ved lav varme
- Tilsæt kokosmælk og varm det langsomt op
- Smag den indiske ret til med salt
14 kommentarer til “Kylling korma med cashewnødder”
Hej Maria,
kan man mon udskifte græsk yoghurt med skyr? Vil det gøre noget for retten?
Mvh Simone
Hej Simone
Fedt indholdet er jo en del lavere, så jeg tror ikke man får den samme gode smag ud af det, men det er da et forsøg værd 🙂
Skyren stod først i køleskabet, og så var det altså den der blev brugt til marinaden (den græske yoghurt stod lige bagved ♀️). Er det en ommer, eller tror du aftensmaden er til at redde?
Hej Aia
Øv bøv. Jeg håber det blev godt alligevel 🙂
Det lyder virkelig lækkert! Tilsættes kylling samtidig med marinaden? 🙂
Kan man lave retten dagen før, eller vil sovsen skille?
Jeg vil så gerne lave denne ret, men er i tvivl om kyllingen!
Skal den steges før den kommer i marianden? Eller koges den i marinaden? Synes bare det er kort tid.
Hej Belinda
Nej den koges blot i marinaden, og 30min er mere end rigeligt 🙂
Er det de store eller små dåser kokosmælk du bruger.. har to af de store, men synes det virker som meget..?
Mvh heidi
Hej Heidi
Det er de store dåser 🙂
Mvh Maria
Det smager dejligt, men jeg synes ikke man skal putte 2 dåser med kokosmælk i, da det er meget gennemtrækkende i smagen.
Hej Mathias, dejligt du kan lide opskriften 🙂 du kan sagtens komme mindre kokosmælk i, men så ville jeg nok komme lidt ekstra vand eller fond i for at den ikke bliver for tør.
Kh Maria
Hej Maria
Har du prøvet at fryse retten?
Hilsen Lisa
Hej Lisa
Det har jeg desværre ikke, men det er jeg sikker på at man godt kan 🙂
Mvh Maria Vestergaard