Kylling korma Chicken korma
Indiske retter som kylling korma ses der alt for lidt af herhjemme i norden. Og det er på trods af, at de passer sig afsindig godt til de koldere efterårs- og vintergrader herhjemme.

Klassisk chicken korma

Indisk kylling korma Chicken corma

Vores absolut yndlings takeaway er indisk mad, og det er der flere grunde til. Først og fremmest er det noget af det, som vi synes smager allerbedst. Alle i familien kan lide det, og det er virkelig nemt at spise for helt små poder også. Vores børn har derfor altid spist en masse indisk mad – dvs. ris med sauce og kylling, fordi det var nemt for gummerne at tygge.

Faktisk er det vores børns absolut yndlings spise. Altså indisk mad. Og vi har sågar i aften besluttet, at vi laver indisk buffet med denne kylling korma til lillebrors 2-års fødselsdag i næste måned. For hans livret er der ingen tvivl om, at det er.

Servér f.eks din kylling korma med indiske pandebrød (roti)

Indisk gryderet Indisk ret

Hjemmelavet kylling korma

Hver eneste gang at jeg så laver indisk mad herhjemme, så bliver jeg helt overrasket over, hvor nemt det er. Især denne kylling korma tager jo absolut ingen tid. Hele hemmeligheden ligger i at være en anelse forberedt. Dvs. lave marinaden og vende kyllingestykkerne heri allerede om morgenen samme dag, eller aftenen før. På den måde kan marinaden trænge ind i kødet og giver en masse saft og kraft til retten. Når selve den indiske ret så skal tilberedes, så tager det ikke meget mere end 10min at lave, for der er det blot at hakke lidt rødløg, samt tilsætte de sidste ingredienser til gryden.

Sidst men ikke mindst vil jeg dele et lille tip med jer. For hvis jeres sauce kommer til at skille, hvilket desværre kan ske for selv den bedste, så kan man koge en lille smule piskefløde (hvis man er så heldig at have det i sit køleskab) op i en gryde for sig selv, og dernæst hælde den skilte sauce i gryden med piskefløden.

Opskrift på kylling korma

Kylling korma

Antal 4 personer

Ingredienser

Marinade:

  • 1 dl græsk yoghurt
  • 2 tsk. garam masala
  • 1/4 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 2 fed hvidløg
  • 5 cm frisk ingefær
  • saften fra 2 spsk. citronsaft
  • 500 g kylling inderfilet (eller bryst filet)

Kylling korma:

  • neutral olie (eller kokosolie) til stegning
  • 2 rødløg
  • 1 dl vand
  • 2 dåser kokosmælk
  • 130 g tomatpure
  • smages til med salt
  • Serveres med ris, koriander og cashewnødder

Sådan gør du

Marinade:

  • Bland yoghurt med krydderierne
  • Pres hvidløg eller hak det fint og bland det i marinaden
  • Tilsæt citron saft
  • Skær kylling i mundrette stykker og vend det i marinaden
  • Lad marinaden trække i 6-18 timer

Kylling korma:

  • Hak rødløg fint og svits det i en gryde med olie
  • Skru ned for plusset til lav varme og tilsæt marinaden. Rør grundigt herefter så saucen ikke kommer til at skille
  • Tilsæt vand og tomatpure og lad det simre i ca. 30min ved lav varme
  • Tilsæt kokosmælk og varm det langsomt op
  • Smag den indiske ret til med salt

Følg mig rundt