Indisk gryderet er en krydret linsegryde med kikærter og kokosmælk. Opskriften tager ingen tid at lave, og så er gryderetten fyldt med bælgfrugter og grøntsager. Sammen med ris eller Naanbrød smager den indiske gryde særligt godt.
Inspiration til opskrifter: Hjemmelavet naanbrød og Indisk curry
Opskrift på indisk gryderet
Indisk gryderet
Ingredienser
- 1 løg
- 1 bundt forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje
- 1/2 tsk. cayenne peber
- 1 squash
- 1 rød peberfrugt
- 1 dåse kikærter, ca. 360g
- 1 dåse hakkede tomater, 400ml
- 1 dåse kokosmælk, 400ml
- 1 dl røde linser
- smages til med salt og peber
- serveres med ris og/eller hjemmelavet naanbrød
Sådan gør du
- Hak løg, forårsløg og hvidløg fint og steg det i en gryde med olie til løgene bliver bløde
- Tilsæt krydderier og svits krydderierne i et par minutter
- Skær squash og rød peberfrugt i tern og tilsæt grøntsagerne til gryden
- Skyl kikærterne og tilsæt dem til gryden sammen med hakkede tomater, kokosmælk og røde linser
- Lad det simre ved lav varme i ca. 10min eller til linserne er kogt færdigt
- Smag retten til med salt, peber og evt. ekstra krydderier
- Server med ris og/eller hjemmelavet naanbrød
Hjemmelavet linsegryde med kikærter
Den indiske gryderet indeholder virkelig mange næringsrige elementer. Først og fremmest løg, squash og rød peberfrugt, der giver smag, farve og fylde til retten. Dernæst linser og kikærter som i særdeleshed bidrager med mæthed følelsen, efter at man har spist aftensmaden. Både linser og kikærter er et fint supplement til kød, da bælgfrugterne har et højt indhold af protein. Man har derfor ikke følelsen af, at man mangler kød eller andre råvarer, når man spiser denne opskrift på indisk gryderet.
Inspiration til indiske opskrifter: Kylling tikka masala og Kylling korma
Indiske krydderier og smage
Hvis man har lyst, er der virkelig meget fantastisk mad inspiration at finde i det indiske køkken og madlavnings kultur. I forhold til krydderier bruger de traditionelt set langt flere, end der er nævnt ovenfor. Så hvis man har lyst til at springe ud i krydret og velsmagende, indisk mad, så kan man benytte sig af krydderier som ingefær, gurkemeje, spidskommen, koriander, sennepskorn og meget, meget mere. Dertil findes nødder, frugter, grøntsager bælgfrugter og olier som alt i alt gør noget fantastisk ved en opskrift på indisk gryderet.
Inspiration til indiske opskrifter: Chapati og Samosa
Kan indisk gryderet fryses?
Gryderetter som denne opskrift udvikler i den grad smag, når den bliver afkølet. Man vil derfor opleve, at gryderetten smager af meget mere næste dag. Derudover kan linsegryden også sagtens fryses ned og derefter lunes i mikrobølgeovnen eller gryden den dag, man skal servere aftensmaden. Sammen med den indiske gryderet smager både naanbrød og ris rigtig godt, men man kan også servere gryden uden noget tilbehør til.
Inspiration til opskrifter: Kylling i peanutbuttersauce
14 kommentarer til “Indisk gryderet”
Kan man fryse den ned???
Jeg har ikke prøvet det, men det tror jeg helt sikkert godt man kan. Kh Maria
Hvornår skal forårsløgene i? Synes ikke de fremgår af opskriften, kun af ingredienslisten.
Hmm hvad med forårsløgene, hvornår putter du dem i?
Det ser super lækkert ud.
Bliver det stærkt? Har nemlig en datter, som stejler når maden er stærk (selv når det kun brænder lidt på tungen)
Hvis du lader være med at bruge cayenne peber, så er den absolut ikke stærk, og kan sagtens spises af børn, også mine egne 🙂
Kh Maria
Hey hvad med forårsløgene? Jeg er i gang med retten lige nu, og det dufter fantastisk 🙂
En dåse kikærter, når du skriver 500g er det så drænet vægt ?
Ja det er det 🙂
Hej Maria. Vil prøve at lave denne ret i aften, men kan du fortælle hvornår forårsløgene skal i retten?
Hej 🙂 hvad kan man bruge i stedet for kikærter/linser/bøber, tåler dem ikke.
Tak
Øv bøv! På stående fod kan jeg ikke finde et alternativ andet et kartofler, sødekartoffel, græskar og generelt grøntsager, der giver tekstur til retten.
Kh Maria
Super ret udskiftede gurkemeje med paprika da jeg ikke havde gurkemeje det fungerede fint.
Hej Marianne
Dejligt at opskriften på indisk gryderet faldt i god jord hjemme hos dig 🙂
Mvh Maria Vestergaard