Mysli

Hjemmelavet mysli, ligesom granola og crunch, er herlig morgenmads knas. Det smager skønt, og det pynter så fint at have stående i et pænt glas på køkkenbordet. Myslien kan laves på virkelig mange forskellige måder, og med de ingredienser du lige har i køkkenet. Herunder er der samlet en masse forskellige opskrifter på mysli.

Hjemmelavet mysli

Myslien kan varieres på virkelig mange forskellige måde. Grovvalsede havregryn er ofte anvendt som base i disse opskrifter. Det giver noget struktur og fylde. De grovvalsede havregryn giver også en masse næring samt sikrer en god mæthedsfølelse. Herefter blandes myslien sammen af eksempelvis chokolade, bær, nødder, smør, kokosolie, tørret frugt mm. Disse er blot nogle af de mange ingredienser, som bliver brugt i disse opskrifter. De fleste opskrifter er i forvejen sødet en anelse med særligt honning. Derfor behøver man ikke meget mere end sin granola og et surmælks produkt.

Derudover er tilberedningsmulighederne også mange. Mysli kan både ristes i ovnen eller på panden.  Herved bliver det til den sprøde og velkendte granola, men det kan også blandes sammen uden stegning.

Mysli til morgenmad

Det er altid dejligt at variere lidt i sine morgenmadsrutiner. Nogle dage er det dejligt med æg til morgenmad. Andre dage er grød lige det man har lyst til. Mysli kan serveres til morgenmaden på hel traditionel vis ovenpå yoghurt, græsk yoghurt eller skyr. Myslien  Det smager også skønt blot til mælk. men også som eftermiddags snack eller dessert. Myslien kan også trylles om til lækre muslibarer, som kan spises både til morgenmad eller som en mættende snack på farten. Prøv eksempelvis at bruge din hjemmelavede granola til at lave opskriften på frossen græsk yoghurt.