Måltids salater

Måltids salater behøver ikke kun optræde som tilbehør til andre retter. De fungerer også super godt som retter i sig selv, og jo flere grøntsager man kan snige ind i løbet af dagen jo bedre. Der findes et væld af forskellige salater, men det der kendetegner en måltids salat er, at den har nogle ekstra elementer der gør salaten mættende og fyldestgørende.

Elementerne i en måltids salat

For at salaten bliver spændende og ikke mindst mættende, så er der nogle tommelfingerregler man kan følger når det komme til, hvilke elementer der skal bruges. Det er en god idé at have en form for kulhydrat i måltids salaten. Det kan være pasta, ris, perlebyg, couscous, croutoner osv. Derudover skal der en form for bladgrønt i. Det giver noget fylde til retten og får det hele til at hænge sammen. Så skal der grøntsager i. Her er det en god idé at vælge og varierer i mellem de grove og de lettere grøntsager. Du kan også komme bælgfrugter eller rodfrugter i. En form for protein er ligeledes en god idé, da det både smager godt og er mættende. Til sidst skal der også være noget fedt. Nogle grøntsager og nødder indeholder fedt, men det kan også tilføjes i form af dressing.

Hvilke sammensætninger der fungerer godt sammen, er der en masse gode bud på herunder. Og husk som altid, så er opskrifterne inspiration og vejledning og du kan altid vælge til eller fra.

Foodprep

Foodprep egner sig virkelig godt til måltids salater. Foodprep går i sin enkelt ud på, at man forbereder sin mad enten dagen før eller et par dage før. Alle elementerne til måltids salaten gøres klar og opbevares i en lufttæt beholder så alle elementerne bevarer sin friskhed. Herunder er der en udførlig guide til hvordan du lettest foodprepper.