Pålægssalater
Pålægssalater er virkelig lækre og nydes allerbedst på et stykke rugbrød eller i en sandwich. I sær på førstnævnte er det virkelig med til at gøre rugbrødsmaden til en herlig spise. De fleste kender nok supermarkedernes udgaver af forskellige pålægssalater, men har du prøvet at lave dine egne? De smager væsentligt bedre, er langt mere friske og så er de super nemme at lave.
De forskellige pålægssalater
Der findes mange forskellige slags pålægssalater og herunder finder de et stort udvalg. Nogle af salaterne egner sig godt som tilbehør til andet pålæg, som eksempelvis remoladen og løgkompotten, mens andre er perfekte i sig selv.
Der findes både pålægssalater med kød som kyllingesalat, sildesalat og tunsalat. Kendetegnet for disse salater er, at de, som deres navne antyder, indeholder en form for kød der er vendt i en lækker dressing eller Men der findes også en masse gode uden kød som blandt andet kikærte spread med avokado.
Anledning
Det er lidt som om, at pålægssalaterne hører til en bestemt anledning. Mange forbinder sildesalat med julefrokosten og æggesalaten til påskefrokost. Det er måske de færreste der til dagligt laver og spiser tunsalat til frokost, men hermed en kærlig opfordring til at lave flere pålægs salater.