Quinoalasagne er en skøn vegetarlasagne, som minder utrolig meget om en klassisk, italiensk lasagne. Dette er grundet quinoakernerne, der sammen med revet grøntsager, krydderier og hakkede tomater, smager lidt ala bolognese.
Inspiration til lasagne opskrifter: Italiensk lasagne og Mexicansk lasagne
Opskrift på quinoalasagne
Ingredienser
Grøntsagssauce:
- 2 dl quinoakerner
- 2 dl vand
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- olivenolie til stegning
- 1 lille squash
- 1 lille aubergine
- 400 ml hakkede tomater
- 70 g tomatpure
- 2 tsk. oregano
- 2 tsk. basilikum
- 2 tsk. timian
- smages til med salt og peber
Bechamelsauce:
- 70 g smør
- 40 g hvedemel
- 5 dl mælk
- 1/2 tsk. revet muskatnød
- smages til med salt og peber
Quinoalasagne:
- 12 lasagneplader
- 50 g revet mozzarella ost
Sådan gør du
Grøntsagssauce:
- Kog quinoakerner med vand og evt. lidt salt og olivenolie i ca. 15-20min eller til kernerne er kogt møre
- Hak løg og hvidløg og steg løgene i en gryde med olivenolie
- Riv squash og aubergine groft på et rivejern og steg grøntsagerne sammen med de kogte quinoakerner i gryden med løg
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og krydderier og lad grøntsagssaucen langsomt koge op
- Smag grøntsagssaucen til med salt, peber og evt. ekstra krydderier
Bechamel sauce:
- Smelt smør i en lille gryde
- Tilsæt hvedemel og rør det sammen så der ikke længere ses nogen klumper
- Tilsæt mælk og rør det sammen
- Lad det langsomt koge op under konstant omrøring og smag bechamelsaucen til med salt, peber og revet muskatnød
Quinoalasagne:
- Saml quinoalasagnen ved at placere et lag grøntsagssauce i bunden af et ildfast fad
- Fordel dernæst et lag bechamelsauce og et lag lasagneplader i fadet
- Gentag proceduren tre gange
- Bag quinoalasagnen i ovnen ved 180 graders varme i ca. 30min
- Tag lasagnen ud af ovnen, drys med revet mozzarella ost, og bag lasagnen yderligere 15min til lasagnepladerne er bagt bløde
Vegetarisk lasagne med quinoa
Der er ingen tvivl om, at man kan fremtrylle en god og smagfuld grøntsagslasagne på virkelig mange forskellige måder. En vegetarlasagne baseret på quinoa kerner er dog klart et foretrække. Særligt hvis man ikke er vant til at spise en lasagne uden kød. Denne vegetarlasagne med quinoakerner er nemlig den opskrift, som minder allermest om en almindelig lasagne. Både farverne, smagen og teksturen er meget sammenlignelig, og børn opdager sjældent, at det er quinoa de spiser i stedet for hakket oksekød.
Inspiration til lasagne opskrifter: Lasagne med kylling og Sund lasagne
Ingredienser til quinoa lasagne
Udover quinoakerner så kan man også tilsætte utrolig mange andre råvarer. I denne opskrift er der under ingredienslisten og fremgangsmetoden nævnt squash og aubergine. Det er to grøntsager, der begge er gode til lasagneopskrifter, fordi de giver en masse fylde uden at smage af særlig meget. På den måde kan de øvrige ingredienser og krydderier få opmærksomheden. Hvis man vil variere grøntsagerne en smule, så kan man også benytte revet gulerod, selleri, peberfrugt og sågar bønner til sin quinoalasagne.
Inspiration til lasagne opskrifter: Lakselasagne og Linselasagne
Quinoakerner
Selve ordet quinoa kommer fra navnet på planten, som indeholder quinoakerner. Og disse kerner er i mange tusind år blevet dyrket i andels bjergene, hvor de har været en vigtig afgrøde for de mennesker, der har boet der. Quinoa har et højt indhold af protein, og er derfor en rigtig god fødevare at bruge i stedet for kød.
Inspiration til opskrifter: Bagt aubergine og Frikadeller med grøntsager