Mexicansk lasagne med kylling

Mexicansk lasagne

Mexicansk lasagne har måske ikke ret meget med traditionel mexicansk madkultur at gøre, men derfor skal man absolut ikke undervurdere lasagnen. Den er en smagsbombe uden lige, og en af de slags opskrifter, som hurigt kan blive en hverdags favorit.

Inspiration til lasagne opskrift: Traditionel, italiensk lasagne

Opskrift på mexicansk lasagne

Mexicansk lasagne

Mexicansk lasagne

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 400 g kyllingekød (inderfilet eller brystfilet)
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. cayenne peber eller chiliflager
  • 2 tsk. oregano
  • 1 squash
  • 2 røde peberfrugter
  • 250 g salsa, medium stærk
  • 70 g tomatpure
  • 1 dåse kidney bønner, ca. 250g i drænet vægt
  • 1 dåse sorte bønner, ca. 250g i drænet vægt
  • 1 dåse majs, ca. 250g i drænet vægt
  • smages til med salt
  • 500 ml mornay sauce
  • ca. 12 Lasagneplader
  • 150 g revet cheddarost

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde med olivenolie til løgene er blevet bløde og glasagtige
  • Tilsæt kyllingekød skåret i mundrette stykker og steg det i gryden med krydderier
  • Riv squash groft på et rivejern og skær peberfrugt i små tern
  • Steg grøntsagerne i gryden sammen med kødet i et par minutter og tilsæt salsa, tomatpure, bønner og majs til gryden
  • Smag til med salt og evt. ekstra krydderier
  • Pensl et stort ildfast fad med olie og placer et lag lasagneplader i bunden af fadet
  • Fordel dernæst et lag kyllingegryde og til sidst mornaysauce. Gentag proceduren til fadet er fyldt op
  • Bag lasagnen i ovnen ved 180 graders varme i ca. 35 minutter
  • Drys med revet cheddarost og bag lasagnen yderligere 5min i ovnen til osten er smeltet og lasagnepladerne gennembagte

Mexi lasagne

Mexicansk mad serveret med syltede chili

Jeg elsker traditionel, autentisk mad, men jeg synes simpelthen også det er herligt, når madkulturer mødes og magi kommer til. Fuldstændig ligesom med denne opskrift på mexicansk lasagne. Ingredienserne som bønner, majs og salsa er råvarer, som ofte bliver benyttet i den mexicanske madkultur, og det smager skønt bagt sammen med de italienske lasagneplader.

Til mexi lasagnen serverede jeg desuden hjemmesyltede chilier. En utrolig nem opskrift, hvor man blot koger en syltelage af sukker, vand og lagereddike sammen og så sylte nogle perforerede chilier i. De smager f.eks skønt til mexicansk mad, hvor de tilfører både syre og en stærk smag til måltidet.

Inspiration til nem aftensmad: Bagt pasta med bacon

Mexicansk mad

Mexicansk krydderiblanding

Som tidligere antydet er denne mexicanske lasagne tilsat mange forskellige elementer, som allesammen rimer på mexicansk madkultur. Først og fremmest er der krydderiblandingen. Her kan man sagtens købe en færdiglavet tex mex blanding i sit lokale supermarked, hvis det skal være endnu nemmere. Blandingen af krydderier i opskriften ovenfor er mild. Det vil sige, man sagtens kan tilføre større mængder af både spidskommen, paprika, oregano, cayennepeber mm, hvis man ønsker en endnu mere kraftfuld smag. Ligeledes kan man også tilsætte stødt koriander til sin mexicanske lasagne. Det giver også en utrolig særpræget og autentisk smag til retten.

Inspiration til mexicanske opskrifter: De bedste, fyldte mexicanske pandekager

Mexi lasagne

Tips og tricks til mexicansk lasagne
  • Som før antydet, køb en færdig mexicansk krydderi blanding, hvis det skal gå stærkt
  • Hvis man ønsker at spise lasagnen vegetarisk, så kan man blot undlade kyllingekødet og tilsætte en ekstra dåse røde kidneybønner.
  • Ligeledes kan man også bruge almindeligt hakket oksekød i stedet for kyllingekød, hvis man bedre kan lide denne variant.
  • Denne opskrift på mexicansk lasagne er oplagt til at fryse ned. Lasagnen bliver kun bedre af at stå på køl og trække ekstra smag og kraft til sig fra krydderierne og grøntsagerne.

Inspiration til mexicansk dyppelse: Klassisk guacamole med avokado

Del på print

2 kommentarer til “Mexicansk lasagne med kylling”

  1. Den lyder saftsuseme suveræn lækker ! Den vil jeg lave i morgen – varmende i denne sibiriske kulde ! Hvilken mornaysauce bruger du ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering