Linselasagne Linse lasagne
Denne smagfulde linselasagne har længe været under op sejl herinde på min blog. For nøj hvor har i spurgt efter den mange gange, når jeg har delt på min instagramprofil, at jeg har lavet opskriften. Hvorfor jeg først får den delt nu, ved jeg virkelig ikke, for mega god, nem og anderledes er den.

Vegetarlasagne med linser

Lasagne med linser Vegetarlasagne

Min kære far sad og jokede til lillebrors fødselsdag om, at hans kone havde serveret ham linsebøffer en fredag aften, og det var han ikke synderlig glad for. En god og saftig bøf, var hvad han savnede. Og det smager nu altså også godt med røde bøffer, men jeg synes i den grad også, at linser kan smage dejligt, så fremt man tilbereder dem rigtigt og med en god portion varme krydderier. Jeg bruger nemlig linser i virkelig mange af mine opskrifter herinde.

Inspiration til opskrifter med linser: Vegetarisk rød karry og Den bedste linsegryde med kokosmælk

Gode råd til linselasagne

  • Både røde og sorte linser kan bruges
  • I stedet for indiske krydderier, kan man også bruge mere traditionelle, italienske krydderier som f.eks oregano, basilikum og timian
  • Husk at stik en gaffel i din linselasagne for at tjekke, om den er færdig bagt
  • Put først den revne ost på din linselasagne, når der er ca. 10min tilbage af bagetiden
  • Udover gulerødder kan man også bruge alverdens andre gode grøntsager, der kan rives. Dette kan f.eks være squash, aubergine eller peberfrugt der også kan skæres i tern
  • Server gerne din linselasagne med en frisk grøn salat, og så har du et helt vegetarisk måltid
  • Hvis du helst er til den traditionelle form for lasagne, så er denne lasagne opskrift virkelig god

Vegetar lasagne Grøntsags lasagne

Opskrift på linse lasagne

Linselasagne

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 100g (ukogte) linser
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. garam masala
  • 200 g revet gulerod
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 70g tomatpure (lille dåse)
  • smages til med salt
  • 500ml mornay sauce
  • 200g mozzarella ost

Sådan gør du

  • Kog linser som anført på pakken
  • Hak løg og hvidløg og svits det i en stor gryde med olivenolie
  • Tilsæt krydderier og revet gulerod og steg det i gryde et par minutter
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og kogte linser
  • Smag til med salt
  • Saml lasagnen: først lasagneplader, så grøntsags sauce og til sidst monaysauce
  • Bag linselasagnen i ovnen ved 180 graders varme i ca. 40min eller til lasagnepladerne er blevet bløde
  • Drys revet mozzarellaost på lasagnen, når der er ca. 10min tilbage af bagetiden