Kyllingelasagne er en klassisk hverdags favorit. Lasagnen kan laves på et utal af måder og med forskellige krydderier og grøntsager, og så smager lasagnen med kylling dejligt mildt sammen med lasagneplader og den cremede bechamelsauce. Server kyllingelasagne til både hverdag og som gæstemad i weekenden.
Inspiration til lasagne opskrifter: Lasagne og Lasagne i en pande
Opskrift på kyllingelasagne

Kyllingelasagne
Ingredienser
Kyllinge-tomat-sauce:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 500 g kyllingebryst filet
- 1 dåse hakkede tomater
- 70g tomatpure
- 200 g frisk spinat
- 1 tsk. basilikum
- 1 tsk. timian
- salt og peber
Bechamelsauce:
- 70 g smør
- 40 g hvedemel
- 0,5 L mælk
- 1 tsk. revet muskat nød
- smages til med salt
Kyllingelasagne:
- ca. 12 lasagneplader
- ca. 100 g revet mozzarella ost
Sådan gør du
Kyllinge-tomat-sauce:
- Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde med olivenolie til løgene bliver bløde og glasagtige
- Skær kylling i mundrette, små stykker og steg kødet i gryden med løg til kødet er gennemstegt
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og frisk spinat og lad det langsomt koge op
- Lad det simre indtil spinat er faldet sammen og smag til med krydderier, salt og peber
Bechamelsauce:
- Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel
- Pisk det godt sammen og tilsæt mælk
- Kog langsomt saucen op til den bliver cremet og glat, og smag til med salt, peber og muskat nød
Kyllingelasagne:
- Smør et ildfast fad med olivenolie og placer et lag lasagneplader i bunden af lasagnefadet
- Fordel kyllinge-tomat-saucen over lasagnepladerne og dernæst et lag bechamelsauce
- Gentag proceduren ca. 3 gange og slut af med et lag bechamelsauce
- Bag lasagnen i ovnen ved 180 graders varme, varmluft i ca. 30min
- Tag lasagnen ud af ovnen og drys med revet ost
- Bag lasagnen yderligere i 10-15min eller til lasagnepladerne er bløde og færdigbagte
Hjemmelavet lasagne med kylling
Som tidligere antydet er lasagne en fantastisk hverdagsfavorit, som både børn og voksne elsker. Den klassiske lasagne opskrift lavet på oksekød smager herligt, men det gør andre versioner så sandeligt også. Dette er selvfølgelig også selvom varianterne langt fra er klassiske og traditionelle, italienske opskrifter. Udover oksekød kan lasagne nemlig laves med fisk, så man får en smagfuld lakselasagne. Den kan laves med kylling og mexicanske råvarer, og så kan den laves helt uden nogen former for kød. Den vegetariske lasagne kan endda laves på virkelig mange forskellige måder, og nedenfor er nævnt nogle stykker:
Derudover kan man selvfølgelig bruge kyllingekød. Og faktisk er det både kylling skåret i små, mundrette stykker samt hakket kyllingekød, som kan bruges i en kyllingelasagne. Både kyllingefilet skåret i tern og hakket kyllingekød skal steges af i gryden med løg og krydderier, inden de øvrige ingredienser hældes i og kyllingelasagnen samles.
Tips og tricks til kyllingelasagnen
I denne kyllingelasagne er der b.la brugt spinat, løg og tomater. En smagskombination som er meget klassisk og som indeholder en anelse flere grøntsager, end den sædvanlige, italienske lasagne opskrift. Hvis man ikke bryder sig om spinat, så kan man dog sagtens benytte sig af andre råvarer. Ligesom man også kan tilsætte langt flere grøntsager til sin kyllingelasagne. Nedenfor findes inspiration til nogle af de grøntsager og krydderier, som smager godt i en kyllingelasagne:
- Svampe i alle afskygninger smager herligt sammen med kylling, lasagneplader og cremet becheamelsauce.
- Sqaush og aubergine kan nemt rives fint og tilsættes til tomatsaucen og dermed give ekstra fyld, smag og grøntsager til en kyllingelasagne.
- Rodfrugter som gulerod, pastinak, knoldselleri mm. smager også godt i en kyllingelasagne, hvis grøntsagerne rives fint.
- Linser, quinakerner, bønner og andre bælgfrugter kan ligeledes give ekstra fylde og protein til tomatsaucen.
- Udover timian, basilikum og oregano der normalt vis bruges i det italienske køkken, så kan man også benytte sig af mere eksotiske krydderier som spidskommen, koriander, paprika mm, når man skal lave lasagne med kylling.
Kan kyllingelasagne fryses?
Lige præcis lasagne kan man sagtens fryse ned. Og derfor er det også oplagt at lave en stor portion kyllingelasagne, hvoraf noget af måltidet, kan gemmes til en anden god gang. Derudover kan man opbevare en kyllingelasagne i køleskabet i et par dage, og derefter lune lasagenen i ovnen eller mikrobølgeovnen.
9 kommentarer til “Kyllingelasagne”
Hej. Hvor mange personer svarer portionen ca. til?
Mvh. Nana
Hej 🙂
Hvilke str. Af tomatpure er det ? ? jeg har 140g herhjemme men ved at man også kan få 75 g?
Det er ment som den på 75g, men det smager sikkert fint med det dobbelte også 🙂
Hej Maria
Hvor mange personer er der ca til i denne portion??
Den er til ca. 4 personer 🙂
God dag!
Virkelig lækker ret! Jeg blev meget populær ved middagsbordet 😀
Hvor det bare glæder mig at høre 🙂
Virkelig en lækker opskrift 🙂
Hej Camilla
Det er jeg glad for at høre 🙂