Kyllingelasagne

Kyllingelasagne

Kyllingelasagne er en klassisk hverdags favorit. Lasagnen kan laves på et utal af måder og med forskellige krydderier og grøntsager, og så smager lasagnen med kylling dejligt mildt sammen med lasagneplader og den cremede bechamelsauce.

Inspiration til lasagne opskrifter: Den bedste, klassiske lasagne opskrift

Opskrift på kyllingelasagne

Kyllingelasagne

Kyllingelasagne

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kyllinge-tomat-sauce:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 500 g kyllingebryst filet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 70g tomatpure
  • 200 g frisk spinat
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 tsk. timian
  • salt og peber

Bechamelsauce:

  • 70 g smør
  • 40 g hvedemel
  • 0,5 L mælk
  • 1 tsk. revet muskat nød
  • smages til med salt

Kyllingelasagne:

  • ca. 12 lasagneplader
  • ca. 100 g revet mozzarella ost

Sådan gør du

Kyllinge-tomat-sauce:

  • Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde med olivenolie til løgene bliver bløde og glasagtige
  • Skær kylling i mundrette, små stykker og steg kødet i gryden med løg til kødet er gennemstegt
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og frisk spinat og lad det langsomt koge op
  • Lad det simre indtil spinat er faldet sammen og smag til med krydderier, salt og peber

Bechamelsauce:

  • Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel
  • Pisk det godt sammen og tilsæt mælk
  • Kog langsomt saucen op til den bliver cremet og glat, og smag til med salt, peber og muskat nød

Kyllingelasagne:

  • Smør et ildfast fad med olivenolie og placer et lag lasagneplader i bunden af lasagnefadet
  • Fordel kyllinge-tomat-saucen over lasagnepladerne og dernæst et lag bechamelsauce
  • Gentag proceduren ca. 3 gange og slut af med et lag bechamelsauce
  • Bag lasagnen i ovnen ved 180 graders varme, varmluft i ca. 30min
  • Tag lasagnen ud af ovnen og drys med revet ost
  • Bag lasagnen yderligere i 10-15min eller til lasagnepladerne er bløde og færdigbagte

Kyllinge lasagne

Hjemmelavet lasagne med kylling

Som tidligere antydet er lasagne en fantastisk hverdagsfavorit, som både børn og voksne elsker. Den klassiske lasagne opskrift lavet på oksekød smager herligt, men det gør andre versioner så sandeligt også. Dette er selvfølgelig også selvom varianterne langt fra er klassiske og traditionelle, italienske opskrifter. Udover oksekød kan lasagne nemlig laves med fisk, så man får en smagfuld lakselasagne. Den kan laves med kylling og mexicanske råvarer, og så kan den laves helt uden nogen former for kød. Den vegetariske lasagne kan endda laves på virkelig mange forskellige måder, og nedenfor er nævnt nogle stykker:

Lasagne med kylling

Tips og tricks til kyllinge lasagnen

I denne kyllingelasagne er der b.la brugt spinat, løg og tomater. En smagskombination som er meget klassisk og så indeholder en anelse flere grøntsager, end den sædvanlige, italienske lasagne opskrift. Hvis man ikke bryder sig om spinat, så kan man dog sagtens benytte sig af andre råvarer. Ligesom man også kan tilsætte langt flere grøntsager. Nedenfor deler jeg inspiration til nogle af de grøntsager og krydderier, som smager godt i en kyllingelasagne:

  • Svampe i alle afskygninger smager herligt sammen med kylling, lasagneplader og cremet becheamelsauce.
  • Sqaush og aubergine kan nemt rives fint og tilsætte til tomatsaucen og dermed give ekstra fyld, smag og grøntsager til aftensmaden.
  • Rodfrugter som gulerod, pastinak, knoldselleri mm. smager også godt i lasagnen, hvis grøntsagerne rives fint
  • Linser, quinakerner, bønner og andre bælgfrugter kan ligeledes give ekstra fylde og protein til tomatsaucen.
  • Udover timian, basilikum og oregano der normalt vis bruges i det italienske køkken, så kan man også benytte sig af mere eksotiske krydderier som spidskommen, koriander, paprika mm.

 

Del på print

9 kommentarer til “Kyllingelasagne”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering