Linsepandekager

Linsepandekager

Disse linsepandekager lavet på røde linser, er milde i smagen, og kan bruges fuldstændig på samme måde som andre madpandekager. Linsepandekagerne kan fyldes med røget fisk, kylling, stegte grøntsager eller mexicansk krydret oksekød. Mulighederne er mange og opskriften utrolig nem.

Opskriften på linsepandekager er oprindeligt fra min kogebog MIT FAMILIEKØKKEN, men jeg har valgt at dele den på min hjemmeside også, for at give et indblik i hvilke mange forskellige familieretter, der er at finde i kogebogen.

Opskrift på linsepandekager

Linsepandekager

Linsepandekager

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 10 linsepandekager

Ingredienser

  • 200 g røde linser
  • 4 dl hvedemel
  • 6 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Kog linserne som anført på pakken. De må gerne koges ud.
  • Si vandet fra linserne
  • Blend linser med hvedemel, mælk og salt enten i en blender eller i en skål med en stavblender til pandekagedejen er glat og ensartet. Tilsæt evt. lidt ekstra mælk hvis pandekagedejen er for tyk
  • Steg linsepandekagerne på en varm pande med smør på begge sider. Pandekagerne er færdige når de er gennembagte og let gyldne på begge overflader

Madpandekager med linser

Hjemmelavet madpandekager med linser

Man kan lave madpandekager på mange forskellige måder, og linsepandekager er én af dem. Madpandekagerne er utrolig nemme at lave. Det gælder både i forhold til den simple ingrediensliste og ikke mindst fremgangsmåde. Alt man skal bruge er linser, hvedemel, mælk, salt og fedtstof til at stege linsepandekagerne med. Man begynder med at koge linser som anført på pakken. Linserne må gerne koges ud, da de på den måde er nemmere at blende til en ensartet pandekagedejen. Så sier man blot al vandet fra de kogte linser, og blender dem med hvedemel, mælk og salt. Pandekagedejen skal være som en almindelig madpandekagedej. Man kan evt. teste dejen ved at lave en linsepandekage først. Og derefter tilsætte mere mælk, hvis man ønsker dejen tyndere. Dernæst skal alle linsepandekagerne steges på en varm pande med smør en efter en.

Inspiration til madpandekager: Madpandekager og Spinatpandekager

Linser til pandekager

I denne opskrift på linsepandekager er der blevet brugt røde linser, som fåes i de fleste supermarkeder. Selv de helt små. Men man kan også godt bruge andre slags linser til sine madpandekager. Det er bare vigtigt, at de linser man vælger at bruge, er nogle, som kan koges møre. Ellers bliver det ikke muligt, at blende dejen til en ensartet dej, efter at de er blevet kogt.

Inspiration til madpandekager: Madpandekager med græskar og Madpandekager med grønkål

Madpandekage fyld

Det er virkelig kun fantasien, som sætter grænserne for, hvad man kan fylde i sine linsepandekager. Ovenfor ses røget laks, fintskåret agurk, avocado og en hjemmelavet cremefraiche dressing. Sidstnævnte er også en opskrift fra min kogebog: MIT FAMILIEKØKKEN. Men man kan også fylde linsepandekagerne med varmrøget laks, tunsalat, hakket oksekød, der er stegt på panden med tomatpure og mexicanske krydderier, samt stegt kylling og stegte grøntsager. Alt sammen passer rigtig godt til dette aftensmadmåltid. Og hvis der er rester tilbage fra aftensmaden, så er det oplagt at gemme nogle til madpakken næste dag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering