Madpandekager med fuldkorn

Opskriften på madpandekager er sponsoreret af Finax

Madpandekager  Sunde madpandekager
I skal nu blive præsenteret for nogle lækre madpandekager, som ikke bare smager utrolig godt, men også er fantastisk nemme at lave. Akkurat som vi alle ønsker det skal være, i den travle og sommetider hektiske hverdag!

Læs også gerne: Spinatpandekager og Quinoamadpandekager

Madpandekager i samarbejde med Finax

De sunde madpandekager har jeg som så mange gange før, lavet i samarbejde med yndlings Finax og deres lækre kvalitets mel. I opskriften har jeg benyttet Finax speltmel, som er en gammel hvedesort der atter er blevet kendt i det danske hverdagskøkken igen. Særligt hører man om speltmel i forbindelse med diverse helsekure, men det kan nu meget mere end blot at være sundt. Det giver nemlig en utrolig god smag til bagværket uden, at have den bitre undertone med sig, som jeg sommetider synes, at fuldkornsmel kan have. Den type speltmel jeg bruger fra Finax er halvsigtet, hvilket vil sige, at de grovere skaldele er sigtet fra. Derfor bliver madpandekagerne altså også så flotte og lyse trods mængden af fuldkorn.

Hvis man ikke ligger inde med speltmel fra Finax, så kan man også sagtens bruge deres fuldkornsmel, grahamsmel eller blot helt almindelig hvedemel som erstatning. Jeg vil dog klart anbefale lige præcis denne opskrift med speltmel fra Finax, da de blev fantastiske!

Inspiration til andre pandekage opskrifter: Gammeldaws opskrift på pandekager og Buttede og luftige pandekager

Madpandekager med fyld  Madpandekager ingredienser

Opskrift på sunde madpandekager

Jeg laver altid store portioner mad, når jeg kokkererer i køkkenet. På den måde er der altid rester til dagen efter, eller til en luksuriøs madpakke, til stor glæde for min mand. Vi spiste disse madpandekager med pandestegt kylling, hjemmelavet coleslaw og noget blandet salat. Egentlig er det jo blot fantasien der sætter grænser for, hvilket slags fyld man kan fylde i sine madpandekager. Derfor er det også oplagt, at bruge denne mulighed til, at få tømt ud i grøntsagsskuffe, køleskab og fryser, når man alligevel skal finde fyld til sine madpandekager.

Madpandekager opskrift  Madpandekager med fuldkorn

Madpandekager med fuldkorn
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til ca. 6-8 madpandekager:
 • 4 æg
 • 1 spsk. Vegetabilsk olie
 • ½ tsk. Salt
 • 75g Finax hvedemel
 • 75g Finax speltmel
 • 1,5dl mælk
Fremgangsmåde
 1. Pisk æg og tilsæt olie og salt
 2. Tilsæt mel lidt ad gangen og rør til dejen ikke længere har nogle klumper
 3. Tilsæt mel og rør pandekagedejen ensformig og smidig
 4. Steg madpandekagerne på en pande ved middelvarme. Fedtstof behøves ikke hvis man har en sliplet pande
 5. Rulles om f.eks. kylling og friske grøntsager

 

 

2 kommentarer til “Madpandekager med fuldkorn”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.