Stegte kikærter med krydderier

Stegte kikærter  Ristede kikærter
Stegte kikærter med en masse smagfulde krydderier er noget, jeg nærmest er blevet afhængig af at lave for tiden.

Krydrede kikærter  Stegte kikærter i salat

Stegte kikærter med paprika

Kikærterne der er stegt i ovnen med olivenolie, havsalt og en masse krydderier kan både spises som topping på salater og f.eks i de lækre og pyntede buddha bowls, men de smager også skønt for sig selv. Jeg har nemlig flere gange serveret dem som en lille snack eller appetizer for mine middags gæster. Og når jeg skal forkæle mig selv i hverdagen, så har jeg også ofte en portion med i madpakken.

Jeg krydrer ofte mine stegte kikærter en del. Ikke så de bliver vandvittigt stærke, for det er jeg heller ikke så meget til, men de må gerne være en eksplosion af smag i munden, synes jeg. Man jo blot variere dem som man selv har lyst til, med forskellige krydderier, salte og olier. Jeg elsker selv mine stegte kikærter med en masse paprika. Det giver dem også et lidt snaskede udseende, som jeg synes er ret lækkert.

Salat med stegte kikærter  Kikærter stegt i ovnen

Opskrift på stegte kikærter

Når jeg laver ristede kikærter, så er det ofte samtidig med, at jeg også laver en gavmild portion hjemmelavet hummus. Jeg tror faktisk, at jeg ville kunne spise sådan en portion hummus på nul komma fem, hvis jeg gav mig selv lov. Jeg elsker det simpelthen. Og så passer hummus skønt sammen med stegte kikærter i mange forskellige slags salater. Især salater som er mellemøstlig og østlig inspireret. Her tænker jeg på den før omtalte opskrift på buddha bowl, marokkansk salat med gulerod, og bagte gulerødder med hasselnøder

Stegte kikærter med krydderier
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • En dåse kikærter (ca. 450g kikærter)
 • 2 spsk. olivenolie
 • 2 tsk. havsalt
 • 2 tsk. oregano
 • 2 tsk. paprika
 • ½ - ¼ tsk. cayenne peber
Fremgangsmåde
 1. Skyl kikærter i en si under den rindende hane
 2. Bland dem med olivenolie, havsalt og krydderier
 3. Bag kikærterne i en forvarmet ovn ved 180 graders varme i ca. 20min eller til de er blevet lysebrune og sprøde
 4. Lad dem køle af på en rist

 

Del på print

4 kommentarer til “Stegte kikærter med krydderier”

 1. Jeg synes aldrig at jeg kan få mine kikærter til at blive rigtig sprøde, ligemeget hvor længe de får i ovnen. Dine ser lækre ud! ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *