Mexicanske pandekager

Mexicanske pandekager

Mexicanske pandekager er en favorit i de fleste, danske hjem. Den mexicansk, inspireret ret, kan tilberedes og fyldes med virkelig meget forskelligt fyld. Dette gælder både forskellige kødudskæringer samt grøntsager og bælgfrugter.

Inspiration til mexicanske opskrifter: Mexicansk burger og Guacamole

Opskrift på mexicanske pandekager

Mexicanske pandekager

Mexicanske pandekager

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 spsk. olie
  • 450 g hakket oksekød
  • 2 spsk. mexicansk krydderi blanding (lav din egen af spidskommen, paprika og cayenne peber)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kidney bønner
  • smages til med salt
  • 8 tortilla pandekager
  • 100 g revet cheddarost
  • Serveres med Hjemmelavet guacamole
  • Serveres med Hjemmelavet salsa
  • Serveres evt. med friske koriander

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint
  • Skær rød peber i skiver og steg grøntsagerne i en gryde med olie
  • Tilsæt hakket oksekød og krydderier og steg til kødet er gennemstegt
  • Tilsæt hakkede tomater og bønner og lad retten koge langsomt op
  • Smag til med salt
  • Fyld tortillapandekagerne med oksekødsfyld og placer dem i et ildfast fad. (Læg evt. en kniv eller andet tungt på tortillapandekagerne, imens de resterende fyldes med kød, så de ikke åbnes op)
  • Drys med revet cheddarost (og fjern kniven igen)
  • Bag de mexicanske pandekager i ovnen ved 180 graders varme i ca. 5-10min

Mexicansk pandekage

Mexicansk oksekøds fyld

Mexicanske pandekager er en utrolig nem og nærende ret, og man kan fylde tortillapandekagerne med alverdens lækkerier. Det klassiske fyld er med oksekød, bønner og rød peberfrugt. Hvilket smager godt for både store og små madglade sjæle. Dertil kan man servere hjemmelavet guacamole og salsa. Desuden kan det mexicanske oksekødsfyld også serveres ved middagsbordet sammen med grøntsager, der er skåret i små tern. Derefter kan man fylde sin egen tortilla pandekage med kødfyld, grøntsager, ost eller hvordan man bedst kan lide dem.

Inspiration til mexicanske opskrifter: Tomatsalsa og Hjemmelavet tortillapandekager

Ingredienser til fyld i tortillapandekager

  • Kylling skåret i mundrette stykker og stegt på panden med mexicansk krydderi blanding, smager også herligt.
  • En komplet vegetarisk udgave med forskellige bønner i tomatsauce. I den forbindelse kan hvide bønner, kidney bønner og sorte bønner bruges.
  • Majs, fint snittet hvidkål, peberfrugt, tomater mm. er alle sammen grøntsager, som kan fyldes i mexicanske pandekager.
  • Cheddarost kan erstattes af mozzarella ost ligesom det også kan fyldes inden i tortilla pandekagen i stedet for ovenpå
  • Tomatsalsa kan drysses over osten så retten bliver en enchillidas-agtig udgave
  • Cremefraiche smager også skønt som dyppelse til retten
  • Tilsæt mere cayenne peber, chiliflager og stærk paprika for en mere krydret udgave af oksekødsfyldet

Hjemmelavet mexicansk krydderiblanding

Man kan købe virkelig mange forskellige og gode krydderiblandinger fra det mexicanske køkken, men der er også noget særligt over at lave sin egen. Krydderier som paprika, røget paprika, oregano, spidskommen, cayennepeber, chili og koriander er alle krydderier, som man kan eksperimentere med. Det vil alt i alt smage skønt i mexicanske pandekager.

Del på print

2 kommentarer til “Mexicanske pandekager”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering