Grøntsagsfad

Grøntsagsfad

Grøntsagsfad er en genial måde, at få sine daglige grøntsager serveret på en smagfuld, lækker og delikat måde. Grøntsags fadet kan spises både som en enkeltstående vegetarisk ret, men også som tilbehør til forskellige kødretter. Det smager virkelig dejligt, og så er det så utrolig nemt at lave på en travl hverdags aften.

Inspiration til vegetar opskrifter: Minestronesuppe og Kartoffelsuppe

Opskrift på grøntsagsfad

Grøntsagsfad

Grøntsagsfad

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 6 bagekartofler
  • 4 gulerødder
  • 2 løg eller porrer
  • 250 g hytteost
  • 2 æg
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • 1 tsk. timian
  • 2 tsk. salt
  • 100 g revet mozzarella ost

Sådan gør du

  • Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mundrette bider
  • Pisk hytteost, æg og krydderier godt sammen
  • Hak løg og bland alle grøntsagerne med æggeblandingen
  • Hæld grøntsags blandingen i et ildfast fad og bag det ved 180 graders varme i ca. 60min
  • Tag grøntsags fadet ud af ovnen og drys med revet mozzarella ost
  • Bag grøntsags fadet i yderligere 10min til overfladen er let gylden og kartoflerne gennembagt

Grøntsags fad

Grøntsags fad i ovn

Så længe man har et ildfast fad, der kan tåle og komme i ovnen, så kan man lave dette grøntsagsfad. Stort set alle slags grøntsager kan nemlig bruges, og derfor er det også en fabelagtig måde at få tømt ud i grøntsags skuffen på. Det vil sige aftensmad, der i den grad reducerer madspild. Kartofler, gulerødder, rødbeder, pastinak, løg, bønner, forskellige krydderier og krydderurter samt meget, meget mere. Det er dog vigtigt, hvis grøntsagsfadet skal agere selvstændig ret, at der blandt grøntsagerne er nogle kartofler. Kartofler mætter nemlig og fuldender et aftensmad måltid.

Inspiration til vegetariske opskrifter: Squash frikadeller og Spinatpandekager

Grøntsagsfad med hytteost

Grøntsager med æg og hytteost

Udover grøntsager så forener æg og hytteost retten. Begge ingredienser er næringrige, mættede og har en utrolig mild smag som gør, at de kan bruges i utrolig meget forskelligt mad. Hytteost kan ligeledes fåes med forskelligt fedt indhold, men alle varianter kan bruges. Derudover drysses grøntsagsfadet med revet mozzarella ost lige inden, at grøntsagerne er bagt færdigt i ovnen. Udover mozzarella ost kan man også bruge andre oste, som har en langt mere kraftig smag. Her tænkes b.la på fetaost, gedeost og cheddar ost.

Inspiration til hverdagsmad: Lakselasagne og Paprikagryde med kylling

Grøntsager med kød

Et grøntsagsfad kan sagtens indeholde kød, hvis man har lyst til dette. Stegt kylling skåret i mundrette stykker, hakket oksekød der er svitset på panden, røget laks og meget mere kan blive tilføjet, inden fadet bages i ovnen.

Inspiration til tilbehørs opskrifter: Blomkåls hotwings

Del på print

4 kommentarer til “Grøntsagsfad”

  1. Pingback: Blommesalat med honningmarinerede hasselnødder - Maria Vestergaard

  2. Kan man bruge en anden ost end hytteost? Har du en idé? Er nemlig ikke så vild med hytteost.

    P.S. Jeg elsker din blog. Du er seriøst for sej. Keep up the good work 😀

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering