En blommesalat smager ikke bare utrolig godt, den er også yderst pæn at kigge på med de flotte efterårsfarver og de modne og sæsonrige frugter. Helt sikkert en salat man laver igen og igen, sådan en blommesalat.
Blommesalat – en efterårssalat
Læs også gerne: Grøntsagsfad med hytteost, Løgkompot og Græskar bagt med chili
Efteråret bærer præg af de lækreste frugter til sprøde salater som for eksempel denne blommesalat, hvor blommerne og hasselnødderne er blevet honningmarineret og stegt på panden ved høj varme. Det giver den lækreste efterårs salat, som både kan spises varm lige fra panden eller afkølet til et stykke kylling eller oksekød. Jeg har flere gange før, spist blommesalaten næste dag som en lækker og nem reste frokost. Hvis du også vil udnytte efterårets modne og søde blommer, så kan denne blommesalat med honningmarinerede hasselnødder i særdeleshed anbefales!
Generelt synes jeg faktisk at det kan være svært at lave salater når vi når vinter halvåret. Man skal ihvertfald tænke en smule ud af boksen, når man vil have sine grøntsager indenbords om efteråret og vinteren også. Og så alligevel ikke! Her er rodfrugter selvfølgelig helt perfekt spise, men grønne salater kan man også sagtens lave, hvis man blot tilsætter en form for søde fra efterårets frugter. Lige præcis som i denne blommesalat. En god opskrift på rodfrugter, timian og fetaost, går man dog heller aldrig galt i bye med.
Inspiration til salater: Citrussalat
- 6-8 små modne blommer
- en lille håndfuld hasselnødder
- 1 spsk honning
- 1 spsk oliven olie
- ca 100g napolitana salat
- 1 spsk balsamico eddike
- salt
- en lille håndfuld fetaost
- Skær blommerne i store både og halver hasselnødderne.
- Steg blommerne og nødderne i en pande med olie og honning ved høj varme i 2-4min.
- I et lavt fad fordeles salaten ud.
- Drys med salt, lidt olivenolie og balsamico eddike.
- Lad blommerne køle en smule af, og placer dem på salaten.
- Drys med knust fetaost