Rispapir omelet er en asiatisk inspireret æggeret bestående af æg, rispapir og valgfrie grøntsager. Jeg bruger ofte grove grøntsager som rodfrugter og kål, der både er rige på vitaminer og kostfibre. Og sammen med æggene synes jeg, at det mætter en helt del trods de kalorielette råvarer, der bruges i opskriften.
Inspiration til opskrifter: Vegetarisk curry og Bao med kylling
Opskrift på rispapir omelet

Ingredienser
- 50 g gulerod
- 1 forårsløg
- 2 æg
- 1/2 tsk. salt
- 2 stykker rispapir
- 1 tsk. olivenolie
- 1 spsk. soya
Sådan gør du
- Riv gulerod groft på et rivejern, og snit forårsløg og spidskål fint
- Pisk æg og salt sammen med grøntsagerne
- Fordel olivenolie på pande ved lav varme, og placer det ene stykke rispapir på panden, så det rører oliven over hele rispapiret
- Hæld hurtigt æggemassen udover rispapiret og fordel det jævnt over rispapiret
- Skyl det andet stykke rispapir under rindende, koldt vand på begge sider. Og placer det våde stykke rispapir på æggemassen. Pres ned på det med fingrene, så det klistrer sig fast omkring hele omeletten
- Steg rispapir omeletten ved middelvarme i ca. 5min til æggemassen har sat sig.
- Vend omeletten med en spatel, og steg den på den anden side til den er sprød og gylden
- Skær omeletten ud i mundrette tern, og server med soyasauce
Video af omeletten
Asiatisk rispapir
For bare få år siden var der ikke mange, som kendte til asiatisk rispapir. Man havde måske smagt det i forbindelse med klassisk sushi, eller hvis man var så heldig at have rejst til asien. Men indenfor de seneste år har mange af os fået øjnene op for rispapir, og at det kan indgå i virkelig mange forskellige retter som f.eks i en rispapir omelet. Det har vi højst sandsynligt de sociale medier at takke for. For derinde findes et utal af forskellige opskrifter. Denne omelet er én af dem, og de kan laves på utrolig mange forskellige måder. På grund af dets popularitet kan du også købe rispapir i alle supermarkeder. Selv de helt små supermarkeder har den specialitet i deres asiatiske afdeling. Så der vil jeg anbefale dig at kigge næste gang, du handler ind. For det er nemlig en utrolig nem og alsidig æggeret.
Inspiration til opskrifter: Squash røsti og Blomkåls hotwings
Tilberedning af omelet
Jeg har efterhånden lavet rispapir omelet en helt del gange. Og opskrifterne har jeg delt på både instagram og i min nye kogebog, der udkommer til september. Rispapir omeletten er nemlig ikke bare utrolig nem, den er også utrolig nærende. Brug nogle grove grøntsager som gulerod, spidskål, hvidkål, rød spidskål osv., som mætter rigtig godt i maven. Og tilføj ingredienser som soya, forårsløg, hvidløg, ingefær, karry eller lignende til din æggemasse for at bidrage med endnu mere smag. I min opskrift ovenfor har jeg lavet omeletten helt klassisk, men tøm gerne grøntsagsskuffen for de råvarer, du allerede har.
Inspiration til opskrifter: Squashruller med flødeost og Kikærtegryde




