Reklame for Fødevarestyrelsen
Squashfrikadeller er smagfulde grøntsagsfrikadeller. De er fabelagtige til både helt store børn samt fuldvoksne mænd. Squash er som grøntsag utrolig mild i smagen, når det bliver stegt på panden sammen med havregryn, æg og mælk, og derfor smager frikadellerne de fleste.
Squashfrikadeller i samarbejde med Fødevarestyrelsen
I januar 2021 udkom De nye officielle Kostråd, som har til formål at forbedre den danske folkesundhed og mindske kostrelaterede sygdomme, samtidig med at der er tænkt på klimaet. Hvis man spiser efter De nye officielle Kostråd, så spiser man nemlig også klimavenligt. Derudover er kostrådene let forståelige, og det er også ganske nemt at blive inspireret af dem, når man skal tilberede sine egne måltider. Rådene skal ses som en rettesnor eller guideline, som kan hjælpe os danskere til at spise mere sundt samtidig med at vi passer på klimaet.
Kostrådene lyder således, og kan også findes med uddybende tekst lige her: De officielle Kostråd
De officielle Kostråd
- Spis planterigt, varieret og ikke for meget
- Spis flere grøntsager og frugter
- Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk
- Spis mad med fuldkorn
- Vælg planteolier og magre mejeriprodukter
- Spis mindre af det søde, salte og fede
- Sluk tørsten i vand
Ingredienser til grøntsagsfrikadeller
- Jeg vil med disse grøntsags frikadeller vise, hvordan man kan lave nogle virkelig lækre og saftige frikadeller, som ikke indeholder kød. Da frikadellefarsen er utrolig mild i smagen, kan man servere meget forskelligt tilbehør, og dermed lige præcis det, man bedst kan lide. Kartofler er en grund ingrediens i det danske køkken, og er derfor også et oplagt tilbehørsforslag til frikadellerne sammen med en sprød salat og en yoghurt dressing.
- Fødevarestyrelsen anbefaler at vi spiser flere planteolier. I den daglige madlavning er det f.eks. olivenolie og raspolie, som man kan stege sine frikadeller i på panden.
Inspiration til frikadelle opskrifter: Squash røsti og Risfrikadeller
Opskrift på squashfrikadeller
Squashfrikadeller
Ingredienser
- 1 stor squash, ca. 375g
- 2 små løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl finvalset havregryn
- 1 dl rasp
- 2 æg
- 1-1,5 tsk. salt
- 1/2 tsk. peber
- olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Riv squash fint på et rivejern, placer det i et klæde og vrid saften ud af grøntsagen
- Hak løg og hvidløg fint og bland alle ingredienserne til farsen sammen i en skål
- Form små squash frikadeller med en spiseske og steg dem på hver side på en varm pande med olivenolie til de er sprøde og gennemstegte. Dette tager ca. 10min
- Server f.eks squashfrikadellerne med bagt kartoffel og salt
Tips og tricks til opskriften på squash frikadeller
Squash er en fantastisk grøntsag at bruge i virkelig mange forskellige retter. Grøntsagen har tekstur, og giver fylde til retten. Hvis man vil eksperimentere yderligere med grøntsags frikadellerne, så kan man også bruge gulerødder, kartofler, linser og bønner.
Inspiration til grøntsags frikadeller: Quinoa frikadeller og Bønne frikadeller
19 kommentarer til “Squashfrikadeller”
Mega lækre!!
Kan de fryses? ?
Hvor dejligt at høre! Det har jeg desværre aldrig prøvet. De ryger altid mega hurtigt herhjemme 🙂
Kh Maria
Ja, squashfrikadeller kan sagtens fryses
Super god opskrift, de smager virkelig godt 🙂
Hvor dejligt at høre. Tusind tak 🙂
Super lækre frikadeller, det bliver ikke sidste gang de bliver serveret her hjemme
Hej Berith
Hvor dejligt at høre 🙂
Kh
Hej Maria
Ved du ca. hvor mange kalorier der er i hver?
Desværre ikke. Jeg regner ikke på kalorier 🙂
Kh
Er vild med dem 😉
Hvor dejligt at høre 🙂
De skal prøves i aften
Det glæder mig at høre 🙂
Hej Maria
Vi elskede din gamle opskrift og din nye men den gamle var virkelig god! Kan du dele den?
Hej Natascha
Jeg har desværre ikke længere den gamle opskrift, så jeg håber, at du kan nøjes med den nye 🙂
God dag!
Virkelig gode! Har lavet dem en del gange og er gode til madpakken
Hej Esther
Det var dejligt at høre!
Kh
Hej
Disse skal prøves!! Hvad er det du servere til udover en bagt kartoffel?
Mvh Helle
Hej Helle
Det er en yoghurtdressing samt en bulgur salat 🙂
Mvh Maria Vestergaard