Paprikagryde med kylling og grøntsager
Reklame for Fødevarestyrelsen
Paprikagryde med cremet sauce og let røget smag, er en klassisk dansk ret, som denne gang er lavet en anelse utraditionel. Retten indeholder nemlig grøntsagerne aubergine, tomat, løg, hvidløg, champignon og peberfrugt, som giver fylde og næring til paprikagryden, og krydderierne paprika og røget paprika, der giver en røget undertone til saucen. Derudover indeholder opskriften til 4 personer blot 225g kyllingekød, som absolut er rigeligt i så intens en gryderet som denne.
Tip: Server paprikagryde med kylling sammen med en sprød, kål salat
Fødevarestyrelsens nye kostråd
Det er i anledning af mit samarbejde med fødevarestyrelsen at jeg har udviklet denne opskrift. D. 7. Januar 2021 blev De officielle Kostråd nemlig opdateret,. Kostrådene har fokus på både vores sundhed, og hvordan vi kan forebygge kostrelaterede sygdomme, men også klimaet og hvordan vi kan spise mere klimavenligt. Grøntsager og bælgfrugter skal altså i højere grad prioriteres fremfor kød, hvilket de fleste af jer ved, er en kerneværdi for mig og mit hverdagskøkken i forvejen. Jeg vil derfor vise jer i opskriften nedenfor, hvordan man med få justeringer, kan gøre en traditionel, dansk ret til en mindst lige så god og langt sundere aftensmad med mindre kød, mindre salt, flere grøntsager og magert mejeriprodukt.
De nye officielle Kostråd lyder således, og kan også findes her med uddybende tekst: De officielle kostråd
De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima
- Spis planterigt, varieret og ikke for meget
- Spis flere grøntsager og frugter
- Spise mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk
- Spis mad med fuldkorn
- Vælg planteolier og magre mejeriprodukter
- Spis mindre af det søde, salte og fede
- Sluk tørsten i vand
Opskrift på paprikagryde med kylling
- De fleste, danske gryderetter er karakteriseret ved en cremet og fedtrig sauce, men man kan sagtens reducere fedtindholdet ved at vælge en madlavningsfløde på 4% fremfor piskefløde, og stadigvæk få en smagfuld og intens gryderet.
- Det samme gør sig gældende med det røgede og salte kød, som f.eks. bacon, der også oftest bruges i en paprikagryde. Den røgede smag kan vindes frem ved at man bruger både paprika og røget paprika i stedet for.
- Derudover kan man udskifte det klassiske svinekød med kyllingekød, som er mere magert kød. I denne opskrift på paprikagryde er der brugt 225g kyllingekød, som er rigeligt i forhold til den store mængde grøntsager, der også giver fylde og mæthed til gryderetten.
Tip: Server paprikagryden med brune ris til for et højere fuldkorns indhold.
Inspiration til opskrifter med kylling: Kylling med æble og Grydestegt kylling
Hjemmelavet paprikagryde

Paprikagryde med kylling
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 225 g kyllingekød, bryst eller inderfilet
- 250 g champignoner
- 1 rød peberfrugt
- 1/2 aubergine
- 2 tsk. paprika
- 2 tsk. røget paprika
- 2 spsk. tomatpure
- 1/2 L madlavningsfløde, 4%
- smages til med salt, peber og evt. ekstra krydderier
- Serveres med ris
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg og steg løgene i en gryde med olivenolie
- Skær kyllingekød i mundrette stykker og steg kødet til det er gennemstegt i gryden med løg
- Skyl grøntsagerne og skær dem i grove tern. Steg grøntsagerne i et par minutter i gryden sammen med krydderierne
- Tilsæt tomatpure og madlavningsfløde og lad det langsomt koge op
- Lad gryderetten simre under låg ved svag varme i ca. 30min
- Server paprikagryden med ris og salt
Kan paprikagryden med kylling fryses?
De fleste gryderetter kan fryses og det samme gør sig gældende ved denne paprikagryde med kylling. Det er derfor oplagt, at fryse eventuelle rester ned til en anden god gang, så man ikke behøver at lave mad den dag.
Inspiration til vegetariske opskrifter: Bagt aubergine og Kikærtegryde
23 kommentarer til “Paprikagryde med kylling”
Kære Maria.
Endnu en af dine opskrifter er lavet med succes, nemlig denne skønne Paprika gryde.
Lavede den i aftes sammen med min svigerdatter og den smagte så fantastisk!
Hele familien nød den. Og så var den super nem af forstå og lave.
Bestemt ikke sidste gang den bliver lavet.
De bedste hilsener Hanne G.
Åh hvor er det altså bare dejligt at høre. Og fantastisk at du tager dig tiden til at skrive en kommentar. Rigtig god dag til dig og dine! Kh Maria
Hej … Skulle lave en Gryderet og fandt denne … Der kom 10 Pers. Fra Bornholm på Besøg og tænkte at en Gryderet ville være super lækker … Og det må jeg give Dig Ros for… Tak… den vil helt bestemt blive brugt fremover….
Hvor dejligt at høre. Tusind tak 🙂
Utrolig lækker ret, jeg skiftede dog kyllingen ud med svinekød – det smagte dejligt
tak for denne super dejlige opskrift det var virkeligt lækkert
Kan retten fryses – overvejer at lave den hjemmefra inden familien tager til Sverige. Det vil være så “let” at varme retten op når vi når frem 😉
Jeg har ikke prøvet det, men det tror jeg helt sikkert at den kan! 🙂
Rigtig god tur til Sverige. Det lyder hyggeligt!
Kan den simre i flere timer evt. i ovnen??
Det kan den sagtens 🙂
Der står ikke rigtig noget om den røde peberfrugt ?
Til ca. fire personer 🙂
Hej Maria
Hvis man laver retten til 8 personer, kan man så bare lave dobbelt af det hele?
Venlig hilsen
Wivi
Ja! 🙂
Kh Maria
Jeg vil i gang med at lave retten til vores torsdagssyklub i morgen.
Hvad serverer jeg til? Brød, kartofler, ris, andet?
Hans Erik
Jeg synes ris smager fantastisk til 🙂
Ris var også i mine tanker, men jeg valgte øko-perlebyg (70 g. pr. person). Det var perfekt!
Din ret blev modificeret så mælkeallergi og overfølsomhed for svinekød kunne imødegås.(Maturli økologisk smørbar og -madfløde og kalkun i stedet for gris).
Eventyrlig dejlig ret.
Mega lækker ret. Både til voksne og børn 😉
Hvor dejligt at høre 🙂
Super lækker ret og nem at lave for mænd
Hej Niels
Hvor dejligt at høre 🙂
2 spsk paprika?
Er det ikke lige i overkanten
Hej Brian
Det kommer jo an på, hvor godt man kan lide paprika 🙂
Brug gerne mindre, hvis det er!
Mvh Maria