Glutenfri knækbrød

Glutenfri knækbrød

Glutenfri knækbrød er mindst lige så godt som helt traditionelle knækbrød, og disse knækbrød lavet på majsmel, smager virkelig godt. Knækbrødene indeholder således ikke hvedemel, og er udelukkende lavet på frø, kerner og majsmel.

Inspiration til bagværks opskrifter: Hjemmelavet knækbrød og Grovboller

Opskrift på knækbrød uden gluten

Glutenfri knækbrød

Glutenfri knækbrød

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 24 knækbrød

Ingredienser

Ingredienser:

  • 40 g sesamfrø
  • 40 g hørfrø
  • 40 g solsikkefrø
  • 100 g majsmel
  • 1 tsk. salt
  • 0,25 dl neutral olie, f.eks solsikkeolie
  • 1 dl vand

Sådan gør du

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 150 graders varmluft
  • Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål
  • Tilsæt olie og vand og rør dejen sammen til en ensartet masse
  • Del dejen i to og rul den ene halvdel ud imellem to stykker bagepapir vha. en kagerulle. Tykkelsen skal ca. være 0,25-0,5cm
  • Tag det øverste lag bagepapir af og placer det andet stykke bagepapir med knækbrød på en bageplade. Gentag proceduren med den anden del knækbrød
  • Skær evt. firkanter i knækbrødet inden det bages
  • Bag knækbrødene i en forvarmet ovn på 150 graders varme i ca. 60min eller til knækbrødene er let gyldne og gennembagte

Knækbrød med majsmel

Hjemmelavet knækbrød uden gluten

Selvom man ikke har allergi eller er intolerant overfor gluten, så kan man sagtens blive glad for denne glutenfri opskrift alligevel. Knækbrødene bliver nemlig langt mere sprøde end almindelige knækbrød. Dette skyldes selve dejen som indeholder majsmel. Majsmel har nemlig den egenskab, at den gør knækbrødene langt mere sprøde end almindelig hvedemel. Derudover indeholder opskriften på glutenfri knækbrød en masse frø og kerner. Disse frø og kerner kan udskiftes med andre alternativer alt efter hvad man ligger inde med eller kan lide.

Inspiration til bagværks opskrifter: Bamseboller og Teboller

Knækbrød uden gluten

Ingredienser til knækbrøds opskrift

  • Frø og kerner: Solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner, sesamfrø, quinoakerner, hampefrø og mange flere kan bruges i knækbrøds dejen
  • Meltyper: Udover majsmel kan man også eksperimentere med glutenfri havregryn, boghvedemel og andre meltyper som ikke indeholder gluten
  • Nødder: Mandler, valnødder, hasselnødder osv.

Inspiration til bagværk: Gulerodsbrud og Pølsehorn

Opbevaring af bagværk

Alle slags knækbrød kan holde sig virkelig længe. Dette er fordi, at vandindholdet er meget lille og al væsken er fordampet under bagetiden. Når de glutenfri knækbrød er bagt, kan de derfor opbevares i et par uger i en lukket beholder, kagedåse eller pose. Det er vigtigt, at de under opbevaringen ikke er i nærheden af fugt, da det vil gøre knækbrødene bløde.

Inspiration til opskrifter: Ostebord

Glutenfri knækbrøds bagetid

Som med al bagværk der skal bages i ovnen, er det uhyre vigtigt, at man holder øje med brødet, bollerne eller knækbrødene undervejs. Alle ovne bager forskelligt og der er også forskel på meltyper og sorter. Sæt derfor gerne tiden nogle minutter før den egentlige bagetid, så du kan nå at tage knækbrødene ud af ovnen, inden de bliver overbagte.

Del på print

4 kommentarer til “Glutenfri knækbrød”

  1. Pingback: Trekornsbrød - Maria Vestergaard

  2. Pingback: knækbrød - med kerner og frø - Maria Vestergaard

  3. Pingback: Granola med chokolade - Maria Vestergaard

  4. Hej Maria
    Jeg har netop lavet dejen til dine knækbrød. Men hvordan undgår du, at det hele smuldrer?
    Vh Gurli

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering