Pølsehorn

Pølsehorn

Pølsehorn er gode til madpakken, skovturen eller den lille sult. Det er et madpakke hit som både børn og voksne elsker, og så kan de varieres med forskellige pølser, ketchup, meltyper, krydderier og sågar ost. Opskriften nedenfor er dog helt simpel, som et klassisk pølsehorn skal være det. Det vil sige et blødt og luftigt brød, en god kvalitets pølse og så en anelse ketchup.

Inspiration til madpakke ideer: Pizzasnegle og Grove pølsehorn

Opskrift på pølsehorn

Pølsehorn

Pølsehorn

Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 30 små pølsehorn

Ingredienser

 • 4 dl mælk
 • 50 g gær
 • 1 tsk. sukker
 • 50 g blødt smør (stuetemperatur)
 • 1 tsk. salt
 • 700 g hvedemel
 • ca. 32 små pølser (ca. dobbelt så store som cocktailpølser)
 • evt. ketchup
 • æg til pensling
 • evt. sesamfrø

Sådan gør du

 • Opløs gær i lunken mælk og tilsæt sukker
 • Skær smør i tern og tilsæt det til dejen sammen med salt og lidt af hvedemelet
 • Rør dejen godt sammen og tilsæt mel lidt ad gangen imens dejen æltes undervejs
 • Ælt gerne dejen i 5-8min og brug gerne en røremaskine
 • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
 • Del dejen i fire dele og rul hver del ud til en stor cirkel
 • Skær firkanten ud i 8 dele, så det danner 8 trekanter med spidsen vendende ind mod midten
 • Placer en pølse yderst på den brede del af trekanten og placer evt. også en anelse ketchup foran pølsen
 • Rul dejen omkrig pølsen og placer pølsehornet på en bageplade beklædt med bagepapir
 • Lad dejen hæve lunt og tildækket i yderligere 30min
 • Pensl pølsehornene med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 graders varme i ca. 12-15min eller til pølsehornene er gennembagte og let gyldne på toppen

Pølsehorn opskrift

Bagværk til madpakken

Det er herligt at have fryseren og køleskabet fyldt med små nemme madpakke ideer, der kan give lidt ekstra liv til rugbrødsmadderne og grøntsagsstængerne. En favorit i de fleste hjem er udentvivl bløde og luftige pølsehorn, der er fabelagtige at spise til frokost. Pølsehornene kræver nemlig hverken tallerken, kniv eller gaffel og er derfor gode at have med i en madpakke eller spise på en skovtur. Pølsehornene sviner ikke, og brøddejen er særlig blød og saftig som gør, at den heller ikke krummer særlig meget. Ketchuppen kan godt gøre hornene en anelse mere snaskede. Særligt hvis man også spiser ketchup til som dyppelse.

Inspiration til madpakken: Wraps med tun og Grove pizzasnegle

Pølsehorns dejen

Der findes ualmindelig mange forskellige opskrifter på pølsehorn. Det vigtigste er blot ved sådan en klassiker, at dejen ikke bliver for mættet i mel. Dette gør nemlig pølsehornene tunge og bestandige i stedet for lette og luftige. Man kan sagtens erstatte lidt hvedemel med fuldkorns hvedemel, hvis man ønsker flere fibre til brødet. Det er dog vigtigt, at andelen af fuldkorns mel ikke bliver for høj. Fordi det igen vil give en tung og bestandig brøddej. Derudover tilsættes der en anelse fedtstof til dejen. Man kan både bruge smør og olivenolie. Det gør dem endnu mere bløde og til en klar opskrift favorit.

Inspiration til sundere pølsehorn: Clubsandwich og Pizzaboller

Pølsehorns fyld
 • Gode pølse er alfa og omega. Brug gerne lidt ekstra kroner på nogle pølser af god kvalitet. Både svinekødspølser, oksekødspølser og kyllingepølser kan bruges.
 • Tilsæt gerne ketchup til hornene. Det gør også, at pølsen smager bedre.
 • Revet mozzarella, cheddar, feta eller anden slags ost, kan også bruges som fyld sammen med pølsen
 • Brug krydderier som oregano, basilikum, timian mm. i fyldet

Inspiration til frokosten: Quiche og Madmuffins

Kan pølsehornene fryses?

Noget af det allerbedste ved bagværk og madpakke hits som lige præcis pølsehorn er, at de er oplagte at fryse ned. Man kan derfor med fordel lave en stor portion pølsehorn, og fryse de fleste af dem ned. Hver eneste dag kan man således tage et nyt pølsehorn op, som smager som var det friskbagt. Man kan enten lune pølsehornene i ovnen, lade dem tø op natten over på køkkenbordet eller varme dem i mikrobølgeovnen. Sidst nævnte gør pølsehornene utrolig bløde og saftige.

32 kommentarer til “Pølsehorn”

 1. Hej de pølsehorn ser super gode ud, lige et lille spørgsmål men når du skriver blødt smør hvad menes der så?
  Er det margerine der er smeltet?
  Eller hvordan.

  1. Så er det smør, der er stuetempereret. Typisk lader man smørret stå på køkkenbordet i en times tid, inden man går igang med at bage dem. Hvis tiden ikke er til det, så plejer jeg sommetider at give smørret 10sek i mikrobølgeovnen. Det er lige nok til at det bliver varmt uden at smelte.

   Kh Maria

 2. Hej Maria. Ved du om man kan lave dem som koldhævede? Jeg vil gerne lave dem så de er helt friske til min søns børnehave på torsdag. Men skal ekstremt tidligt op hvis de ikke kan koldhæve

 3. Tak for denne opskrift! Jeg har været på jagt længe og syntes at mange pølsehorns opskrifter er bastante og lidt tørre. Men de her er perfekte!
  De er et hit hos min svenske svigerfamilie (der er ikke pølsehorn i Sverige).

 4. Jeg har VIRKELIG bagt mange pølsehorn, og den her opskrift er til stadighed den bedste jeg nogensinde har prøvet. Dejen er så lækker at arbejde med og slutresultatet er lækre luftige pølsehorn <3

 5. Filip, Mexico,

  Jeg prøvede at lave 4 forleden, da jeg alligevel bagte. STOR SUCCES, så i dag bliver det til 32. Tak for opskriften.

 6. Hejsa.. jeg har lige fundet din opskrift på pølsehorn. De ser virkelig lækre ud på billedet. Mit spørgsmål er: kan de fryses og vil de være lige så lækre efter optøning ?
  Hilsen Karin

 7. Ole Frederiksen

  De pølsehorn er altså ikke gode … for mig ;-).

  Er “kommet til” at spise 15-16 af dem de sidste to dage, fordi de smager så sørens godt 🙂

  Hvis man fryser dem ned, hvordan får man dem så til at blive lækre igen, når de skal optøes og genopvarmes?

  1. Hej Ole

   Hvor det altså glæder mig at høre, at opskriften kan bruges 🙂
   Jeg fryser altid en god portion ned, og så kan jeg allerbedst lide at varme dem i mikrobølgeovnen. Så forbliver brødet nemlig dejlig blødt og nybagt. Alternativt kan man også sagtens bruge ovn eller blot lade dem tø op på køkkenbordet.

 8. Bare et lille tip. Man kan også fryse dem ned inden de bages. Lad dem gerne hæve lidt efter de har været på frys og så ind i ovnen. Så har du altid lækre friskbagte pølsehorn.

 9. Hej Maria
  Tak for en god opskrift, som min søn på 6 år er vild med! Jeg kom til at bage efter en anden opskrift forleden, det faldt ikke i god jord hos aftageren!!! Så nu er jeg i gang igen efter din opskrift

 10. Jeg ved ikke om det er mig der har overset noget, men i listen med opskrifter står der mælk men i beskrivelsen nr 1 står der vand?
  Hvad skal man bruge

  1. Hej Peter. Jo, det kan du sagtens. Vær blot opmærksom på at det godt kan være der skal lidt mere væske i, da fuldkornsmel suger mere end almindeligt hvedemel 🙂
   Mvh. Maria Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering