Pølsehorn

Pølsehorn

Pølsehorn er gode til madpakken, skovturen eller den lille sult. Det er et madpakke hit som både børn og voksne elsker, og så kan de varieres med forskellige pølser, ketchup, meltyper, krydderier og sågar ost. Opskriften nedenfor er dog helt simpel, som et klassisk pølsehorn skal være det. Det vil sige et blødt og luftigt brød, en god kvalitets pølse og så en anelse ketchup.

Inspiration til madpakke ideer: De bedste pizzasnegle

Opskrift på pølsehorn

Pølsehorn

Pølsehorn

Udskriv Pin
Antal: 30 små pølsehorn

Ingredienser

  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 50 g blødt smør (stuetemperatur)
  • 1 tsk. salt
  • 700 g hvedemel
  • ca. 32 små pølser (ca. dobbelt så store som cocktailpølser)
  • evt. ketchup
  • æg til pensling
  • evt. sesamfrø

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand og tilsæt sukker
  • Skær smør i tern og tilsæt det til dejen sammen med salt og lidt af hvedemelet
  • Rør dejen godt sammen og tilsæt mel lidt ad gangen imens dejen æltes undervejs
  • Ælt gerne dejen i 5-8min og brug gerne en røremaskine
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
  • Del dejen i fire dele og rul hver del ud til en stor cirkel
  • Skær firkanten ud i 8 dele, så det danner 8 trekanter med spidsen vendende ind mod midten
  • Placer en pølse yderst på den brede del af trekanten og placer evt. også en anelse ketchup foran pølsen
  • Rul dejen omkrig pølsen og placer pølsehornet på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i yderligere 30min
  • Pensl pølsehornene med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 graders varme i ca. 12-15min eller til pølsehornene er gennembagte og let gyldne på toppen

Pølse horn

Brødhorn med pølser til madpakken

Det er herligt at have fryseren og køleskabet fyldt med små nemme madpakke ideer, der kan give lidt ekstra liv til rugbrødsmadderne og grøntsagsstængerne. Herhjemme er en af favoritterne udentvivl bløde og luftige pølsehorn, der er fabelagtige at spise til frokost. Pølsehornene kræver nemlig hverken tallerken, kniv eller gaffel og er derfor gode at have med i en madpakke eller spise på en skovtur. Pølsehornene sviner ikke, og brøddejen har en saftig krumme som gør, at den heller ikke krummer særlig meget. Ketchuppen kan godt gøre hornene en anelse mere snaskede. Særligt hvis man også spiser ketchup til som dyppelse.

Inspiration til madpakken: Klassisk æggesalat med karry

Pølsehorn opskrift

Pølsehorns dejen

Der findes jo ualmindelig mange forskellige opskrifter på pølsehorn. Det vigtigste er blot ved sådan en klassiker, at dejen ikke bliver for mættet i mel. Dette gør nemlig pølsehornene tunge og bestandige i stedet for lette og luftige. Man kan sagtens erstatte lidt hvedemel med fuldkorns hvedemel, hvis man ønsker flere fibre til brødet. Det er dog vigtigt, at andelen af fuldkorns mel ikke bliver for høj. Fordi det igen vil give en tung og bestandig brøddej. Derudover tilsættes der en anelse fedtstof til dejen. Man kan både bruge smør og olivenolie. Det gør dem endnu mere bløde og til en klar opskrift favorit.

Inspiration til sundere pølsehorn: Grove pølsehorn

Pølsehorns fyld
  • Gode pølse er alfa og omega. Brug gerne lidt ekstra kroner på nogle pølser af god kvalitet. Både svinekødspølser, oksekødspølser og kyllingepølser kan bruges.
  • Tilsæt gerne ketchup til hornene. Det gør også, at pølsen smager bedre.
  • Tilsæt f.eks revet mozzarella, cheddar, feta eller anden slags ost til fyldet sammen med pølsen
  • Brug krydderier som oregano, basilikum, timian mm. i fyldet

Inspiration til frokosten: Den bedste pastasalat med tun

 

Del på print

27 kommentarer til “Pølsehorn”

  1. Hej de pølsehorn ser super gode ud, lige et lille spørgsmål men når du skriver blødt smør hvad menes der så?
    Er det margerine der er smeltet?
    Eller hvordan.

    1. Så er det smør, der er stuetempereret. Typisk lader man smørret stå på køkkenbordet i en times tid, inden man går igang med at bage dem. Hvis tiden ikke er til det, så plejer jeg sommetider at give smørret 10sek i mikrobølgeovnen. Det er lige nok til at det bliver varmt uden at smelte.

      Kh Maria

  2. Hej Maria. Ved du om man kan lave dem som koldhævede? Jeg vil gerne lave dem så de er helt friske til min søns børnehave på torsdag. Men skal ekstremt tidligt op hvis de ikke kan koldhæve

  3. Tak for denne opskrift! Jeg har været på jagt længe og syntes at mange pølsehorns opskrifter er bastante og lidt tørre. Men de her er perfekte!
    De er et hit hos min svenske svigerfamilie (der er ikke pølsehorn i Sverige).

  4. Jeg har VIRKELIG bagt mange pølsehorn, og den her opskrift er til stadighed den bedste jeg nogensinde har prøvet. Dejen er så lækker at arbejde med og slutresultatet er lækre luftige pølsehorn <3

  5. Filip, Mexico,

    Jeg prøvede at lave 4 forleden, da jeg alligevel bagte. STOR SUCCES, så i dag bliver det til 32. Tak for opskriften.

  6. Hejsa.. jeg har lige fundet din opskrift på pølsehorn. De ser virkelig lækre ud på billedet. Mit spørgsmål er: kan de fryses og vil de være lige så lækre efter optøning ?
    Hilsen Karin

  7. Ole Frederiksen

    De pølsehorn er altså ikke gode … for mig ;-).

    Er “kommet til” at spise 15-16 af dem de sidste to dage, fordi de smager så sørens godt 🙂

    Hvis man fryser dem ned, hvordan får man dem så til at blive lækre igen, når de skal optøes og genopvarmes?

    1. Hej Ole

      Hvor det altså glæder mig at høre, at opskriften kan bruges 🙂
      Jeg fryser altid en god portion ned, og så kan jeg allerbedst lide at varme dem i mikrobølgeovnen. Så forbliver brødet nemlig dejlig blødt og nybagt. Alternativt kan man også sagtens bruge ovn eller blot lade dem tø op på køkkenbordet.

  8. Bare et lille tip. Man kan også fryse dem ned inden de bages. Lad dem gerne hæve lidt efter de har været på frys og så ind i ovnen. Så har du altid lækre friskbagte pølsehorn.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering