Teboller Te boller
Teboller kan laves langt bedre, end dem man køber hos bageren eller hos supermarkedet. Mest af alt fordi dem man køber, ofte er en anelse tørre og kedelige i teksturen.

Teboller med smør og sukker

De bløde og lyse boller kan spises som en almindelig gnavebolle. Dette er fordi hvedebollen i sig selv indeholder smør og sukker, der gør dejen fløjels blød. De er selvfølgelig langt fra sunde, men perfekte at spise søndag eftermiddag eller til diverse børnefødselsdage. Måske endda i stedet for kage eller før desserten serveres. Jeg laver ihvertfald altid bløde teboller til mine børns fødselsdag, som spises om eftermiddagen inden den store fødselsdagsmiddag. De spises ofte sammen med min mormors svenske marengslagkage, som er en af de bedste lagkager, jeg kender til.

Inspiration til bløde boller: De bedste bamseboller og Bløde gulerodsboller

Bløde teboller Bløde te boller

Opskrift på bløde teboller

Der er flere afgørende ting for, at ens teboller ender godt ud. Først og fremmest bruger jeg altid lunken vand, som jeg blander med gær og sukker. Dette giver næring til gærcellerne. Derudover sørger jeg for at lade både dejen og bollerne hæve i lang tid. Dette gøres bedst i et lunt rum under et klæde. Tebollerne vokser gevaldigt i størrelse, så man skal regne med, at de hæve til ihvertfald dobbelt størrelse hvis ikke mere.

Spiloppen og lillebror holder hjemme dag i dag og anledningen til at bage hvedeboller, har derfor været, at vi skulle have et lille hyggeprojekt i løbet af dagen. Lillebror var derfor med til at ælte dejen sammen imorges kl. 06.30, hvor de slog øjnene op, og spiloppen hjalp mig med at pensle tebollerne nogle timer senere, da de havde hævet nok. Det er simpelthen så hyggeligt, at have et bageprojekt sammen, når man ingenting skal.

Tebolle Tebolle og barn

De bedste teboller

Teboller

Antal 24

Ingredienser

Teboller

  • 4 dl lunken vand
  • 50 g gær
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 50 g smør
  • 850 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt

Pensling:

  • 1 æggeblomme
  • 1/2 dl sødmælk

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand og tilsæt sukker
  • Smelt smør og tilsæt det til vandet sammen med æg
  • Tilsæt salt og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 90min
  • Form bollerne (ca. 50g pr. bolle). Brug evt en anelse mel til fingrene
  • Placer tebollerne på en bageplade med bagepapir og med et klæde over, og lad dem hæve yderligere 30-60min
  • Pensl tebollerne med sammenpisket æggeblomme og sødmælk
  • Bag tebollerne ved 180 graders varme i ca. 15min

 

Følg mig rundt

Få madplaner i indbakken!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt madplaner hver uge.
Madplanerne er kun i nyhedsbrevet.

Tak for tilmeldingen. Husk at tjekke din mail og bekræfte tilmeldingen :-)