Teboller

Teboller kan laves langt bedre, end dem man køber hos bageren eller hos supermarkedet. Mest af alt fordi dem man køber, ofte er en anelse tørre og kedelige i teksturen.

Teboller med smør og sukker

De bløde og lyse boller kan spises som en almindelig gnavebolle. Dette er fordi hvedebollen i sig selv indeholder smør og sukker, der gør dejen fløjels blød. De er selvfølgelig langt fra sunde, men perfekte at spise søndag eftermiddag eller til diverse børnefødselsdage. Måske endda i stedet for kage eller før desserten serveres. Jeg laver ihvertfald altid bløde teboller til mine børns fødselsdag, som spises om eftermiddagen inden den store fødselsdagsmiddag. De spises ofte sammen med min mormors svenske marengslagkage, som er en af de bedste lagkager, jeg kender til.

Inspiration til bløde boller: De bedste bamseboller og Bløde gulerodsboller

Bløde teboller Bløde te boller

Opskrift på bløde teboller

Der er flere afgørende ting for, at ens teboller ender godt ud. Først og fremmest bruger jeg altid lunken vand, som jeg blander med gær og sukker. Dette giver næring til gærcellerne. Derudover sørger jeg for at lade både dejen og bollerne hæve i lang tid. Dette gøres bedst i et lunt rum under et klæde. Tebollerne vokser gevaldigt i størrelse, så man skal regne med, at de hæve til ihvertfald dobbelt størrelse hvis ikke mere.

Spiloppen og lillebror holder hjemme dag i dag og anledningen til at bage hvedeboller, har derfor været, at vi skulle have et lille hyggeprojekt i løbet af dagen. Lillebror var derfor med til at ælte dejen sammen imorges kl. 06.30, hvor de slog øjnene op, og spiloppen hjalp mig med at pensle tebollerne nogle timer senere, da de havde hævet nok. Det er simpelthen så hyggeligt, at have et bageprojekt sammen, når man ingenting skal.

Inspiration til bagværks opskrifter: Kerneboller

Tebolle Tebolle og barn

De bedste teboller

Teboller

Udskriv Pin
Antal: 24

Ingredienser

Teboller

 • 4 dl lunken vand
 • 50 g gær
 • 100 g sukker
 • 2 æg
 • 50 g smør
 • 850 g hvedemel
 • 1/2 tsk salt

Pensling:

 • 1 æggeblomme
 • 1/2 dl sødmælk

Sådan gør du

 • Opløs gær i vand og tilsæt sukker
 • Smelt smør og tilsæt det til vandet sammen med æg
 • Tilsæt salt og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem
 • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 90min
 • Form bollerne (ca. 50g pr. bolle). Brug evt en anelse mel til fingrene
 • Placer tebollerne på en bageplade med bagepapir og med et klæde over, og lad dem hæve yderligere 30-60min
 • Pensl tebollerne med sammenpisket æggeblomme og sødmælk
 • Bag tebollerne ved 180 graders varme i ca. 15min

 

49 kommentarer til “Teboller”

 1. Hej Maria
  Kan de evt bruges til kaj boller og hvad ville du så tilsætte, lidt grøn frugtfarve eller kan andet gøre det?
  Mette

 2. 5 stars
  det er de lækreste boææer vi nogensinde har lavet og fået nu kan jeg få min man til at spise dem jeg kommer dog rosiner i halvdelen for det vil manden gerne ha og jeg kommer revet gullerod i mums tak for den opskrift 🙂
  mvh conny

 3. Gitte Rasmussen

  5 stars
  Hej Maria
  Jeg vil godt rose din opskrift for lavede
  Dem i fredags og de er bare gode også
  Stadigvæk mums
  Mvh Gitte

 4. Hej Maria,
  Har du prøvet at lade dejen hæve natten over? Vil du i så fald lade den stå ude eller koldhæve i køleskabet? Er der noget du ville justere i opskriften, hvis den skal “overnatte”?
  På forhånd tak!
  Tine

  1. Hej Chi

   Det kan du godt. Jeg ved desværre ikke hvor meget du skal bruge, da det er forskelligt fra producent til producent. Jeg kunne dog forestille mig, at der står på din pakke tørdej, hvor meget det svarer til i almindeligt gær.

 5. 5 stars
  De er fantastiske de smager simpelthen så godt. Lavede dem første gang sidste weekend. Nu har jeg lavet en omgang igen i dag erstattede vandet med sødmælk det er har så ikke nogen betydning syntes at de er lige så fantastiske med vand. Kan kun sige at pas på med at bage dem man bliver afhængig

 6. Har lige bagt de her boller for første gang, og det bliver BESTEMT ikke den sidste Nøj hvor er de bare PIV gode – så bløde og lækre.. mums

 7. Hej Maria.
  Hvir ser de gode ud. Dem må jeg bage til mine børn når de kommer hjem efter opstart i skole igen I næste uge. Men de 180 grader er det varmluft eller over/under varme?
  Mvh Louise

 8. Håber ikke det er mig, der er blind og du allerede har skrevet det i opskriften.
  men hvor mange stk er der til?

 9. 5 stars
  De bedste boller ever
  Jeg kommer dog ikke så meget sukker i. Kommer kun omkring 30-40 gram i. Ellers er de alt for søde. Jeg bager ikke andre efter jeg har prøvet den her opskrift.

 10. 5 stars
  Vi er kun 3 i husstanden og det er mest mindstemusen der eeeelsker bløde theboller. Kan de mon fryses, så man kan tage op efterhånden? 🙂

 11. 5 stars
  Simpelhen de bedste boller ever. Jeg laver aldrig andre efter jeg fandt din opskrift. Jeg kommer dog ikke så meget sukker i, kun halvdelen, da jeg syntes de bliver for søde. Men det er en smagssag. Men de smager mums med chokoladeknapper i

  1. Hej Maya, hvor er det dejligt at høre! Det med sukkeret er også meget individuelt hvordan man kan lide sine boller, og det gør ikke det store for bolledejen som helhed, om man ændrer i det. God dag

 12. Hej, jeg har lige fundet din opskrift og vil gerne prøve dem!
  Men der står intet i opskriften om det er alm ovn eller varmluft? 🙂

 13. 5 stars
  Hej Maria,
  Jeg vil godt sige tak for en helt og aldeles fremragene opskrift. Jeg har brugt den et utal af gange og altid med et helt perfekt resultat. Skal aldrig mere lede efter en opskrift på fødselsdags boller.

 14. 5 stars
  Bagte bollerne her i weekenden og hold op hvor er de gode. Kom rosiner i 1/3 af dejen og havde mit barneban på 2 år på besøg – han spise ½ med smør og ½ bare som den var og var vilde med dem. Opskriften er gemt

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering