Granola med chokolade

Granola med chokolade

Granola med chokolade er en sand morgenmads favorit. Myslien er rig på havre og nødder, og kan serveres oven på yoghurt, skyr eller andet i den dur, ligesom det også kan overhældes med mælk som på billederne. Sidst nævnte giver en association af et morgenmadsprodukt, man spiste som barn, og som var en anelse forbudt pga. det høje sukkerindhold. Sådan er det ikke med denne chokolade granola, som ikke indeholder tilsat sukker udover det, som findes i chokolade.

Inspiration til morgenmads opskrifter: Hjemmelavet mysli og Granola

Opskrift på granola med chokolade

Granola med chokolade

Granola med chokolade

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 1 750ml patentglas

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 2 spsk. flydende honning
  • 200 g grovvalset havregryn
  • 100 g mandler
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 200 g chokolade (mørk chokolade eller mælke chokolade)

Sådan gør du

  • Smelt smør med honning i en lille gryde
  • Hak mandler groft og bland nødderne sammen med kakaopulver, havregryn og salt
  • Vend smørblandingen i havregrynsblandingen og fordel det ud på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Rist granolaen ved 160 graders varme (almindelig ovn) i ca. 20-25min eller til granolaen er blevet let gylden. Vend gerne rundt i blandingen undervejs i bageprocessen
  • Lad granolaen køle helt ned
  • Hak chokolade groft og vend det med den afkølede granola
  • Opbevar chokoladegranolaen i en lukket beholder

Hjemmelavet mysli med chokolade

Denne morgenmads opskrift er fabelagtig til morgenbordet i både hverdagen og i weekenden. Chokoladegranolaen kan holde sig længe, hvis den blot opbevares i en lukket beholder, og således kan den nydes med kold mælk på en almindelig mandag morgen. Ligesom den også kan spises som en del af en større brunch anretning. Dette kunne f.eks. være en græsk yoghurt toppet med chokolade granola, friske bær og lys sirup.

Herhjemme har vi altid et glas hjemmelavet granola stående på køkkenbordet. Vi kan finde på at toppe det ovenpå vores klassiske havregrød, bagt grød og sågar spise det bart som en hurtig snack.

Hjemmelavet mysli er generelt utrolig simpelt at lave, og man kan benytte alt hvad man har af kerner, frø, nødder og så videre i sin hjemmelavede morgenmad. Denne mysli er dog i den mere luksuriøse ende. Der er nemlig chokolade i. Hvilket virkelig kan anbefales, da det smager herligt. Chokoladen gør myslien sød og cremet, og harmonerer godt med de sprøde havreflager.

Mysli eller granola?

Det er altid en anelse svært, når disse opskrifter i mysli og granola kategorien skal navngives. For hvornår er det egentlig granola og hvornår er det mysli, man laver. Jeg plejer at sige, at hvis havregrynsblandingen ristes i ovnen, så må det være granola. Når havregrynene derimod blot blandes med nødder, frugter og andet lækkert, så er det blot en mysli. Alligevel må jeg dog indrømme, at jeg har flere opskrifter herinde, som jeg betegner som mysli, selvom der burde stå ”granola” i overskriften jævnført min tidligere regel. Denne havregrynsblanding vil jeg dog uden tvivl kalde en granola. Den er sprød og crunchi, og de store chokoladeklumper er stegt let gyldne. Hvad i vælger at kalde jeres morgenmad, er helt op til jer.

Inspiration til mysli opskrifter: Quinoamysli og Rugbrødsmysli

2 kommentarer til “Granola med chokolade”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering