Granola med chokolade

Chokolade granola eller chokolade med granola alt efter hvad man lige synes det skal hedde, er altså en sand morgenmads favorit. Myslien er rig på havre og nødder, og kan serveres oven på yoghurt, skyr eller andet i den dur, ligesom det også kan overhældes med mælk som på billederne. Sidst nævnte giver en association af et morgenmadsprodukt, man spiste som barn, og som var en anelse forbudt pga. det høje sukkerindhold. Sådan er det ikke med denne chokolade granola, som ikke indeholder tilsat sukker.

Inspiration til morgenmads opskrifter: Oldes hjemmebagte pandekager

Opskrift på chokolade granola

Granola med chokolade

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 1 750ml patentglas

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 2 spsk. flydende honning
  • 200 g grovvalset havregryn
  • 100 g mandler
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 200 g chokolade (mørk chokolade eller mælke chokolade)

Sådan gør du

  • Smelt smør med honning i en lille gryde
  • Hak mandler groft og bland nødderne sammen med kakaopulver, havregryn og salt
  • Vend smørblandingen i havregrynsblandingen og fordel det ud på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Rist granolaen ved 160 graders varme (almindelig ovn) i ca. 20-25min eller til granolaen er blevet let gylden. Vend gerne rundt i blandingen undervejs i bageprocessen
  • Lad granolaen køle helt ned
  • Hak chokolade groft og vend det med den afkølede granola
  • Opbevar chokoladegranolaen i en lukket beholder
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

 

Hjemmelavet mysli med chokolade

 

Denne morgenmads opskrift er fabelagtig til morgenbordet i både hverdagen og i weekenden. Chokoladegranolaen kan holde sig længe, hvis den blot opbevares i en lukket beholder, og således kan den nydes med kold mælk på en almindelig mandag morgen. Ligesom den også kan spises som en del af en større brunch anretning. Dette kunne f.eks. være en græsk yoghurt toppet med chokolade granola, friske bær og lys sirup.

Herhjemme har vi altid et glas hjemmelavet granola stående på køkkenbordet. Vi kan finde på at toppe det ovenpå vores klassiske havregrød, bagt grød og sågar spise det bart som en hurtig snack.

Hjemmelavet mysli er generelt utrolig simpelt at lave, og man kan benytte alt hvad man har af kerner, frø, nødder og så videre i sin hjemmelavede morgenmad. Denne mysli er dog i den mere luksuriøse ende. Der er nemlig chokolade i. Hvilket virkelig kan anbefales, da det smager herligt. Chokoladen gør myslien sød og cremet, og harmonerer godt med de sprøde havreflager.

Læs også gerne: Sådan laver du en klassisk omelet

Mysli eller granola?

 

Det er altid en anelse svært, når disse opskrifter i mysli og granola kategorien skal navngives. For hvornår er det egentlig granola og hvornår er det mysli, man laver. Jeg plejer at sige, at hvis havregrynsblandingen ristes i ovnen, så må det være granola. Når havregrynene derimod blot blandes med nødder, frugter og andet lækkert, så er det blot en mysli. Alligevel må jeg dog indrømme, at jeg har flere opskrifter herinde, som jeg betegner som mysli, selvom der burde stå ”granola” i overskriften jævnført min tidligere regel. Denne havregrynsblanding vil jeg dog uden tvivl kalde en granola. Den er sprød og crunchi, og de store chokoladeklumper er stegt let gyldne. Hvad i vælger at kalde jeres morgenmad, er helt op til jer.

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering