Jeg bagte forleden dag, det lækreste trekornsbrød, der havde en sprød skorpe uden på, og var fløjelsblødt inden i. Det smagte virkelig fantastisk blot med smør eller en skive ost på. Kornene gav et ekstra bid til franskbrødet, og sparkede desuden lidt ekstra sundhed i bagværket. Jeg bager ofte. Ihvertfald 2-3 gange om ugen, men min kære mand har længe spurgt efter franskbrød i stedet for de ellers lige så gode hjemmebagte boller. Så nu kom dette trekornsbrød til verden, der virkelig også lever op til mine yndlings weekend boller. For de er nemlig også gode!
Trekornsbrød – et skønt franskbrød
Læs også gerne: Fuldkorns risengrød, Knækbrød uden mel og Knækbrød med kerner
Man kan købe en færdig trekorns blanding til for eksempel trekornsbrød, grød eller boller, men man kan også sagtens lave sin egen. Den kan for eksempel bestå af hvede-, rug- og solsikke kerner. Man skal blot være opmærksom på, hvorvidt kernerne skal blødgøres eller ej inden trekornsbrødet kan bages. Jeg vælger altid at købe en trekorns blanding, hvor kernerne kan blive brugt direkte i bagværket uden iblødsætning. Så sparer man en del tid, og kan i stedet slå en hurtigt dej ud til et lækkert trekornsbrød.

- 2,5dl vand
- 1 tsk. sukker
- 25g gær
- 1 tsk salt
- 200g trekorns blandning
- 2,5dl mælk
- 50g blødt smør
- 600g hvedemel
- Opløs gær i vand og sukker og tilsæt salt.
- Tilsæt dernæst trekorns blandning, mælk og blødt smør.
- Rør rundt til grøden er ensformig. Tilsæt mel lidt efter lidt, og ælt dejen godt igennem.
- Lad dejen hvile lunt og tildækket i ca. 1 time.
- Hæld dejen i en smurt franskbrøds form (dem af silikone er utrolig nemme at arbejde med), og pensl trekornsbrødet med sammenpisket æg.
- Drys evt med trekorns blandning på toppen af brødet.
- Bag trekornsbrødet i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 35min.
9 kommentarer til “Trekornsbrød”
Pingback: knækbrød - med kerner og frø - Maria Vestergaard
Holda op mine blev så lækker, ikke sidste gang jeg har brugt din opskrift 🙂
Synd man ikke kan lægge billeder ind.
Hej Jani
Hvor er det bare dejligt at høre 🙂
Tusind tak!
Hej Maria. Kan man godt lave franskbrødet uden en form??☺️
Hej Tanja
Det har jeg ikke prøvet, men det er jeg ret sikker på, at man ikke kan 🙂
Det kan man,hilsen Bager igennem 50 år 🙂
Hvor kan jeg købe 3 kornsblandingen ? Har ikke kunnet finde den i butikkerne
Jeg har fundet det i Bilka, Føtex og sommetider Netto 🙂
Hej. Kan man lave franskbrødet uden en form?? 🙂