Trøffel toast

Trøffeltoast

Denne trøffel toast smager helt vidunderligt. Toasten er en luksus udgave af den almindelig toast, da der kommer en lækker trøffel tapanade, god skinke og en generøs mængde at revet gouda ost i. Toasten er helt perfekt til frokost eller som en smagfuld og hurtigt aftensmad.

Inspiration til sandwich opskrifter: Clubsandwich og Asiatisk sandwich

Opskrift på trøffel toast

Trøffeltoast

Trøffel toast

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 1 toast

Ingredienser

  • 2 stykker brød
  • 2 skiver skinke
  • 2 tsk trøffel tapenade
  • frisk timian
  • 50 g frisk revet gouda
  • 25 g smør

Sådan gør du

  • Fordel trøffel tapenade på en skive brød
  • Kom derefter skinke, frisk revet gouda og timian på brødet
  • Læg det andet stykker brød oven på og saml toasten
  • Steg toasten sprød på begge sider i rigeligt smør

Video af fremgangsmåden

 

Toast med trøffel

Toast kan laves på mange forskellige måder, og er derfor en nem ret som de fleste kan lide. Her er toastens hovedelement trøffel tapenaden, der smøres ud i et generøst lag på et stykke godt brød. Trøfler har en mild og delikat smag og duft, der er nøddeagtig og minder lidt af skovbund. På den allerbedste måde selvklart. Efter tapenaden skal der en skive god skinke på. Det kan enten være parmaskinke, serranoskinke eller en kogt italiensk skinke. Da toasten ikke indeholder mange elementer er det værd at vælge nogle råvarer af god kvalitet. Dernæst skal der en pæn mængde revet gouda ost på. Den revede ost giver en dejlig cremethed og noget salt til toasten. Et drys med frisk timian giver en dejlig aroma og en krydret smag til de øvrige elementer. Så skal toasten blot samles og steges i rigeligt smør på en varm pande, inden den serveres med det samme.

Inspiration til sandwich opskrifter: Bacon sandwich og Flæskestegssandwich

Trøffeltoast ingredienser

Hvad er trøfler?

Trøfler er en svamp der vokser under jorden, og har et knoldet, rundt udseende. Der findes forskellige slags trøfler og de kan både være sorte og hvide. Trøfler lever i symbiose med træer, og vokser især på rødderne af hassel-, ege- og piletræer. Da trøflerne gror under jorden bruger man trøffel-hunde til at snuse sig frem til dem. Trøfler er meget sjældne og gror ikke særlig mange steder. Man har størst held med at finde dem i Frankrig, Spanien og Italien. Trøfler er derfor ret dyr delikatesse, og kiloprisen kommer let over 3.000 kr. Denne toast bliver dog lavet på trøffel tapanade, som har en noget mere overkommelig pris, så alle kan være med.

Inspiration til sandwiches: Avocado toast

Hjemmelavet toast

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering