Chokolademousse

Chokolademousse

Chokolademousse er en overdådig dessert, som er utrolig nem at tilberede. Chokolademoussen indeholder få men gode ingredienser. Fløde, æggeblommer, sukker og selvfølgelig chokolade, som med den helt rigtige piskning får moussen til at blive luftig.

Inspiration til chokolade opskrifter: Brownie og Cookies

Opskrift på chokolademousse

Chokolademousse

Chokolademousse

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

Chokolademousse:

  • 150 g mørk chokolade, 50%
  • 5 æggeblommer (pasteuriseret)
  • 30 g sukker
  • 2 dl piskefløde

Pynt:

  • flødeskum
  • hakket mørk chokolade

Sådan gør du

Chokolademousse:

  • Hak chokoladen groft og smelt den over et varmbad
  • Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål for sig
  • Vend forsigtigt chokoladen i æggesnapsen
  • Pisk fløde til flødeskum
  • Vend forsigtigt flødeskummet i chokolademoussen
  • Fordel chokolademoussen i glas og stil glassene på køl i køleskabet i mindst 1 time, men gerne længere tid
  • Pynt evt. chokolademoussen med flødeskum og hakket chokolade

Chokolade mousse

Hjemmelavet chokolade mousse

Som tidligere antydet er det utrolig nemt at lave chokolademousse. Det kræver meget lidt forberedelsestid og ikke mindst få ingredienser at lave desserten. Når de forskellige dele er pisket og dernæst vendt sammen, så er det blot at lade chokolademoussen hvile i køleskabet. Efter ca. en times tid har moussen sat sig rigtig godt, og kan blive serveret. Det kan dog anbefales at lade moussen stå i køleskabet natten over. Dette er både utrolig nemt, hvis man skal servere desserten for gæster, men også en fordel i forhold til, at chokolade smagen i moussen bliver langt mere intens. Som med meget andet mad er det nemlig sådan, at smagen udvikler sig i retten, og dette er altså også tilfældet med en chokolademousse.

Inspiration til desserter:Hvid chokolademousse og Pandekager

Mousse med chokolade

Mousse med eller uden fløde

Overordnet set kan man lave chokolademousse på to forskellige måder. Den ene variant er med fløde og den anden variant er uden. Opskriften på mousse med fløde der er pisket til flødeskum, er klart mere familievenlig. Sagt på den måde at børn elsker denne variant. Opskriften på chokolademousse uden fløde har en langt mere intens chokoladesmag, men dette gør den absolut ikke mindre dårlig. Dog skal man være forberedt på, at det også giver en langt mere karakteristisk smag, som ofte taler bedre til voksne.

Inspiration til desserter: Vafler og Bananmuffins

Chokolademousse med fløde

Ingredienser til chokolademousse

Man kan variere en chokolademousse på flere forskellige måder. Nedenfor har jeg delt nogle forslag til, hvordan man kan harmonere den gode chokoladesmag med andre råvarer.

  • Kaffe: Chokolade har altid rimet på kaffe, og i en mousse som denne smager det utrolig godt at tilsætte 1/4 dl stærk brygget kaffe eller et espresso shot.
  • Appelsin: Saften fra denne frugt smager også rigtig godt sammen med chokolade. Hvis man ønsker en smags tone af appelsin i sin chokolademousse, så er det blot at tilsætte frisk appelsinsaft på samme måde som kaffe til sin mousse.
  • Likør: Spiritus er også en variant man kan eksperimentere med at tilsætte til sin dessert.
  • Krydderier: Alt efter årstid og sæson kan forskellige krydderier tilsættes. Kanel, nelliker, mynte, basilikum, skovsyre mm.
Serverings forslag og topping

Chokolademoussen kan både fordeles ud i små glas og på den måde portionsanrettes, men den kan også serveres i en stor skål. Selve skålen kan på samme måde som de små glas, blive pyntet med forskellige ingredienser og råvarer:

  • Bær og frugter: Både friske bær men også en simpel bærkompot og bærcoulis kan pynte desserten virkelig fint.
  • Nødder og chokolade: Mandler, hasselnødder, valnødder, hvid chokolade og mørk chokolade kan også pynte på moussen, og give tekstur til desserten.
  • Flødeskum: Det er oplagt at piske en anelse ekstra fløde til flødeskum, som man slutteligt kan sprøjte ud på moussen. Den hvide farve pynter den mørke chokolademousse rigtig godt, og så smager det også dejligt.
Del på print

7 kommentarer til “Chokolademousse”

  1. Hej Maria
    Lyder super lækkert med kaffe i og havde netop overvejet en chokolademousse til nytår som kunne laves dagen før. Sidste år lavede jeg en hvid chokolademousse med pastoriseret æggehvider. Kan man bruge det til denne her også i stedet for æggeblommer eller hvad gør forskellen? ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering