Chokoladekage er det man kalder en klassiker. Kagen er nem at gå til, og er et godt bud på en dessert du kan bage sammen med børn. Chokoladekagen er lavet på en luftig æggemasse, som giver kagen sin bløde konsistens sammen med smør og den gode chokolade.
Inspiration til andre kager: Drømmekage og Kanelsneglekage
Opskrift på chokoladekage
Ingredienser
Chokoladekage:
- 4 æg
- 200 g sukker
- 175 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 200 g blødt / tempereret smør
- 300 g mørk chokolade, 50%
Chokoladeganache:
- 1 dl piskefløde
- 200 g chokolade (mørk- eller mælkechokolade)
Sådan gør du
Chokoladekage
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende
- Bland hvedemel, bagepulver og salt godt sammen og tilsæt det til kagedejen
- Smelt smør og chokolade i en gryde og lad det køle af
- Tilsæt chokolade blandingen til kagedejen og rør dejen til en ensartet masse
- Hæld kagedejen i springform eller form beklædt med bagepapir
- Bag chokoladekagen i ovnen ved 175 graders varme, varmluft i ca. 25-30min, eller til kagen er færdigbagt med en stadig klæbrig midte
- Lad kagen hvile i ca. 30min inden den skæres ud
Chokolade ganache:
- Bring fløde i kog i en gryde og tilsæt groft hakket chokolade
- Tag gryde af varmen og rør i fløden til chokoladen er smeltet helt
- Fordel chokoladeganachen på kagen med en paletkniv
Pynt til chokoladekagen
Det simple udtryk som chokoladekagen har, kan let løftes ved at give den noget pynt. Og det gode ved netop chokoladekage er, at der er mange andre smage, der passer godt sammen med chokolade. Derfor kan denne kage pyntes lige præcis som man har lyst til uden at miste sin gode smag. Giv det et festligt udtryk med farvet glasur, tivolikrymmel og farverige vingummier. Eller giv den et mere elegant udtryk ved at bruge hvid glasur overdrysset med hakkede nødder.
Bær, som jordbær, hindbær eller blåbær, er også super gode at pynte chokoladekagen med. Ikke nok med at det ser rigtig flot ud og giver den brune kage noget farvespil, så er bærerne og deres friskhed også en god pendant til den lidt mørke og intense chokoladesmag. Chokoladekagen er også genial at servere sammen med en kugle god vaniljeis.
Inspiration til andre kager: Black Magic Kage og Banankage
Hvilken chokolade skal du bruge?
I denne opskrift anvendes en mørk chokolade på 50%. Men når det er sagt, så kan enhver slags chokolade bruges til denne chokoladekage. Det afhænger blot af dine egne præferencer. En mørk chokolade med høj kakaoprocent giver en mere bitter smag og omvendt giver chokolade med en lavere procent en mere sød smag.
Inspiration til andre opskrifter med chokolade: Chokolademousse og Chokolademuffins
Tips til chokoladekagen
- Du kan med fordel si de tørre ingredienser for at slippe for at der kommer klumper i dejen.
- Lad kagen køle helt ned inden den pyntes. Herved undgås at pynten klasker sammen eller smelter under varmen fra kagen.
- Opbevar chokoladekagen i lufttætte beholdere for at undgå at kagen tørrer ud.
- Chokoladekage er fryseegnet, men den skal fryses uden pynt
4 kommentarer til “Chokoladekage”
Hej:) din opskrift dukkede op i min søgning. Jeg skal bage en chokoladekage for min veninde, som ikke er til den tungere brownie. Din opskrift set perfekt ud. Men har du en ide om jeg kan bage den fredag, og servere søndag? Eller vil den da blive for tør?
Tak for en dejlig blog.
Hej Maya
Jeg tror desværre kagen vil blive (for) tør, hvis den står i to dage før den skal spises. Men opbevar den gerne i køleskabet, det synes jeg holder bedre på fugten.
Kh Maria
Vi syndes den er god og nem at lave
Men den skal have lang tid i oven
Hej Cecilie og Emilie
Hvor lang tid måtte i give chokoladekagen?
Mvh Maria Vestergaard