Chokolademousse med kaffe

Chokolademousse med kaffe

Chokolademousse med kaffe er en skøn og meget smagfuld dessert. Den kombinerer to rigtig gode råvarer: Kaffe og chokolade. Chokolademoussen har den dejligste silkebløde konsistens, der nærmest smelter på tungen, når den spises. Moussen er perfekt at servere til en festlig begivenhed eller som en lille luksus ret til hverdagen.

Inspiration til dessert opskrifter: Klassisk chokolademousse og Hvid chokolademousse

Opskrift på chokolademousse med kaffe

Chokolademousse med kaffe

Chokolademousse med kaffe

Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 150 g mørk chokolade, 50%
  • 5 æggeblommer
  • 30 g sukker
  • 250 ml piskefløde
  • 1/4 dl stærk kaffe
  • 50 g mørk chokolade til pynt

Sådan gør du

  • Bryg en stærk kop kaffe eller espresso og lad den køle helt ned
  • Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad
  • Pisk æggeblommer og sukker i en skål for sig til æggesnapsen bliver hvid og luftig. Dette kan tage 5-7min
  • Pisk fløde til flødeskum i en anden skål
  • Vend smeltet chokolade med æggemassen og den afkølede kaffe
  • Vend flødeskummet i chokolademousse
  • Fordel chokolademousse i fire glas og stil dem på køl i mindst en time
  • Pynt med fint revet chokolade inden servering

Hjemmelavet chokolademousse med kaffe

Hjemmelavet chokolademousse med kaffe smager helt fantastisk, og så er den tilmed utrolig nem at lave. Chokolademoussen laves af fire blandinger. Det allerførste du skal gøre er, at brygge 1/4 dl stærk kaffe, da kaffen skal nå at køle helt ned inden brug. Dernæst skal chokoladen smeltes langsomt over et vandbad. I en anden skål skal æggeblommer og sukker piskes op til en luftig og lys æggesnaps. Du skal piske i 5-7 minutter for at æggesnapsen bliver helt perfekt. Så skal fløden piskes til en let flødeskum – pas på med ikke at piske fløden for længe, så den bliver for stiv.

Nu skal chokolademoussen samles. Først skal den smeltede chokolade, æggemassen og den kolde kaffe vendes forsigtigt sammen. For at holde på al den gode luft i moussen, som giver den luftige konsistens, er det utrolig vigtigt at du vender eller folder masserne sammen, og ikke rører eller pisker. Til sidst skal flødeskummen vendes i, så du får en smuk ensartet masse. Anret moussen i glas og lad den stå på køl i mindst en time inden servering, så den kan nå at sætte sig.

Inspiration til desserter med chokolade: Brownie med kaffe og Brownie

Kaffen til moussen

Kaffen i denne opskrift er en utrolig vigtig ingrediens. Uden den ville den blot være en klassisk (dog også skøn) chokolademousse. Hvor stærk kaffe du skal bruge afhænger selvfølgelig af, hvor meget du ønsker at desserten skal smage af kaffe. Om det blot skal være en underliggende note af kaffe eller om der skal være knald på kaffesmagen. Uanset hvordan du godt kan lide den, så handler det om hvor kraftigt du brygger din kaffe. Det er vigtigt at du ikke kommer hverken mere eller mindre færdigbrygget kaffe i, men at du overholder mængdeangivelsen.

Der findes utroligt mange forskellige slags kaffe, så alt efter hvilken kaffe du vælger at bruge, så vil desserten selvfølgelig ændre smag. Dette er også en nem måde at variere lidt i desserten på – at bruge forskellig kaffe.

Anretning og pynt til desserten

Chokolademoussen kan anrettes på forskellige måder. En virkelig fin og simpel anretning er, at portionsanrette moussen i fine glas. Du kan både bruge almindelig vandglas, dekorative krystalglas eller vinglas. Chokolademoussen med kaffe kan også fint anrettes i én skål.

Inspiration til desserter med chokolade: Chokoladekage og Black Magic kage

Pynt til chokolademoussen

Pyntningen af chokolademousserne sætter prikken over i’et på desserten. Du kan holde det helt enkelt ved at hakke eller rive noget mørk eller hvid chokolade og komme ovenpå. Det ser også virkelig flot ud at placere et par hele kaffebønner på toppen. Så kan spiseren også få en lille visuel identifikation om hvad de skal til at spise. Du kan også gemme lidt at flødeskummen og lave nogle små flødeskumstoppe på moussen. Friske bær går også virkelig godt til chokolademoussen, og giver et rigtig flot farvespil til den chokoladebrune dessert. Hakkede nødder (mandler, hasselnødder, valnødder) passer også dejligt til, og giver lidt bid til den fløjlsbløde mousse.

Inspiration til kager: Brunsviger og Kanelsnegle kage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering