Disse bananmuffins med chokolade smager som en drøm, og er noget af det nemmeste bagværk, som man kan bage. Vi bager virkelig ofte disse kager, og de er så nemme at mine store børn kan bage dem selv med en lille smule vejledning undervejs. Derudover kan disse muffins varieres i det uendelige. I denne udgave på muffins med banan har jeg tilsat chokolade, fordi banan og chokolade altid er en god kombination. Men man kan sagtens undvære chokolade eller tilsætte hvid chokolade eller mørk chokolade til sine bananmuffins. Ligesom du også kan tilsætte frugt og bær til kagedejen. Se flere tips og tricks under opskriften.
Inspiration til opskrifter: Muffin grundopskrift og Appelsinmuffins
Opskrift på bananmuffins

Bananmuffins med chokolade
Ingredienser
- 2 æg
- 140 g sukker
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vanilje
- 2 modne bananer
- 140 g blødt/stuetempereret smør
- 150 g chokolade (ca. 50%)
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende
- Bland alle de tørre ingredienser godt sammen
- Mos bananerne og tilsæt dem til æggemassen sammen med de tørre ingredienser og det bløde smør
- Bland kagedejen godt sammen og tilsæt hakket chokolade
- Fordel kagedejen i muffinsforme og bag kagerne i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 15min eller til kagerne er gennembagte
Brune bananer i kage
Jeg hørte engang i radioen, da jeg kørte med mine børn, at hver fjerde banan ender i skraldespanden. Radioprogrammet handlede om madspild, som også er et emne, jeg selv går meget op i, og konstant øver mig på. For vi kan jo alle forbedre os, og det prøver jeg også på. Bananer skulle i følge radioprogrammet, være en af de råvarer, som oftest ender i skraldespanden i stedet for maven. Og det er jo ærgerligt. Heldigvis er der råd for dette. For overmodne bananer er også noget af det bedste at bage med. Faktisk kan lige præcis denne frugt bruges i virkelig meget bagværk, når det er blevet overmodent. Dette gælder især også bananmuffins. Hvilket er modsat de fleste andre frugter, som af samme årsag ender i skraldespanden. Næste gang du har en brun eller gul banan med brune pletter, så håber jeg derfor, at du vil tænke på disse bananmuffins. De resterende ingredienser har du helt sikker også i dit køleskab, og hvis ikke, så er de nemme og hurtige at handle ind.
Inspiration til opskrifter: Påskemuffins og Limemuffins
Kage med banan
Der flere grunde til at lige præcis denne frugt er så god at bage mad. Først og fremmest har banen en konsistens, som er utrolig cremet, når den blandes med øvrige ingredienser i en kagedej. Hvilket gør dine bananmuffins bløde og luftige. Derudover har frugten et naturligt højt indhold af frugtsukker, som udvikler sig, når bananen får lov at modne i frugtskålen. Jo mere brun frugten er, jo mere sød smager den også. Hvis du vil have andet frugt eller grønt til at modne hurtigere, kan du faktisk også lægge det ved siden af bananerne i frugtskålen. Det vil fremme modningsprocessen. Hvis du derimod vil bremse modningsprocessen af dine bananer, så er det vigtigt at du lægger dem i et køligt rum uden direkte sol. Frugten tåler desværre ikke at komme i køleskabet.
Hvis man ønsker at reducere indholdet af raffineret sukker, så er det muligt. Raffineret sukker er det hvide sukker, som vi køber i pakker, og ofte tilsætter til vores kager. Banan har som tidligere nævnt et højt indhold af frugtsukker, og det kan udnyttes, når man laver bananmuffins. Hvis bananerne er søde nok, så behøver man faktisk ikke at tilsætte hvidt sukker derudover. Alternativt kan du tilsætte en ekstra banan eller to, som yderligere kan søde dine bananmuffins.
Bananmuffins med chokolade
- Tykke papirmuffins forme er bedst til at holde på muffins formen. Og hvis du har en bagepladeform til muffins, så er det virkelig nemt at putte papirsformene i hullerne, og derefter fordele dejen deri. Det synes jeg, giver det bedste resultat, når jeg skal bage bananmuffins. Hvis papiret er for tyndt, og dine muffins ikke kommer i en muffinbageform, så kan du risikere, at kagerne flyder ud.
- Blåbær, hindbær eller andet frugt, smager også skønt i disse bananmuffins. Ligesom du kan eksperimentere med nødder eller forskelligt chokolade til kagedejen også.
- Hold godt øje med dine kager, når de er kommet i ovnen, da alle ovne varme forskelligt. Nogle ovne varmer også skævt. Du kan derfor med fordel vende bagepladen rundt, hvis du er uheldig at have sådan en ovn.
- Pynt evt. dine bananmuffins med frosting eller glasur, når de er færdigbagte. Det er blot vigtigt, at kagerne er kølet helt ned inden, at de smøres med for eksempel en smørcreme. Hvis ikke de er kølet helt ned, vil cremen smelte alt for hurtigt.
Opbevaring af bananmuffins
Bagværk kan heldigvis ofte holde sig i lang tid, hvis man husker at stille det på køl. Så snart kagerne er nedkølet, skal de i en lukket beholder eller pose. Hvis dine bananmuffins står ude på køkkenbordet for længe, kan de nemlig godt blive tørre. Dernæst kan du opbevare dem i køkkenskuffen i et døgns tid, men jeg plejer at opbevare dem i køleskabet. Der synes jeg, at de holder deres friskhed bedst. Når vi så vil spise bananmuffins, tager vi dem blot ud af køleskabet og luner dem i nogle sekunder i mikrobølgeovnen. Så bevares den bløde konsistens af kagen. Hvis du derimod bager en større portion bananmuffins end du kan nå at spise på et par dage. Så kan du opbevare kagerne i fryseren. Her kan dit bagværk holde sig flere måneder. Tag så kagerne op af fryseren, når de skal serveres. Og lad dem tø op på køkkenbordet eller brug samme trick som med mikrobølgeovnen, hvis du har sådan en.
Inspiration til muffins opskrifter: Blåbærmuffins og Chokolade muffins
23 kommentarer til “Bananmuffins”
Selvom det er en meget simpel opskrift, var det alligevel nogle af de bedste muffins familien har smagt i lang tid:)
Hvor det bare glæder mig at høre! Tusind tak <3
Hej
Hvor mange bananmuffins giver en enkelt portion cirka ?
Den giver ca. 12 🙂
Mvh Maria
Bedste bananmuffins ever. Bagte dem i silikone-form og brugte “kun” 125 g hakket mælkechokolade
Hej Pia
Hvor dejligt at høre!
Tusind tak 🙂
Kan de fryses?
Jeg lavede dem til min familie og de elskede dem så ja de er gode. Ps er 12 år <3
Hvor er jeg glad for at høre det. Tak <3
Hej.
Kan de fryses .
Mvh Henriette
Det kan de bestemt! 🙂
Wowww der var de de absolut BEDSTE banan muffins jeg til dato har fundet…. og jeg har prøvet MANGE….. TAK for den lækre opskrift 6 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ herfra
De bedste sommerhilsner fra Dorthe
Kære Dorthe
Hvor gør det mig altså bare glad at høre. Tusind tak for den hjertevarme kommentar!
Kh Maria 🙂
Hej Maria
Kan man eventuelt skære ned på smør og sukker hvis jeg tilsætter flere bananer Istedfor så meget sukker.
På forhånd tak
Vh Pınar
Hej Pinar
Det tror jeg helt sikkert godt at du kan eksperimentere med. Jo mere modne bananer du bruger, jo mindre raffineret sukker behøver du. Fedtstof delen er lidt svære at komme udenom er min generelle erfaring, men du kan med sikkerhed godt skrue lidt ned for mængden. Alternativt kan du også eksperimentere med kokos olie, peanutbutter eller andet nøddesmør, der indeholder flere umættede fedtsyrer i forhold til smør, der består hovedsageligt af mættet fedt 🙂
Jeg håber du kan bruge mit svar.
Kh
Kære Maria.
Prøvebagte med 100g sukker+4 bananer+ samt resten ifølge din opskrift – de vakte stor glæde i opgangen, så i morgen bliver en ny dej lavet og givet som adventsgave.
Tak for en rigtig god smagsoplevelser
Hej Kirsten, selv tak! Jeg er glad for at høre at de blev et hit 🙂
Kh Maria
De mest fantastiske muffins! Utrolig dejlige i konsistensen og holder sig saftige længe
Hej Sarah, tak for det! Det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Kh Maria
Bedste bananmuffins ever!
Dejligt du kan lide dem!
Virkelig et hit, har prøvet mange opskrifter. Men denne opskrift er virkelig god hos voksne og unger mellem 3-35 år
Hej Anja, tusind tak for dine fine ord til opskriften 🙂 Det er jeg virkelig glad for at høre!
Kh Maria