Cookies med chokolade

Aldrig har cookies med chokolade smagt så godt. Dette er nemlig en opskrift på ægte amerikanske cookies med en blød og sej midte med store stykker chokolade og en snert af salt i cookiedejen. Kagerne er meget langt fra de gammeldags, danske småkager, der meget hurtigt går hen og bliver tørre og alt for sprøde.

Inspiration til Cookie opskrifter: Cookies med smarties og Cookies med krydderier

Opskrift på cookies med chokolade

cookies

Cookies med chokolade

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 50 cookies

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 275 g brunfarin
  • 275 g blødt smør
  • 2 æg
  • 475 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g mælke chokolade

Sådan gør du

  • Pisk sukker, brunfarin og blødt smør sammen i en skål til massen er ensartet
  • Tilsæt æg og pisk det yderligere et par sekunder
  • Bland hvedemel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker sammen i en skål for sig
  • Tilsæt de tørre ingredienser til cookiedejen lidt ad gangen
  • Hak chokoladen (medmindre du bruger chocolate chips) og tilsæt til dejen
  • Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i et par timer eller natten over
  • Form kugler af cookiedejen på ca. 35g og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der kan være 5 cookies på en bageplade
  • Bag dem i en forvarmet ovn på 175graders varme (almindelig ovn) i ca. 14-15min eller til de er let gyldenbrune i kanterne og stadig bløde i midten
  • Lad dine cookies med chokolade køle af i mindst 15min på en bagerist med bagepapir

cookies opskrift

Hjemmelavet chokoladesmåkager

Cookiedejen i sig selv indeholdende æg, hvedemel, sukker og brunfarin er helt perfekt. Chokoladen der bliver tilsat er derfor et ekstra twist på cookiedejen, som absolut ikke er en nødvendighed, selvom det i den grad kan anbefales. Derfor kan man også sagtens bruge opskriften ovenfor som en grundopskrift, når man skal bage cookies. Nødder, krydderier, smarties og andet godt, kan give smag og små overraskelser til kagedejen. Derudover kan man variere udtrykket i høj grad, ved at bruge forskellig slags chokolade til sine kager. Mælke chokolade med en ikke alt for høj kakaoprocent, giver nogle traditionelle småkager, som også børn er vilde med. Hvis kakaoprocenten bliver for høj, over 50%, så giver det et helt andet smags resultat.

Inspiration til kager: Banankage og Æblecrumble kage

cookies opskrift

Chocolate chips cookies

Man kan hakke chokoladen groft og tilsætte til dejen. Da bagetiden på kagerne er kort, er det begrænset hvor meget, at chokoladen når at flyde ud. Hvis man vil være helt sikker på at dette ikke sker, kan man også bruge chocolate chips. Det er små chokoladeknappe, der har den egenskab, at de holder formen under høj varme. Chocolate chips fåes i de fleste supermarkeder i både mælke chokolade, mørk chokolade og hvid chokolade.

Inspiration til kage opskrifter: Pandekager og Amerikanske pandekager

cookie

Bagetid for cookies med chokolade

Det er simpelthen så uhyre vigtigt, at kagerne bages ved den rigtige temperatur, med den rigtige plads på bagepladen og i den rette mængde tid. Først og fremmest skal man huske på, at kagerne flyder ud, når de kommer ind i ovnen. Derfor skal de placeres på bagepladen med god plads omkring hinanden. Den rette mængde cookies på en bageplade er fem cookies. To kager øverst, en kage i midten og to kager nederst. Derefter er det vigtigt at man holder godt øje med bagetiden undervejs. Allerhelst skal man stå ved siden af ovnen, når den første plade cookies bages, så man ved de næste plader kan regne ud, hvor lang tid kagerne skal have. Det er nemlig meget forskelligt, hvordan en ovn bager, og to minutter for lang bagetid kan gøre kagerne tørre, sprøde og kedelige. Placer til sidst de færdigbagte og meget skrøbelige cookies på en rist, hvor de kan køle af og samle sig. Når kagerne endnu er varme, er de nemlig utrolig bløde i midten, og kan nemt gå i stykker.

Inspiration til kage opskrifter: Brownie og Drømmekage

Kan cookiedej fryses?

Selve cookiedejen kan ikke bare fryses den skal. Det er ihvertfald set på den måde, at kagerne smager allerbedst nybagte, og derfor kan man med fordel følge opskriften ovenfor, som er en stor portion, der giver mange cookies, hvoraf noget af dejen kan fryses ned. Cookiedejen holder sig også rigtig godt på køl, og man kan sågar forme kuglerne på forhånd og fryse dem ned i en boks på denne måde. Den dag man så har lyst til cookies, kan man tage cookiekuglerne op fra fryseren, placere dem på en bageplade og bage dem, som var de nylavet.

Del på print

111 kommentarer til “Cookies med chokolade”

    1. Du kan ligge den i køleskabet aftenen inden og bage dem næste morgen, eller du kan blot lade dejen stå på køkkenbordet i nogle timer til den er tøet op.
      Rigtig god dag 🙂

      1. Jeg laver en kæmpe portion og former kuglerne med det samme og fryser dem jeg ikke skal bruge. Så tager det ingen tid lige at bage en plade Cookies…. Eller 2
        Håber det kan bruges som en idé.
        Og tak for din opskrift

    1. Det kommer helt an på, hvor længe du giver dem i ovnen. Vi kan bedst lide dem bløde i midten, så vi bager dem i ca. 14min, og så bliver de helt perfekte (i vores ovn). Hvis man istedet ønsker dem helt sprøde, så bager man dem blot et par minutter længere 🙂

      1. Shit- havde ikke set, de skulle på køl… jeg skal bruge dem “om lidt”. KN de alligevel laves?

          1. freja og ragnhild

            hej Maria vores cookies blev helt flade fordi vi ikke satte dem på køl men de smagte ok. men vi var også to 10åriege piger 🙂

          2. Hej Freja og Ragnhild 🙂
            Dejligt i selv kunne bage cookies. Det synes jeg er sejt!
            Ja, næste gang må i prøve at sætte dem på køl inden. Så plejer de ikke at flade så meget ud 🙂

        1. Ja tak for opskrift Har lige bagt en omgang sammen med vores dreng på 8 år. Cookies er delt rundt til vores naboer – resten gemmer vi selv De er virkelig gode. 1. Gang jeg har bagt cookies, så skulle lige finde den rette bagetid. Klart bedst lidt bløde i midten.

          1. Kære Ditte
            Hvor er det dejligt, at du kan lide opskriften. Jeg giver dig ret i, at man gerne lige skal have øvet et par gange, og især fundet ud af, at kagerne skal ud af ovnen lang tid før man regner med. Så de netop er bløde i midten og også en anelse ude i kanterne 🙂

    2. Jeg har lavet dem af to omgange, første portion lod jeg dem falde sammen i ovnen, der blev de mega sprøde og meget kameliseret i smagen..

      Anden portion tog jeg dem ud da de puffede sig op og begyndte at krakelere ved en 12-14 min og lod dem falde sammen på risten, det var den sidste portion jeg syntes var bedst

  1. Hej Maria. Du skriver man skal forme kugler og ligge på bagepladen? Skal de så ikke trykkes flade? Nok et mærkeligt spørgsmål, men jeg har faktisk aldrig bagt cookies før… ?

  2. Hej Maria!
    Kan man fryse dejen? Hvis ja, hvor længe kan de holde sig i fryseren?
    Vil gerne bage i god tid til min datters konfirmation nemlig.
    Hilsen Jannie

  3. Super lækker opskrift!
    Nem at følge.
    Jeg fik kun 25 cookies ud af opskriften – jeg har så også lavet dem store ? Diameter ca 10 cm. Brugte en isscooper til at tage dejen op af skålen.

      1. Hej Maria. Hvor lang tid kan kuglerne ligge i køleskabet? Kan man f.eks. Lave dem mandag og så i køleskabet med dem, og så først bage dem torsdag? Eller vil du så anbefale, at man i stedet putter dem i fryseren?:)

  4. Hej Maria

    Mange tak for din opskrift, vi havde stor succes med at lave dem, de var et kæmpe hit og blev revet væk til vores familiekomsammen.

    Er det muligt at lave disse cookies i en chokolade udgave, en salgs “chocolate chocolate chips cookies”?

    Ville man så skulle substituere det med noget ren kakao i stedet for mel?

    Vh. Nick og Camilla

  5. Hej Maria

    Rigtig god opskrift! Den gik sikkert ind herhjemme.
    Tror du man kan lave en chokolade udgave ved at komme kakaopulver i, og i så fald hvor meget og ville det have en påvirkning på mængden af mel? 🙂

    Mvh Camilla

    1. Jeg har flere gange tænkt på, at jeg godt kunne tænke mig at have en opskrift på netop disse på min blog. Det må komme snart! Ja. Jeg vil helt klart tro, at der så skal mindre hvedemel i. Hvor meget synes jeg er lidt svært at svare på, for det er noget man kan se eller mærke på konsistensen af dejen 🙂

  6. Hej Maria.
    De her cookies skal prøves! Jeg har tænkt mig at lave 1,5 x dej og vil lige høre, om du bager flere plader ad gangen… Ellers kan jeg se, jeg er godt beskæftiget ?
    Mange hilsner Malene

  7. Tak for opskrift?. Hvordan opbevarer du dem efter bagning? Og hvor lang tid, vil du mene de kan holde? Bedste hilsen fra Mette

  8. Hvor lang tid kan dejen holde sig i køleskabet? Har ingen fryser lige nu, og tænkte jeg ville have nogle med til brunch på mandag

  9. Jeg kunne godt tænke mig at bage disse men vil lige spørge dig hvilket chokolade du bruger 🙂 rigtig god dag

    1. Hej Melanie
      Vi kan bedst lide mælkechokolade herhjemme, men hvid chokolade og mørk chokolade kan også bruges.
      Derudover kan du bruge både den almindelig version, der skal hakkes i hånden inden den tilsætte til dejen, og så chokolate chips. Sidst nævnte bliver ikke påvirket af varmen fra ovnen og flyder ud.

  10. Pingback: Lately … #22

  11. Det er sandt – det er de bedste cc cookies jeg nogensinde har bagt. Og jeg bagte hele portionen, så der var en posefuld til hver af mine døtre. Populært!

    1. Maria Rasmussen

      Ville man kunne erstatte de 475 g hvedemel med den samme mængde mandelmel evt? Altså for at gøre dem glutenfri

      1. Det har jeg desværre ikke prøvet, men det er da helt sikkert forsøget værd. Sig endelig til hvis du prøver det af. Jeg gad godt at høre om, hvordan resultatet bliver 🙂

  12. Ida Østergård

    Hej Maria

    Tak for din fantastisk opskrift, det er de bedste cookies jeg har bagt, og så kan de også fryses

  13. Hej Maria
    Bagte dine cookies til personalet i min datters børnehave.De fik en fin kurv, proppet med cookies. De sidste 10, som ikke kunne være i kurven (fik omkring 55 stk. ud af din opskrift) forsvandt som dug for solen, inden jeg selv kunne nå at smage dem. Så må bage en ny portion nu. Tænker at de også skal serveres til min søns konfirmation til kaffen, her den 4. juli, så må i gang. Så tak for en god opskrift siger min mand, søn og datter 😀 Glæder mig til at smage dem slev!!

  14. 5 stars
    Jeg finder altid opskrifter på noget jeg aldrig har lavet før, og må sige at disse er mere end godkendt! Jeg brugte dog 95 gram mindre mel. Næste gang tilføjer jeg dog lidt ekstra chokolade

  15. Else Burghenton

    5 stars
    Min bekendte og jeg, forsøgte at bage disse herlige cookies til et middagsselskab forleden. Vi bagte tre gange så meget som der stod i opskriften og det hele gik glimrende indtil, at det skulle smages. Den modbydelige smag fulgte min tunge og bevægede sig langsom mod til drøbel. Fortrydelse ramte mig øjeblikkeligt og så på min mand i rædsel. Jeg studerede opskriften grundigt i søgen om, hvad der var gået galt. Jeg havde fuldt instrukserne korrekt, det var derfor uforklarligt at de smagte som de gjorde. Men eftersom gæsterne allerede var ankommet, kunne det ikke nåes at rettes op på. Mine tjenestefolk serverede dem så, uden jeg nåede at få set mig om. En bølge af frustration trængte gennnem min krop. Jeg kunne jo ikke tillade mig at servere denne slags modbydelige hundeædelse. Men i aftenens løb, modtog jeg utallige komplimenter for mit bagværk. ‘Feedbackken’ var så positiv, at jeg straks måtte bage endnu en portion. Disse cookies blev bl.a. beskrevet som himmel på jord. Min gode ven Bertram bad endda om opskriften til denne “mirakuløse kage art”. Jeg udpegede excentrisk Maria Vestergaards opskrift ud, og han var meget taknemmelig. Jeg fandt ud af nogle dage senere, at jeg har zink mangel og sukkersyge. Det kan gøre, at min smagsløg kan fejle og det må have været grunden til, den horrible smag fra kagerne. De smagte så modbydeligt, fordi jeg simpelthen ikke kunne smage det himmelske. Så jeg vil med god samvittighed anbefale denne cookie opskrift, da kagerne smager som en lun sommerbrise.

    1. Kære Else

      Sikke en historie, og godt at du fandt ud af, at du har sukkersyge. Det er jeg ærgerlig over at høre!
      Dejligt at gæsterne kunne lide kagerne. Det er altid dejligt, når man har brugt tiden på det. Jeg håber i øvrigt
      at du havde en god fest.

      Mvh Maria

  16. 5 stars
    Rigtigt god opskrift
    Nem at lave lave og smagte vildt godt
    Min lillebror som ellers aldrig kan lide cookies var helt vilde med dem.
    Skal helt klart laves igen
    Kæmpe anbefaling her fra.

  17. Hej Maria. Hvad er det der gør, at dejen “kun” kan holde sig i køleskabet op til et par dage, inden de bages. Det lyder af meget kort tid. Jeg har ofte bagt andre småkager, hvor dejen godt kan holde sig i op til en uge på køl

    1. Hej Birthe

      Grunden til at jeg skriver, at den ikke kan holde sig længere tid i køleskabet er, at dejen indeholder æg. Alternativt kan du opbevare dem i fryseren. Dette gør jeg selv, og så kan man blot tage dejen ud af fryseren 1 times tid inden de skal bages.

      Mvh Maria

  18. 5 stars
    Denne opskrift holder stadig 100% her tre år efter! Jeg havde ikke nok smør (manglede 35 g) men så nedjusterede jeg bare sukkeret og melet en smule på gefühl og de blev himmelske alligevel. Tak for en helt kanon opskrift!

    1. Hvor skønt at de smagte godt trods lidt justeringer. Det er også det smukke med madlavning. At man absolut ikke behøver at følge en opskrift slavisk for at det bliver godt! 🙂

      God dag.
      Kh Maria

    1. Hej Laura

      Det kommer an på om vi snakker cookie dejen eller de færdigbagte kager. Hvis det er cookie dejen vil jeg ikke opbevare dem længere end 2 dages tid i køleskabet, fordi dejen indeholder rå æg.

      Selve de færdigbagte kager kan holde sig et par uger i en lukket bøtte 🙂

      1. Det var de færdigbagte Cookies, men tak for svar, der står nemlig bare i opskriften at de færdigbagte Cookies kun kan holde sig 3 dage i en lufttæt beholder

  19. 5 stars
    Er virkelig dårlig til at bage – men de her både nemme at bage og smager FANTASTISK!
    Bagte dem til børnefødselsdag hvor 4 andre forældre også havde bagt andre typer kage. Det eneste fad der var helt tomt da festen var ovre var mit (det var faktisk tomt længe inden festen sluttede). Så selv kræsne teenagere kan ikke få nok af disse himmelske cookies.
    Tusinde tak for din lækre opskrift!
    Kh Marie

    1. Hej Marie

      Ej men hvor er det bare en dejlig kommentar at vågne op til. Og hvor er det skønt at høre, at kagerne var et hit til fødselsdagen. Så kan det næsten ikke blive bedre.

      Tak for dig og god dag! 🙂

      Kh Maria

  20. 5 stars
    Super nem opskrift, lækre sprøde og seje cookies. Jeg havde ikke nok hvidt sukker i huset og brugte derfor mere Brun farin og tilsatte lys muscavado sukker, det fungerede fint. Glæder mig til at prøve din opskrift med andet “fyld”. Tak for opskriften

  21. Mums, dem skal jeg prøve!
    Kan man lave dejen aftenen inden man skal bruge dem og putte den i køleskabet?

    1. Jeg smagte de mest vidunderlige cookies hos min søster og fik opskriften med hjem….DIN opskrift.
      Nu har jeg dej på køl til bagning i morgen – dobbelt portion, for vi skal nødig gå ned på cookies – glæder mig til at smage, om mit bagværk er lige så lækkert, som det de øvrige beskriver her på siden.

  22. 5 stars
    Holy moly en lækker cookie opskrift. Jeg har siden jeg bagte dem første gang for 1/2 år siden ikke tyet til andre opskrifter. Det er klart den bedste cookieopskrift jeg nogensinde har smagt. Jeg har lige formet 80 dejkugler til fryseren så der altid kan serveres disse fantastiske cookies til mig selv og gæster (hvis der er flere til den tid, hvilket jeg tvivler på )

  23. Matilde Rye Sønder

    5 stars
    Hej Maria. Jeg bruger denne her opskrift hver gang jeg bager cookies, jeg synes det er den bedste jeg har smagt. Et tip er at putte skumfiduser i, hvis du er en som mig der rigtig godt kan lide at putte skumfiduser i cookies. Jeg synes at mange af dine opskrifter er rigtig gode, men det er her er favoritten hjemme hos os.
    Vh, Matilde.

    1. Hej Matilde, det er virkelig dejligt at høre! Kæmpe tak for at bruge min opskrift 🙂 og det lyder også virkelig lækkert med skumfiduser! Skærer du dem i mindre stykker eller kommer du dem i hele?
      Kh Maria

  24. Hvorhenne og hvilke/hvilken chokolade køber du sådan helt præcist? Har prøvet at lede i Bilka, men kunne kun finde chocolate chunks i mørk chokolade. Manden herhjemme ville virkelig værdsætte mælkechokolade.

    1. Hej Mette, jeg køber ikke en bestemt type chokolade 🙂 man kan bruge mange forskellige. Jeg har hørt at andre har prøvet med blandt andet m&m’s og Toblerone 🙂 Du kan blot købe det chokolade i allerbedst kan lide og hakke det i passende stykker og komme i 🙂
      Kh Maria

  25. 5 stars
    Jeg har bagt hold nu fast 4 portioner i denne uge af dem .

    Jeg har fået bestillinger fra mors kollegaer, kærestens arbejdskollegaer samt mit eget job.

    De elsker dem, lader dem ikke stå på køl men bager direkte og så propper jeg spangsbergs hvide og mørke chokolade knapper i, hold nu fast de hitter.

    Tak for nem og overskuelig opskrift 😉 , kan normalt ikke engang lave en shake and bake

  26. 5 stars
    Virkelig lækre cookies
    Jeg udskiftede hasselnødderne med mandler og lavet mandelmel istedet. Virkelig lækkert.
    Brugte også mørk chokolade istedet. Har også prøvet med toblerone som også er virkelig lækkert
    Jeg skal have dem i ovnen Max 8 min og så er de helt sprøde og ingen blødhed i midten desværre.
    Prøvet at give dem lidt mindre tid næste gang da det er lidt lækkert med blødhed i midten
    Tak for go opskrift

    1. 5 stars
      Mente ikke at jeg udskiftede hasselnødder mente jeg tilføjede mandler/ mandelmel hj. Lavet istedet for hasselnødder som man tit bruger

  27. Hej☺️ De er virkelig de bedste cookies! Har bagt dem 6 gange og alle oppe i min stald siger jeg skal bage dem igen igen!:)

  28. Mille Jørgensen

    Mine cookies bliver meget flade, og bliver nød til at tage mine cookies ud allerede efter 9-10 min hvis jeg vil have de skal være bare lidt bløde i midten. Hvad kan jeg gøre så de ikke bliver så tynde/flade. Ville gerne de mere lignede dine. Er det noget med min dej mon?

    1. Hej Mille 🙂 ovne er bare forskellige, så det kan godt være din ovn bare bager dem hurtigere end 14-15 min. Ift. at de blive flade, så er det vigtig at smørret et blødt ikke smeltet. Hvad det ellers lige kan være ved jeg desværre ikke, da jeg ikke har set din dej.
      Kh Maria

  29. Kan man halvere kuglestørrelsen, så de bliver halvt så store? I så fald skal de så have mindre tid i ovnen?

    1. Hm, lidt mindre tid i ovnen vil jeg tro, men kan ikke lige give dig præcise minutter når ikke jeg har prøvet det selv. De skal jo bare være bagt, så jeg tænker at hvis ud halvere kuglen så bare vær i nærheden af ovnen mens de bager så du kan tage dem ud når de ser færdigbagte ud. Held og lykke med dem

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering