Brownie Brownies
Brownie er min absolut yndlings chokoladekage. Jeg vil til hver en tid, vælge en brownie frem for en almindelig chokolade- eller kakaokage. Som skrevet i overskriften, så er denne brownie en chokoladedrøm, der kan få enhver kop kaffe til at nå helt nye højder. Udover en varm kop kaffe, og godt selskab selvfølgelig, så synes jeg især brownies smager godt, med en portion kold vanilje is til. Den helt milde og søde vaniljeis spiller bare rigtig godt sammen med denne tunge chokolade bombe, som denne browniekage er. Under selve opskriften deler jeg nogle gode råd og tips til ingredienser, bagetid og den efterfølgende afkøling. Især sidst nævnte er vigtig hvis man ønsker en blødt midte uden at chokoladekagen flyder ud.

Opskrift på den bedste brownie

Brownie

Antal 12 store. stykker

Ingredienser

 • 250 g smør
 • 200 g chokolade, 50%
 • 275 g sukker
 • 4 æg
 • 4 spsk. kakao
 • 1/4 tsk. salt
 • 200 g hvedemel
 • evt. flagesalt til servering

Sådan gør du

 • Smelt smør og chokolade ved svag varme i en gryde og under hyppig omrøring
 • Lad chokoladeblandingen køle ned imens æggemassen forberedes
 • Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker. Dette trin kan tage helt op til 8-10min
 • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og si dem af flere omgange i æggemassen
 • Vend forsigtigt i æggemassen, så luften ikke slåes ud af kagedejen
 • Vend forsigtigt chokoladeblandingen i kagedejen
 • Vend i kagedejen til den er glat og ensartet
 • Bag brownien i ovnen ved 175 graders varme i ca. 25min. Ved 20-25min bliver den meget blød i midten ligesom det ses på billederne. Stik dog altid en gaffel i kagen undervejs. Alle ovne bager forskelligt, så måske skal den have længere tid end 25min
 • Lad brownien køle helt ned og gerne i køleskabet inden den skæres i passende stykker. Det er først ved afkølingen at brownien sætter sig. Hvis det er muligt, bliver brownien kun endnu bedre af at stå natten over i køleskabet for at sætte sig ordentligt. Dette er især hvis man ønsker en meget blød midte
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Hjemmelavet brownie med intens chokoladesmag

Chokoladekage Browniestykke med kaffe

Meget ofte hakker jeg valnødder eller hasselnødder, og kommer i dejen til min browniekage. Det kan virkelig også anbefales, og giver lidt ekstra bid og struktur til brownien. Da min søn skulle have lov til at smage kagen også, valgte jeg denne gang ikke at putte hakkede nødder i browniedejen. Han har nemlig stadigvæk for få tænder til, at kunne tygge de lækre nøddekerner, som dejen normalt indeholder. Brownien bliver dog ikke mindre god af det, og min lille dreng godkendte så sandelig chokoladedrømmen ved første smagsprøve. Generelt er det også en fejltagelse at tro, at børn ikke kan lide kager, bagværk og andet dessert med god mørk chokolade. Jeg bruger altid 50% chokolade, og børn er altid henrykte over smagen.

Da jeg var yngre og stadig boede hjemme hos mine forældre i Sorø, så lavede jeg ofte brownie af chokolade fra Valrhona chokolade, fra den lokale kaffebar i byen. Efter at jeg er flyttet til Odense, så har jeg dog lavet denne opskrift på brownie utrolig mange gange før, med blot almindelig mørk chokolade fra supermarkedet. Du kan evt selv prøve, om du synes man kan smage forskel på chokoladekvaliteten i kagen.

Gode tips og råd til brownies bagning

Brownie stykke Chokolade kage

Læs også gerne: Klassiske amerikanske pandekager og tynde, franske crepes 

Det er absolut ikke svært at bage brownie selv, men det kræver at man holder godt øje med sin brownie, og jævnligt tjekker til den under bagetiden. Jeg kan personligt godt lide, at min brownie er en lille smule mere til den snaskede side (end tørre) og 20-25min bagetid, passer helt perfekt til min smag. Brownien vil dog altid være en smule våd hvis den stadig er varm og nybagt, hvorfor den skal stå og køle helt ned inden servering. Jeg køler altid min browniekage i køleskabet. På den måde sætter chokoladekagen sig rigtig godt. Det gør, at kagen er blød i midten uden at flyde ud. Jeg synes nemlig heller ikke om, at chokoladekagen ikke er et fast konsistens.

Når chokoladekagen er færdigbagt så drysser jeg altid med en anelse flagesalt. Det ser først og fremmest virkelig indbydende ud og så gør det noget helt fantastisk for chokoladesmagen. Smagen bliver nemlig langt mere fremtræden. Saltet spiller utrolig godt sammen med det søde fra sukkeret og fede fra smørret.

Brownie med flagesalt Brownies kage

Emma Martiny deler også en skøn opskrift på chokoladekage i hendes inspirerende opskrift kartotek. Noget jeg selv har i sinde også, at få en opskrift på herinde. 

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.