Brownies opskrifter

Brownies er en af de mest herlige kager du finder. Brownien laves med enten hvid eller mørk chokolade. En brownie skal være svampet, snasket og syndig og så skal den fantastiske chokoladesmag eksplodere i munden på dig. Her finder du de bedste brownies opskrifter, hvad enten du er til en klassisk chokoladebrownie, en brownie med nødder eller en brownie lavet på bønner.

Browniens historie

Brownien stammer fra USA i slutningen af 1800-tallet, hvor opskriften blev trykt i et Sears katalog. Hurtigt spredte rygtet sig om den lækre chokoladedessert, og inden længe var opskriften udbredt til hele Amerika og Canada, og sidenhen fandt opskriften også vej tværs over Atlanten. Den originale brownie opskrift blev bagt med en god, mørk chokolade, men i dag findes brownien i et utal af varianter. Bages brownien med hvid chokolade, kaldes den en blondie, hvilket henviser til dens lyse farve. I dag findes brownierne i hele verden. Den bruges både til dessert og til eftermiddagskaffen. Som den originale version, skal brownie helst stadig serveres i små, appetitlige, kvadratiske stykker. Det er vigtigt, at brownien ikke serveres i for store stykker, da den intense chokoladesmag kan blive for dominerende.

Forskellen på brownie og chokoladekage

Mange vil måske mene at en brownie bare er en chokoladekage. Men selvom de to kager ligner hinanden af udseende, er der nogle vigtige ting der adskiller en brownie fra en chokoladekage. Først og fremmest er smagen forskellig. Hvor en chokoladekage er luftig, er en brownie mere kompakt. Det skyldes til dels, at der i en brownie ikke bruges hævemiddel. Desuden er smagen også forskellig. En brownie har en mere intens chokoladesmag. En ægte brownie skal ikke bages længe, men derimod sætte sig i køleskabet efter bagning. Dette gør, at brownien får en sprød skal, men midten vil forblive svampet og saftig.

Hvornår ved man at brownien er færdig?

En brownie må ikke få for længe i ovnen, så bliver den nemlig både tør og kedelig og det er derfor vigtigt at holde øje med den undervejs. Dette gøres bedst ved at stikke et spyd eller en kødnål ned midt i brownien. Den skal gerne følges lidt ubagt og der skal gerne hænge lidt dej ved. Brownien bager nemlig videre i formen efter den er kommet ud af ovnen, og det er derfor vigtigt, at den ikke bliver overbagt i ovnen. Generelt smager en brownie bedst når den er bagt dagen i forvejen og har fået lov at sætte sig i køleskabet natten over.

Kan brownies fryses?

Når brownien er nybagt kan den sagtens holde sig nogle dage på køl. Men skulle det ske at den ikke bliver spise, kan brownien som meget andet bagværk også fryses. Brownies kan holde sig nogle måneder på frost og skal gerne tø op i køleskabet eller man kan lune den kort i microovnen inden servering. Hvis browniesne serveres lun, kan det anbefales at servere med en klat god vaniljeis til.